5
(15)

Tarte rapide cu migdale si caise reteta prajitura fara gluten tarte usoare simple cu fructe desert fara gluten tarta cu caise tarta fara gluten Prajitura de casa cu fructe Tarta cu caise si migdale tarte cu fructe desert de casa prajituri de casa usoare de vara

Tarte rapide cu migdale si caise

Tarte rapide cu migdale si caise – un desert fara gluten

Ador caisele şi caut să profit de ele cât pot, atunci când e sezonul lor. Noi le consumăm şi ca atare, dar le includem şi în tot felul de deserturi. Despre calităţile caiselor şi beneficiile pe care le aduc ele sănătăţii, bănuiesc că ştie toată lumea – şi dacă nu, ar trebui să ştie, pentru că aceste fructe sunt nişe miracole ale naturii. Caisele conţin vitamina A din belşug, dar şi alte vitamine: B, C, PP; săruri minerale şi oligoelemente precum magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, sulf, mangan, fluor, cobalt, brom.

 

Tarte rapide cu migdale si caise

Despre aceste tarte, pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat,. în primul rând pentru că nu mai trebuie să ne chinuim să facem crusta specială de tarte. Compoziţia se prepară repede, se toarnă în formele unse cu unt, se aşază deasupra felii de caise şi gata.

Eu am avut nişte forme de tarte cu diametrul de 10 cm şi din cantităţile de mai jos mi-au ieşit 5 bucăţi. Dacă folosiţi forme mai mici, vor ieşi mai multe. Compoziţia se poate pune şi într-o formă de tartă mare (cu diametrul de circa 20 cm) sau într-o tavă micuţă, cu laturile de 15/20 cm .

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Ingrediente Tarte rapide cu migdale si caise

  • 200 g făină de migdale
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 ouă medii
  • 80 g miere www.simonacallas.com
  • 60 g unt topit
  • câteva caise proaspete

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Preparare Tarte rapide cu migdale si caise

Se încinge cuptorul la 175 de grade;. şi se pregătesc formele de tarte (sau tava) care se ung cu puţin unt. Făina de migdale se cerne împreună cu zahărul pudră.

Tarte rapide cu migdale si caise

Ouăle se bat, se adaugă pe rând mierea, untul topit; iar la final făina de migdale cu zaharul. Se omogenizează şi se toarna in formele de tarte. Se aşază deasupra felii de caise şi se introduc formele în cuptor pentru circa 20 minute,. până se rumenesc frumos (se verifică cu scobitoarea dacă sunt coapte în mijloc).
Tarte rapide cu migdale si caise

Când sunt gata, se scot tartele din cuptor,. se lasă să se răcorească, apoi se scot tartele din forme şi se pun pe un grătar. Se servesc imediat, pudrate cu zahăr.

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Tarte rapide cu migdale si caise

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?