5
(33)

Tort Ferrero Rocher reteta tort cu alune si ciocolata raffaello Tort de casa Tort de iarna Tort cu alune Nutella bezea ciocolata cu alune bezea cu cacao Nutella crema fina bomboane ciocolata blat negru umed cacao nuci arahide reteta prajitura entremet

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Tort Ferrero Rocher 

 

În sfârşit, reuşesc să vă împărtăşesc reţeta acestui tort minunat, pe care eu l-am pregătit acasă în Constanţa şi l-am transportat până la Cluj, ca să o sărbătorim pe fiica mea cea mare la absolvirea facultăţii. Deşi asta s-a întâmplat în luna iunie, alte urgenţe m-au făcut să tot amân publicarea lui pe blog.

E un tort de excepţie, cu un buchet de arome, cu o combinaţie inedită de texturi, şi chiar dacă pare complex, nu este foarte greu de preparat. M-am inspirat din reteta Oliviei – Liv for Cake – dar am ales să prepar crema în felul meu, după modelul cremei de la Tortul Opera. Liv a folosit o cremă de unt simplă în care a adăugat cacao şi Nutella. Crema mea (care conţine în plus gălbenuşuri, lapte şi e preparată termic) e mult mai bogată şi mai pe gustul nostru, care nu ne omorâm după cremele simple de unt cu zahăr, specific americanilor. Voi puteţi să alegeţi varianta care vă este mai la îndemână, dar eu vă recomand cu căldură crema mea 🙂

Tort Ferrero Rocher

 

Ingrediente Tort Ferrero Rocher 

 

Blat 

 • 200 g faina
 • 300 g zahar
 • 60 g cacao
 • 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
 • 60 ml ulei
 • 180 g iaurt
 • 180 ml apă fierbinte
 • 2 oua www.simonacallas.com
 • vanilie
 • 2 linguri rom brun (sau ½ linguriţă esenţă)

 

Bezea cu alune

 • 2 albuşuri medii
 • 5 linguri zahăr tos
 • sare www.simonacallas.com
 • 2 linguri rase cacao
 • 100 g alune tocate

 

Crema cu Nutella

 • 2 gălbenuşuri
 • 150 g zahăr
 • 150 ml lapte www.simonacallas.com
 • 2 linguri cacao
 • 200 g unt moale
 • 2 linguri cu vârf Nutella (la temperatura camerei)

Tort Ferrero Rocher

 

Preparare Tort Ferrero Rocher 

 

Preparare blat: se încinge cuptorul la 175 grade Celsius, se pregătesc trei forme cu diametrul de 16 cm şi se tapetează la bază cu câte un disc din hârtie de copt. Făina, cacao, bicarbonatul se cern împreună şi se pun în bolul mixerului. Ouăle se bat spumă  cu zahărul, se adaugă uleiul, iaurtul, vanilia, romul, apa fierbinte (se toarnă în fir subţire, pentru a nu coace ouăle). ww.simonacallas.com  Apoi se toarnă în bolul mixerului peste ingredientele uscate şi se mixează până la omogenizare. Se împarte compoziţia între cele trei forme şi se coc timp de circa jumătate de oră (se verifică cu scobitoarea). Când sunt gata, se scot formele din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se extrag blaturile, se înlătură hârtia de copt şi se pun pe un grătar pentru a se răci complet.

prajitura de casa cu alune nutella ciocolata bezea

Blat umed cacao

Preparare bezea cu alune: Se încinge cuptorul la 120 grade Celsius. Se pregătesc două forme cu diametrul de 14 cm, care se tapetează la bază cu un disc din hârtie de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul treptat şi se continuă mixarea până când se obţine o bezea. Se adaugă cacao şi se omogenizează. www.simonacallas.com La final, se încorporează alunele cu o spatulă. Se împarte compoziţia între cele două forme şi se coace pentru circa 80 minute. Când sunt gata, se scot formele din cuptor şi se lasă să se răcească,. apoi se extrag discurile de bezea, se îndepărtează hârtia de copt şi se pun pe un grătar, până se răcesc complet.

Bezea cacao alune

prajitura de casa cu alune nutella ciocolata bezea

Preparare crema cu Nutella: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă cacao cernută şi se omogenizează. Laptele se înfierbântă şi se toarnă în fir subţire peste crema de gălbenuşuri, amestecând energic,. pentru a nu se fierbe ouăle. www.simonacallas.com Se pune vasul la bain-marie, amestecând încontinuu, până când începe să se îngroaşe. Apoi se transferă compoziţia în bolul mixerului şi se mixează la viteză medie-mare până se răceşte. Se adaugă untul, se omogenizează. La sfârşit se încorporează Nutella.

Crema alune Nutella

 

Tort Ferrero Rocher

 

Montare Tort Ferrero Rocher by Simona Callas

 

Peste primul blat cu cacao se întinde un strat de cremă, peste care se aşază un disc din bezea,. se unge cu puţină cremă, ca să adere de blatul care se va pune deasupra. www.simonacallas.com Se continuă la fel cu: cremă, bezea, iar puţină cremă, apoi ultimul blat. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se decorează după preferinţă.

Tort Ferrero Rocher

Se păstrează la rece până la servire. Recomand să se taie a doua zi, pentru a avea timp bezeaua să se înmoaie, ca să se taie frumos.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Ferrero Rocher

prajitura de casa cu alune nutella ciocolata bezea

Tort Ferrero Rocher Tort de casa Tort de iarna Tort cu alune; Nutella bezea ciocolata cacao. crema fina tort de casa prajitura de casa. E un tort de excepţie, cu un buchet de arome; cu o combinaţie inedită de texturi; şi chiar dacă pare complex, nu este foarte greu de preparat. Tort Ferrero Rocher Tort de casa Tort de iarna; Tort cu alune Nutella bezea ciocolata.  E un tort de excepţie, cu un buchet de arome; cu o combinaţie inedită de texturi, şi chiar dacă pare complex, nu este foarte greu de preparat. 

Tort Ferrero Rocher Tort de casa Tort de iarna; Tort cu alune Nutella bezea ciocolata  E un tort de excepţie, cu un buchet de arome; cu o combinaţie inedită de texturi,. şi chiar dacă pare complex, nu este foarte greu de preparat. Tort Ferrero Rocher Tort de casa Tort de iarna; Tort cu alune Nutella bezea ciocolata. E un tort de excepţie, cu un buchet de arome, cu o combinaţie inedită de texturi;. şi chiar dacă pare complex, nu este foarte greu de preparat.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?