5
(6)

Briose pufoase cu ciocolata si physalis reteta cupcakes ciocolata fructe exotice prajitura ciocolatoasa prajitura de casa negresa pufoasa la tava rapida usoara cacao prajituri rapide usoare

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Briose pufoase cu ciocolata si physalis

 

Briose pufoase cu ciocolata si physalis

 

Iubesc physalis. Acest fruct exotic, de origine sud-americană (Peru-Chile), dulce-acrişor, de un portocaliu intens, cu o pulpă cărnoasă şi seminţe aproape invizibile, bogat în vitamine, este cunoscut în România sub denumirile de păpălău, lampion chinezesc sau floarea lampion. Deşi are multe beneficii pentru sănătate, este mai puţin consumat la noi, din cauza preţului prohibitiv. Aspectul deosebit, nu numai al fructului în sine, ci şi (sau poate mai ales) al învelişului delicat şi străveziu, care-i dau aspectul de lampion, physalis este foarte mult folosit ca decor – în deserturi sau cocktailuri.

Eu am folosit physalis în reţete, şi nu ezit să cumpăr ori de câte ori îl găsesc la ofertă în hypermarket. De data aceasta vă prezint nişte brioşe delicioase, uşor de preparat şi frumuşele de numa 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Briose-pufoase-cu-ciocolata-si-physalis-2

 Ingrediente Briose pufoase cu ciocolata si physalis

 

Pentru brioşe

(circa 12 bucăţi)

 • 150 g făină
 • 30 g cacao olandeză
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
 • un praf de sare
 • 2 ouă www.simonacallas.com
 • 150 g zahăr tos
 • 50 ml ulei
 • 150 g iaurt grecesc
 • 1 linguriţă esenţă de vanilie
 • 1 linguriţă esenţă de rom
 • 100 g fructe physalis tăiate în jumătăţi

 

Pentru glazură

 • 100 g ciocolată amăruie, tocată www.simonacallas.com
 • 2-3 linguri ulei de cocos sau de palmier

 

Pentru decor

 • fructe physalis

 

Briose-pufoase-cu-ciocolata-si-physalis-4

 

 

Preparare Briose pufoase cu ciocolata si physalis

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius (treapta medie la cuptorul pe gaz) şi se pregăteşte tava pentru brioşe. www.simonacallas.com Eu am folosit o formă de silicon cu cavităţi piramidale. Se pot folosi şi chese din hârtie, dar dacă doriţi să răsturnaţi prăjiturile, aşa cum am făcut eu, nu e nevoie de chese. Datorită grăsimilor din compoziţie, brioşele vor putea fi extrase cu uşurinţă din tavă sau formă.

Se cern împreună făina, cacao, bicarbonatul şi sarea. Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă pe rând uleiul, iaurtul, aromele, apoi amestecul uscat (făina+cacao+bicarbonatul).

Se umplu cam 1/3 cupele tăvii cu această compoziţie, se presară jumătăţi de physalis şi se acoperă cu compoziţie până se umplu cupele cam 3/4. www.simonacallas.com Se introduce tava în cuptor, pentru 15-20 minute. Apoi se scot brioşele din tavă şi se lasă să se răcească complet, înainte de a le decora.

Pentru glazură, se încălzeşte ciocolata (la microunde sau la bain marie), se adaugă ulei, se omogenizează. www.simonacallas.com Se pune cu lingura pe fiecare brioşă. Se decorează cu physalis. Se păstrează la temperatura camerei, acoperite (într-o cutie încăpătoare, cu capac), pentru a nu se usca.

Briose pufoase cu ciocolata si physalis

NOTE:

 • Se pot folosi şi alte fructe. Eu am preparat aceste brioşe şi cu afine, sunt la fel de bune
 • Eu am un prag destul de scăzut pentru gustul dulce, de aceea prefer ciocolata amăruie. Cui îi place mai dulce, poate folosi ciocolată cu lapte.
 • Aceste brioşe se pot face şi de post. Se renunţă la ouă şi se înlocuieşte iaurtul grecesc cu smântână de cocos din conservă.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?