5
(24)

Negresa cu banane ciocolata si fistic negrsea rapida negresa simpla negresa pufoasa cea mai buna negresa ciocolata banane fistic 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Negresa cu banane ciocolată si fistic

Negresa cu banane ciocolata si fistic

Un desert foarte simplu de preparat, rapid şi super mega extra delicios este acesta pe care vi-l propun azi. Avem deci o negresă ciocolătoasă, cu aromă de banane, moale, fină şi care se topeşte în gură. Ori de câte ori îmi rămân banane pe care nu le mănâncă nimeni, le folosesc în această reţetă. Se recomandă banane foarte bine coapte, chiar prea coapte, pentru că acelea au aroma mult mai puternică; iar ideea e să se simtă parfumul bananelor în prăjitură. Vreau să ştiţi că din această compoziţie se pot prepara nişte brioşe (muffins) demenţiale. De obicei fac brioşe, dar de data aceasta am ales să fac prăjitură la tavă. Negresa

Va sugerez si Negresa cu banane DE POST, exceptional de gustoasa, cu ingrediente de calitate (clic pe poza pentru reteta):

Negresa de post cu banane si ciocolata

simonacallas

Negresa cu banane ciocolată si fistic simonacallas

Ingrediente Negresa cu banane ciocolata si fistic

***

Pentru blat:

 • 2 ouă
 • 175 g zahăr tos
 • 75 ml ulei www.simonacallas.com
 • 150 g iaurt grecesc
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • 2-3 banane bine coapte
 • 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
 • 120 g făină 000
 • 30 g cacao pudră

Prajitura de casa rapida usoara 

Pentru glazură:

 • 200 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
 • 150 g smântână pentru frişcă

***

Pentru decor:

***

Negresa cu banane ciocolată si fistic

Preparare Negresa cu banane ciocolata si fistic

Se pregăteşte o tavă cu dimensiunile de aproxmiativ 15/25 cm, care se unge cu unt. Eu am tapetat-o şi cu hârtie de copt, dar nu e obligatoriu, pentru că prăjitura se va tăia în tavă. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Făina, cacao şi bicarbonatul se cern împreună. Ouăle se mixează bine cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă uleiul, iaurtul, vanilia şi se omogenizează. Se pasează bananele şi se adaugă în compoziţie. La final se încorporează amestecul uscat.  Se poate utiliza mixerul (sau telul) pentru întreaga operaţiune de preparare a aluatului, pentru că e un blat umed şi nepretenţios. Va rezulta o compoziţie destul de subţire, dar nu vă speriaţi, ea se va coace foarte frumos.

Prajitura de casa

Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace pentru 30-35 minute. Se testează cu scobitoarea. www.simonacallas.com Nu coaceţi în exces, pentru că se va usca. Această prăjitură trebuie să fie umedă şi pufoasă. De aceea nu se pune făină multă şi nici nu se ţine în cuptor prea mult.

Prajitura de casa

***

Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească prăjitura complet.

Pentru glazură, se înfierbântă smântâna pentru frişcă şi se toarnă peste ciocolata tocată. www.simonacallas.com Se lasă 2-3 minute, să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel sau cu o spatulă până se topeşte tpată ciocolata şi se omogenizează.

Glazura de ciocolata

Se toarnă glazura peste prăjitură, se intinde si se zgâlţâie puţin tava, ca să se aşeze uniform şi să se niveleze, apoi se lasă deoparte până când se răceşte şi se întăreşte glazura. Se poate pune şi la rece, dar eu prefer să o las la temperatura camerei, pentru ca prăjitura să rămână moale şi pufoasă (la frigider se mai întăreşte).

Prajitura de casa la tava

Înainte de servire, se porţionează şi se presară fistic tocat deasupra.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Negresa cu banane ciocolată si fistic

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?