5
(23)

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec Cupcakes Cocktail Margarita Desert delicios prajitura cu limete prajitura cu citrice 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

 

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

Margarita este un cocktail de origine mexicană, devenit faimos pe întreg mapamondul şi savurat, atât de cunoscători în bartending, cât şi de profani. Servit simplu sau cu gheaţă; în pahare graţioase cu picior înalt sau în pahare clasice de cristal; Margarita este unul dintre cele mai populare cocktailuri din toate timpurile. Şi pe bună dreptate! Este o băutură cu duble puteri: răcoreşte într-o zi de vară şi încălzeşte într-o zi friguroasă. E perfect în orice sezon. Orice zi e o zi potrivită pentru un cocktail Margarita 🙂

Cocktailul Margarita clasic se prepară din suc de lime, tequila şi lichior triplu sec de portocale. Buza paharului se decorează cu sare şi o felie de limetă. Există şi variaţii, în sensul că sucul de lime se înlocuieşte uneori cu suc de lămâie, iar alteori se poate folosi doar tequila sau doar triplu sec (sau Cointreau).

Despre aceste delicioase Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec pot să vă spun că sunt nişte prăjiturele deosebite. Dacă doriţi să vă impresionaţi oaspeţii cu un desert spectaculos dar care se prepară uşor, Cupcakes Margarita sunt soluţia ideală. Nu vă faceţi griji pentru conţinutul în alcool, e în cantitate neglijabilă şi oricum se prepară termic, aşa încât aceste minunate Cupcakes Margarita pot fi savurate şi de copii. Mie imi place mult parfumul limetelor, e exotic şi special şi caut să le folosesc cât pot de des. Dar, desigur, cine doreşte, poate folosi lămâie cu mare angajament 🙂

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

 

Ingrediente Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

(pentru 12 cupcakes de dimensiuni obisnuite)

Pentru cupcakes

 • 175 g făină
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
 • un praf de sare
 • 100 g unt (60-65%) moale
 • 150 g zahăr tos
 • 2 ouă www.simonacallas.com
 • 70 ml suc lime proaspăt
 • 1 lingură răzătură de limete
 • 2 linguri tequila
 • 2 linguri lichior triplu sec de portocale
 • 1/2 linguriţă extract de vanilie (sau 1 lingură esenţă)
 • 120 g iaurt (sau chefir)

 

Pentru cremă

 • 100 g albuş de ou (circa 3 albuşuri de categorie L)
 • 125 g zahăr tos alb
 • 50 ml suc de limete www.simonacallas.com
 • 1 lingură triplu sec
 • un strop extract vanilie
 • 100 g unt cu 80% grăsime, la temperatura camerei

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

 

Preparare Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

Preparare Cupcakes

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius şi se pregăteşte tava pentru brioşe. În cavităţile ei se asază chesele (hârtiile speciale). Făina se cerne împreună cu bicarbonatul şi sarea. www.simonacallas.com Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, apoi coaja şi sucul de lime, tequila, triplu sec, iar la final iaurtul în 2-3 reprize, alternând cu făina.

Blat umed pufos

Cu această compoziţie se umplu cam ¾ chesele pentru brioşe. Se introduce tava în cuptor pentru 20-25 minute, până când brioşele se rumenesc uşor iar scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată. www.simonacallas.com Apoi se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

***

Preparare cremă

Crema este de fapt o cremă de unt cu bezea elveţiană. Albuşurile şi zahărul se amestecă într-un vas de inox, care se ţine la bain marie, amestecând incontinuu, până când se topeşte zahărul (cam 5 minute). www.simonacallas.com Apoi amestecul de albuşuri şi zahăr se mixează la viteză medie până când se răceşte şi se transformă în bezea. se adaugă untul treptat (câte un cub), omogenizând bine după fiecare adăugare.

crema de unt

Aceasta este cea mai dificilă etapă a cremei de unt cu bezea elveţiană, pentru că se poate întâmpla – şi se întâmplă destul de frecvent – să se taie crema. Nu vă speriaţi! Dacă se taie, puneţi vasul cu crema în frigider pentru 30 minute- o oră sau chiar mai mult, dacă nu vă grăbiţi. www.simonacallas.com Apoi îl scoateţi şi începeţi să mixaţi din nou, la viteză maximă. După câteva minute crema se va lega frumos. Se adaugă sucul de lime, triplu sec şi vanilia şi se omogenizează scurt, în câteva mixări la viteză mare.

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

 

Asamblare şi decorare Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

Crema se transferă într-o pungă de ornat prevăzută cu un şpriţ în formă de stea. www.simonacallas.com Se formează aveline pe suprafaţa fiecărui cupcake.

crema de unt

Se decorează după preferinţă. Eu am ales cireşe confiate, coajă de limetă şi umbreluţe pentru cocktail.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec

***c

Margarita este un cocktail de origine mexicană, devenit faimos pe întreg mapamondul şi savurat, atât de cunoscători în bartending, cât şi de profani. Servit simplu sau cu gheaţă; în pahare graţioase cu picior înalt sau în pahare clasice de cristal, Margarita este unul dintre cele mai populare cocktailuri din toate timpurile. Şi pe bună dreptate! Este o băutură cu duble puteri: răcoreşte într-o zi de vară şi încălzeşte într-o zi friguroasă. E perfect în orice sezon. Orice zi e o zi potrivită pentru un cocktail Margarita. Cocktailul Margarita clasic se prepară din suc de lime, tequila şi lichior triplu sec de portocale. Buza paharului se decorează cu sare şi o felie de limetă. Există şi variaţii, în sensul că sucul de lme se înlocuieşte uneori cu suc de lămâie, iar alteori se poate folosi doar tequila sau doar triplu sec. 

Despre aceste delicioase Cupcakes Margarita cu lime tequila si triplu sec pot să vă spun că sunt nişte prăjiturele deosebite. Dacă doriţi să vă impresionaţi oaspeţii cu un desert spectaculos dar care se prepară uşor, Cupcakes Margarita sunt soluţia ideală. Nu vă faceţi griji pentru conţinutul în alcool, e în cantitate neglijabilă şi oricum se prepară termic, aşa încât aceste minunate Cupcakes Margarita pot fi savurate şi de copii. Mie imi place mult parfumul limetelor, e exotic şi special şi caut să le folosesc cât pot de des. Dar, desigur, cine doreşte, poate folosi lămâie cu mare angajament.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?