5
(26)

Gogosi umplute cu branza aperitiv gogosi pufoase delicioase reteta langosi cele mai bune gogosi usoare simple crocante rapide gogosi de casa

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Gogosi umplute cu branza by Simona Callas

Ador gogoşile. Îmi amintesc de copilărie şi mirosul lor special şi inconfundabil mă face să salivez instant, ori de câte ori îl simt. Simple sau nu; cu umplutură dulce ori sărată, gogoşile sunt o gustare unică, pe care o apreciez indiferent de moment.

De data aceasta am avut poftă de gogoşi cu umplutură sărată. Am folosit reţeta de la gogoşile răsucite, iar umplutura am făcut-o simplu, din brânză telemea  amestecată cu smântână. A rezultat astfel o compoziţie cremoasă şi foarte gustoasă. Dacă aveţi o brânză mai puţin uscată, o puteţi folosi ca atare.


Gogosi umplute cu branza

 

Ingrediente Gogosi umplute cu branza by Simona Callas

 

Pentru aluat

  • 250 ml lapte de vacă
  • 1 lingură rasă de zahăr tos
  • 50 g unt www.simonacallas.com
  • ½ linguriţă sare
  • 10 g drojdie uscată
  • 500 g făină

 

Pentru umplutură

  • 200 g telemea de vacă www.simonacallas.com
  • 50 g smântână grasă (minim 20% grăsime)

 

Pentru gătit

  • 500 ml ulei de floarea soarelui

Gogosi umplute cu branza

 

Preparare Gogosi umplute cu branza by Simona Callas

Laptele, zahărul, untul şi sarea se amestecă şi se încălzesc. Se adaugă drojdia, se amestecă şi se lasă la dospit circa 10 minute. făina se pune într-un castron încăpător (sau în bolul mixerului), se formează o adâncitură în mijloc şi se toarnă compoziţia lichidă. www.simonacallas.com Se începe frământarea, cu mâna sau cu cârligul pentru aluat al mixerului, până când se omogenizează compoziţia. Dacă este  cazul, se mai adaugă puţină făină. Aluatul trebuie să fie elastic, nu prea tare şi să se desprindă de pereţii vasului. Se acoperă şi se lasă la dospit până când îşi dublează volumul (în funcţie de temperatura ambiantă, această etapă poate să dureze până la o oră şi jumătate).

cum se fac gogosile reteta langosi

Apoi se scoate aluatul din vas, se frământă puţin pe masa pudrată cu făină, se pune iarăşi în vas, se acopera şi se mai lasă o dată la dospit, până când îşi dublează volumul (cam 30 minute). www.simonacallas.com
cum se fac gogosile reteta langosi

***

Între timp, se prepară umplutura. Brânza se fărâmiţează cu o furculiţă sau se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu smântâna. www.simonacallas.com

Se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se întinde cu sucitorul într-o foaie cu grosimea de circa 5 mm. Se decupează discuri de dimensiune potrivită (eu am folosit un decupător cu diametrul de 9 cm). www.simonacallas.com

În mijlocul fiecărui disc de aluat se pune câte o grămăjoară de umplutură, se împătureşte discul şi i se unesc marginile presând cu dinţii furculiţei.
cum se fac gogosile reteta langosi

Se încinge uleiul, la flacără medie, şi se pun gogoşile la prăjit, întorcându-le pe ambele părţi. Când sunt rumenite, se scot din ulei, se scurg şi se pun într-un castron.
Gogosi umplute cu branza

Se servesc imediat. Dacă rămân pentru a doua zi, eu le incălzesc un minut la microunde, astfel rămân fragede şi pufoase. Cuptorul le usucă. www.simonacallas.com

Gogoşile cu brânză sărată sunt de fapt un aperitiv sau o gustare, se pot savura în orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun, cu un ceai sau iaurt.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Gogosi umplute cu branza

 

Gogosi umplute cu branza

***

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?