Tarte rapide cu migdale si caise tarte delicioase Desert fara gluten Prajitura de casa cu fructe Tarta cu caise si migdale tarte cu fructe

 

Tarte rapide cu migdale si caise

Tarte rapide cu migdale si caise – un desert fara gluten

Ador caisele şi caut să profit de ele cât pot, atunci când e sezonul lor. Noi le consumăm şi ca atare, dar le includem şi în tot felul de deserturi. Despre calităţile caiselor şi beneficiile pe care le aduc ele sănătăţii, bănuiesc că ştie toată lumea – şi dacă nu, ar trebui să ştie, pentru că aceste fructe sunt nişe miracole ale naturii. Caisele conţin vitamina A din belşug, dar şi alte vitamine: B, C, PP; săruri minerale şi oligoelemente precum magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, sulf, mangan, fluor, cobalt, brom.

 

Tarte rapide cu migdale si caise

Despre aceste tarte, pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat, în primul rând pentru că nu mai trebuie să ne chinuim să facem crusta specială de tarte. Compoziţia se prepară repede, se toarnă în formele unse cu unt, se aşază deasupra felii de caise şi gata.

Eu am avut nişte forme de tarte cu diametrul de 10 cm şi din cantităţile de mai jos mi-au ieşit 5 bucăţi. Dacă folosiţi forme mai mici, vor ieşi mai multe. Compoziţia se poate pune şi într-o formă de tartă mare (cu diametrul de circa 20 cm) sau într-o tavă micuţă, cu laturile de 15/20 cm .

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Ingrediente Tarte rapide cu migdale si caise

  • 200 g făină de migdale
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 ouă medii
  • 80 g miere
  • 60 g unt topit
  • câteva caise proaspete

 

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Preparare Tarte rapide cu migdale si caise

 

Se încinge cuptorul la 175 de grade; şi se pregătesc formele de tarte (sau tava) care se ung cu puţin unt. Făina de migdale se cerne împreună cu zahărul pudră.

Tarte rapide cu migdale si caise

Ouăle se bat, se adaugă pe rând mierea, untul topit; iar la final făina de migdale cu zaharul. Se omogenizează şi se toarna in formele de tarte. Se aşază deasupra felii de caise şi se introduc formele în cuptro pentru circa 20 minute, până se rumenesc frumos (se verifică cu scobitoarea dacă sunt coapte în mijloc).
Tarte rapide cu migdale si caise

Când sunt gata, se scot tartele din cuptor, se lasă să se răcorească, apoi se scot tartele din forme şi se pun pe un grătar. Se servesc imediat, pudrate cu zahăr.

Tarte rapide cu migdale si caise

 

Tarte rapide cu migdale si caise