5
(39)

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa salata de boeuf Aperitive festive mancaruri romanesti traditionale cea mai buna salata boeuf salata festiva aperitiv festiv maioneza legume carne muraturi de casa  Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa Salata de boeuf reteta cum se face salata cu maioneza perfecta de casa  Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa salata de cartofi cu maioneza simonacallas simona callas Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa salata de cartofi cu maioneza simonacallas simona callas

ATENŢIE! CONŢINUT PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE.

NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

 

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

Iubesc salatele, cam toate; indiferent că sunt preparate din crudităţi (lăptucă, roşii, castraveţi, andive, varză albă şi roşie, morcov etc) sau din legume preparate termic (salata orientală, salata de peşte, salata de icre, salata Mimoza, salata boeuf, salata de ţelină). Dintre ele, salata Boeuf ocupă un loc aparte în topul preferinţelor mele. În general, ador maioneza. Îmi place atât de mult, încât o mănânc şi goală, cu pâine. Astfel, salatele care se prepară cu maioneză apar foarte des pe masa noastră.

Aperitive festive mancaruri romanesti traditionale

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

Aşadar, Salata Boeuf e un aperitiv foarte apreciat, binecunoscut şi nelipsit de pe mesele noastre festive la Revelion, Paşte şi cu alte ocazii. Pe mine mă cam deranjează faptul că, pe cât e de migăloasă, pe atât se consumă de repede 🙂 salata boeuf

Eu ador salata asta. Şi nu o fac doar la Paşte şi Crăciun. De fapt, nu o fac nici de Paşte, nici de Crăciun. O fac de Revelion (întotdeauna!) şi, în rest, ori de cate ori am poftă.

Vă voi prezenta reteta de Salata Boeuf aşa cum o prepar eu.  Există variaţii mai mult sau mai puţin semnificative, şi eu am mai cochetat cu diferite ingrediente adăugate în această salată (porumb, mazăre etc), dar principiul de preparare este acelaşi şi, specifice pentru Salata Boeuf sunt: maioneza, carnea, cartofii şi murăturile.

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

Ingrediente Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

 • 1 kg cartofi
 • 200 g morcovi
 • 100 g păstârnac
 • 250 g carne www.simonacallas.com
 • 200 g gogoşari în oţet
 • 120 g castraveţi în saramură
 • 300-400 g maioneză de casă
 • pentru asezonare: concentrat de legume bio, sare, piper negru

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

 

Preparare Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

Într-o oală încăpătoare, se pune apă la fiert. Când clocoteşte, se adaugă carnea. La baza, salata boeuf se face cu carne de vita (muschi de vitel), dar se pot folosi si piept de pui sau pulpa de porc. Se spumează şi, când nu mai formează spumă, se adaugă morcovii şi păstârnacul. În aceeaşi oală se mai pot adăuga, pentru gust, o ceapă uscată, curăţată, întreagă; ţelină şi/sau rădăcină de pătrunjel. Eu adaug concentrat de legume în salată, aşa că nu e neapărat nevoie să adaug alte legume în salată. Ceapa şi ţelina se înlătură după ce fierb.

Cartofii se spală şi se pun într-un vas încăpător, se acoperă cu apă, se adaugă o linguriţă se sare şi se fierb la foc mediu până când furculiţa intră cu uşurinţă în cartoful cel mai mare.

Aperitive festive mancaruri romanesti traditionale

salata revelion aperitiv festiv

La fel se testează rădăcinoasele şi carnea: când furculiţa intră cu uşurinţă, sunt gata. Se scot din apa în care au fiert şi se lasă să se răcească.

Gogoşarii în oţet şi castraveţii în saramură se spală sub jet de apă rece, se scurg şi se toacă sub formă de cubuleţe. După ce se răcesc, carnea, morcovii şi păstârnacul se toacă de asemenea sub formă de cubuleţe. Cartofii, după ce s-au fiert şi s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe.

reteta de revelion

Într-un vas încăpător se pun ingredientele tocate (cartofii, morcovii, păstârnacul, carnea, gogoşarii, castraveţii). Se adaugă 1 lingură rasă concentrat de legume, şi sare, piper după gust.

Din maioneza preparată ca aici se pun deoparte 2 linguri (pentru ornat), iar restul se adaugă în ingrediente şi se amestecă.

Salata se pune pe un platou şi se nivelează frumos. Se îmbracă cu maioneza pusă deoparte. Se decorează după preferinţă. Se păstrează la rece până la servire.

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

 

Note: aperitiv sarbatoare festivAperitive festive mancaruri romanesti traditionale

 • Gogoşarii în oţet eu îi prepar întotdeauna în casă, după reţeta de aici (link). Gogoşarii mei se păstrează cărnoşi, gustoşi şi crocanţi chiar şi mai mult de 1 an.
 • La salata boeuf eu folosesc numai castraveţi în saramură. Cei bulgăreşti conţin zahăr şi nu mi se pare că se potrivesc.
 • Maioneza de casă eu o prepar după reţeta de aici (link). Vă recomand să o preparaţi în casă, şi să nu utilizaţi maioneza din comerţ, nu are aceeaşi consistenţă şi nici acelaşi gust ca cea de casă.
 • Concentrat de legume bio eu îl cumpăr de la magazinele naturiste. Se poate prepara şi în casă, dar e nevoie de un deshidrator sau de o curte spaţioasă.
 • Cui nu îi place carnea de vită, poate să o înlocuiască cu carne de porc/pui/curcan.
 • După gust şi preferinţă, în salata boeuf se pot adăuga: mazăre fiarta, boabe de porumb fierte etc.

Salata Boeuf reteta si sfaturi pentru o salata gustoasa

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?