5
(13)

Gogosari in otet crocanti si deliciosi cei mai buni gogosari in otet; muraturi pentru iarna gogosari murati cea mai buna reteta de gogosari la borcan.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Gogosari in otet crocanti si deliciosi reteta

Dragi prieteni, eu astăzi mi-am pregatit gogoşarii pentru iarnă. Reţeta pe care v-o prezint nu am mai văzut-o, nu ştiu cine o mai are, eu o am de la mama mea, aşa face ea conservele de gogoşari de când mă ştiu şi asta e reţeta care mie îmi place cel mai mult. Dacă în privinţa altor murături nu mă stresez prea tare dacă să pun sau să nu pun, pentru că mai găsesc de cumpărat, gogoşarii trebuie musai să îi am, pentru că asta e singura metodă care îmi place şi preparaţi aşa nu i-am găsit nicăieri şi la nimeni.

„Saramura” mea pentru aceşti gogoşari nu conţine decât zahăr şi oţet (plus sare, evident). Astfel, gogoşarii mei au un gust special, sunt dulci-acrişori-(un pic) înţepători, crocanţi (datorită faptului că se undează în soluţia clocotindă) iar dafinul şi hreanul le conferă o aromă minunată. De asemenea, gogoşarii mei se păstrează foarte bine timp îndelungat, mi s-a întâmplat să îi ţin şi doi ani şi au rămas la fel de crocanţi şi  gustoşi, singurele condiţii sunt să nu fie expuşi la lumină şi căldură (în cămară e foarte bine) şi să fie acoperiţi în permanenţă cu soluţia de zahăr+oţet.

muraturi conserve pentru iarna

Se aleg gogoşari frumoşi, cărnoşi şi sănătoşi. De asemenea, oţetul trebuie să fie de bună calitate şi neapărat de 9°, eu folosesc întotdeauna oţet din vin de la Vincon. Sarea poate să fie din aceea grunjoasă, specială pentru murături, dar fiindcă deştepţii lu’ peşte au început să o iodeze şi pe aceea, în ultima vreme prefer să folosesc sare de mare sau de Himalaya, neiodată – ambele se găsesc la magazinele naturiste şi la Plafar.

Reţeta este pentru 1-1,5 kg de gogoşari. În funcţie de cât de îndesaţi sau de lejeri se pun în borcan, intră mai puţină sau mai multă soluţie. Eu de obicei pun 3 kg gogoşari, într-un bidon de 5 litri, şi fac reţeta de 3 ori (adică 2,25 l oţet, 1,5 kg zahăr, 3 linguri sare, 3 legături bune frunze de ţelină, 3 bucăţi mai mari de hrean, 15 g boabe de piper). În principiu, e mai bine să rămână din soluţie, decât să nu ajungă. Gogoşarii trebuie să fie acoperiţi complet de saramură.

Gogosari in otet

 

Ingrediente Gogosari in otet

  • 1 kg gogoşari
  • 750 ml oţet de calitate 9° (Vincon pun eu)
  • 500 g zahăr alb tos www.simonacallas.com
  • 1 lingură sare neiodată
  • 1 lingură cu vârf boabe de piper negru
  • 10 g frunze dafin
  • 1 legătură frunze de ţelină
  • 1 bucată mare de hrean

Gogosari in otet

 

Preparare Gogosari in otet

Gogoşarii se spală, li se scot sâmburii şi se taie în jumătăţi sau în 3. Frunzele de ţelină se spală, hreanul se curăţă de coajă şi se taie sub formă de beţişoare.

muraturi conserve pentru iarna

Oţetul, zahărul, sarea, dafinul şi piperul se pun pe foc, într-un vas încăpător. Când dau în clocot, se dă focul la minim şi se pun gogoşari, atâţia cât să aibă loc şi să fie bine acoperiţi de soluţie. www.simonacallas.com Se lasă 2-3 minute, apoi se scot cu spumiera într-o tavă. După ce se undează toţi gogoşarii, se stinge focul şi se lasă să se răcorească atât gogoşarii cât şi soluţia.

Gogosari in otet

La baza borcanului se pun frunze de ţelină şi bucăţi de hrean. Se aşază gogoşarii în straturi, destul de strâns, în aşa fel încât să nu rămână mult loc gol în borcan. Între straturi se pun frunze de ţelină şi hrean. www.simonacallas.com După ce se aşază gogoşarii, se toarnă soluţia călduţă (nu fierbinte, pentru că va înmuia gogoşarii) până se umple borcanul. Se lasă descoperit până a doua zi şi dacă mai scade, se mai completează din soluţia rămasă. Apoi se pune capacul, se închide bine şi se pune borcanul în cămară.

Gogoşarii sunt gata de servit după aproximativ 2 săptămâni.

***

Gogosari in otet

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.  NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Gogosari in otet crocanti si deliciosi cei mai buni gogosari in otet; muraturi pentru iarna gogosari murati cea mai buna reteta de gogosari la borcan.

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?