5
(119)

Paleuri de cofetarie cu ciocolata reteta si tutorial paleuri reteta veche paleuri de casa fursecuri de ciocolata biscuiti cu ciocolata fursecuri cu ciocolata fursecuri pufoase cu crema biscuiti umpluti cu crema de ciocolata

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Dintre toate fursecurile de cofetărie, cel mai mult iubesc paleurile. Umplute cu o cremă de ciocolată şi glasate, aceste mici prăjiturele sunt nu numai extraordinar de gustoase, ci şi foarte aspectuoase. Pot fi folosite ca trataţie lângă o cafea sau un ceai, şi de asemenea arată foarte bine într-un un candy bar sau pe masă la orice eveniment.

Paleurile de faţă le-am glasat cu ciocolată. Ele pot fi glasate şi cu fondant (găsiţi reteta aici), se pot păstra timp îndelungat (până la 3 săptămâni – dar la noi nu au rezistat niciodată mai mult de 3 zile :)) într-o cutie închisă etanş, la temperatura camerei.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Ingrediente Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Pentru cojile de paleuri

 • 200 g unt moale
 • 200 g zahăr pudră
 • 3 ouă www.simonacallas.com
 • 300 g făină 000
 • ½ linguriţă praf de copt
 • un praf de sare
 • 1 linguriţă extract de vanilie (sau 2 linguriţe esenţă de vanilie)

Pentru cremă

 • 100 g ciocolată amăruie de calitate
 • 150 g smântână pentru frişcă www.simonacallas.com
 • 1 lingură rasă zahăr pudră

Pentru glazură

 • 100 g ciocolată amăruie, tocată www.simonacallas.com
 • 1-2 linguri ulei de floarea soarelui

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

 

Preparare Paleuri de cofetarie cu ciocolata

 Pentru coji, se freacă spumă untul cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă ouăle pe rând, vanilia, iar la sfârşit făina cernută cu praful de copt şi sarea.

Cum se fac paleurile

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. www.simonacallas.com Compoziţia se transferă într-un poş (pungă de decorat) prevăzut cu dui rotund mai mic (diametrul de 5-7 mm) sau pur şi simplu se taie punga la un capăt şi se formează în tavă grămăjoare mici, la o distanţă de 2-3 cm unele de altele, pentru că în timpul coacerii se vor lăţi (aşa cum se poate observa in fotografiile de mai jos).

Cum se fac paleurile

Fursecurile se coc timp de circa 15 minute, până când marginile lor încep să se rumenească – nu mai mult, pentru că se vor arde. Apoi se scoate tava din cuptor, se iau fursecurile din tavă şi se pun într-un castron. www.simonacallas.com Se lasă tava să se răcească, înainte de a pune un nou rând de fursecuri la copt. Mie mi-au ieşit 4 tăvi din această reţetă. Am încercat să coc câte 2 tăvi odată, dar parcă mai bine se fac separat, deşi am cuptor electric.

Paleuri

***

Pentru cremă, se înfierbântă smântâna, se adaugă zahărul, se omogenizează repede şi se toarnă peste ciocolată. Se lasă 1 minut să se înmoaie ciocolata, apoi se omogenizează. www.simonacallas.com Se pune în frigider câteva ore, până se răceşte, apoi se mixează 2 minute la viteză mare. Se obţine astfel un ganache de ciocolată fin şi mătăsos. Cu această cremă se umplu paleurile.

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Pentru glazură, se topeşte ciocolata împreună cu 1 lingură de ulei. Se omogenizează şi dacă este nevoie se mai adaugă puţin ulei. Glazura trebuie să fie suficient de fluidă încât să curgă. www.simonacallas.com Se transferă într-un cornet din hârtie şi se glasează paleurile. După ce se răceşte/usucă glazura, paleurile se transferă într-o cutie din plastic sau metal, cu capac etanş. Se aşază în straturi, cu hârtie de copt între ele.

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

Paleuri de cofetarie cu ciocolata

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?