5
(24)

Cupcakes cu lamaie si bezea cupcakes rapide prajitura cu lamaie desert cu citrice bezea elvetiana lemon curd

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes cu lamaie si bezea

 

Cupcakes cu lamaie si bezea

 

Când îmi trebuie un desert rapid, aspectuos şi gustos, aproape de fiecare dată recurg la cupcakes. Ce poate fi mai simplu şi în acelaşi timp impresionant? Ador aceste prăjiturele graţioase, elegante şi evident delicioase şi nu am întâlnit până acum pe cineva căruia să nu-i placă şi să nu se bucure atunci când e tratat cu cupcakes.

Când am făcut Tortul cu lămâie şi afine mi-a rămas puţină cremă de lămâie, pe care am pus-o într-o pungă, în congelator. Astăzi mi-am amintit de ea şi m-am gândit să o valorific. Aşa că am dezgheţat-o şi am pus iute-iute de nişte minunate şi delicioase cupcakes.

Bezeaua de deasupra este “safe”, deşi nu e coaptă, pentru că am folosit stilul elveţian (cu albuşurile încălzite până la gradul de distrugere a eventualilor germeni). Şi, cu această ocazie, am reuşit, în sfârşit, să folosesc pistolul de gaz pe care îl am de multă vreme şi pe care nu am găsit ocazia să îl pun în funcţiune până acum.

Cupcakes cu lamaie si bezea

Prajitura cu lamaie Cupcakes cu lamaie si bezea

Nu e prima oară când prepar un desert cu lămâie şi bezea. După Minitartele cu lămâie şi bezea şi Tartele cu lămâie şi bezea, acum am folosit bezeaua şi lemon curd pentru a prepara aceste delicioase cupcakes. Răcoritoare, dulci-acrişoare, pufoase şi aromate, aceste cupcakes sunt foarte potrivite în sezonul cald; dar ele pot fi savurate la fel de bine în orice anotimp.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cupcakes cu lamaie si bezea

 

Ingrediente Cupcakes cu lamaie si bezea

(pentru 12 cupcakes de dimensiuni obişnuite)

 

Pentru cupcakes

 • 150 g unt moale (60-65% grăsimi)
 • 150 g zahăr tos
 • 2 ouă mari www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract vanilie
 • 1 lingură coajă rasă de lămâie
 • 175 g făină
 • ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
 • un praf de sare
 • 120 g iaurt sau chefir

 

Pentru umplutură

 • 200 g lemon curd

 

► Pentru bezea

 • 100 g albuş de ou
 • 150 g zahăr www.simonacallas.com
 • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
 • ½ linguriţă extract de vanilie

Cupcakes cu lamaie si bezea

 

Preparare Cupcakes cu lamaie si bezea

 

Preparare cupcakes

Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius şi se pregăteşte tava pentru brioşe, în cavităţile căreia se aşază chesele din hârtie. Făina se cerne împreună cu sarea şi bicarbonatul. Untul se freacă spumă cuz ahărul. www.simonacallas.com Se adaugă pe rând ouăle, apoi coaja de lămâie, vanilia şi iaurtul.

Cupcakes cu lamaie si bezea

La afârşit se încorporează amestecul uscat. Se împarte compoziţia între cele 12 chese. www.simonacallas.com Se introduce tava în cuptor pentru 20-30 minute, până când brioşele devin aurii şi scobitoarea iese curată. Se scoate apoi tava din cuptor şi se lasă să se răcească.

Cupcakes cu lamaie si bezea

***

Umplere cu crema de lămâie (lemon curd)

Crema de lămâie (lemon curd) se prepară ca aici. După ce brioşele se răcesc complet, se decupează un con cu ajutorul unui cuţitaş zimţat (ca în fotografii). www.simonacallas.com Partea superioară a conului se păstrează (o vom folosi drept capac), restul se îndepărtează. Cavitatea din brioşă se umple cu cremă de lămâie, apoi se acoperă cu capacul.

Cupcakes cu lamaie si bezea

Preparare bezea elveţiană

Albuşurile împreună cu zahărul se pun pe baie de aburi, amestecând constant (fără a le bate!) până când se încălzeşte mixtura şi se topeşte zahărul (se ia puţină compoziţie între degete şi dacă nu se mai simt granulele de zahăr, e gata) – durează cam 5 minute la foc mediu. www.simonacallas.com Apoi se mixează cu viteză medie, până când se răceşte şi se transform în bezea.

Bezea perfecta

Se adaugă vanilia şi se transfer bezeaua într-un poş prevăzut cu un şpriţ în formă de stea. Se decorează fiecare cupcake. www.simonacallas.com La final, pentru o tuşă artistică :), se rumeneşte bezeaua cu ajutorul pistolului cu gaz. Cine nu are pistol cu gaz, nu-i bai, nici eu nu am avut când am preparat prima oară tarte cu lămâie şi bezea.

Bezea perfecta

***

Se păstrează la rece până la servire. Recomand să se consume proaspete, deoarece bezeaua crudă nu ţine mult.

Cupcakes cu lamaie si bezea

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?