5
(34)

Prajitura tavalita de post Lamington vegan reteta originala Simona Callas prajitura de post cu cocos prajitura de casa prajitura cu nuca prajitura cu ciocolata prajitura cu nuca de cocos prajitura simpla de post prajitura de post rapida prajitura delicioasa  prajitura de post simonacallas prajitura tavalita cu cocos de post prajitura Lamington de post cu nuca dulciuri de post prajituri vegane

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Prajitura tavalita de post Lamington vegan by Simona Callas

– reteta originala www.simonacallas.com –

Această prăjitură de casă, foarte populară, eu o pregătesc destul de des. E gustoasă, simplă, şi are mare succes la noi în familie. Varianta de frupt a acestei prăjituri, precum şi povestea / originea ei, le găsiţi aici (link). Acum, pentru că suntem în Postul Mare, m-am gândit să adaptez reţeta, fără să folosesc ouă, unt şi lapte de vacă. Ce a rezultat? O prăjitură extraordinară, pufoasă, gustoasă, aromată şi care se topeşte în gură.

Am folosit lapte de cocos, dar el poate fi înlocuit cu orice alt lapte vegetal. De asemenea, uleiul de cocos poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui, cu menţiunea că uleiul de cocos miroase a cocos şi mie mi se pare că se potriveşte minunat la această prăjitură, la care cocosul este un ingredient specific. Sucul de lămâie are rolul de a activa bicarbonatul; cine renunţă la el, îi recomand să înlocuiască bicarbonatul cu praf de copt, care nu necesită ingredient acid pentru a se activa.

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Citiţi cu atenţie etichetele de pe ciocolată! Nu toată ciocolata amăruie e de post, unele sortimente conţin proteină din lapte (sau lapte praf). Eu folosesc Kandia cu 40%, 59% sau 70% cacao; de asemenea ciocolata Katy amăruie care se gaseşte la Kaufland, ciocolata dark marca Auchan sunt şi ele de post. Dacă scrie „POATE conţine urme de lapte”, nu înseamnă  că e de dulce. Înseamnă că în utilajele în care se prepară ciocolata de post, se mai prepară şi ciocolata de dulce. Exact aşa cum noi gătim în aceleaşi vase şi mâncare de post şi de dulce. Oricât de bine le spălăm, e posibil – adică POATE – să rămână undeva într-un colţ un strop infim de untură sau de lapte. Avertismentul „POATE conţine urme de lapte” (sau soia, alune etc) – este dedicat persoanelor cu alergii grave, si nu celor care tin post.

În rest, prăjitura aceasta se prepară extrem de simplu, pur şi simplu se amestecă într-un vas ingredientele umede+zahărul+aromele, în alt vas ingredientele uscate, apoi se amestecă împreună. E un blat nepretenţios,  nu e nevoie de cine ştie ce precauţiuni pentru a-l prepara. Atenţie, eu am copt prăjitura într-o tavă micuţă. Pentru o tavă mai mare, se măresc proporţional cantităţile de ingrediente (împărţiţi suprafaţa tăvii voastre la suprafaţa tăvii mele – adică 375, şi obţineţi de câte ori trebuie să multiplicaţi cantităţile ingredientelor).

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Ingrediente Prajitura tavalita de post Lamington vegan by Simona Callas

 Pentru blat:

 • 240 g lapte de cocos din conservă
 • sucul şi coaja rasă de la o lămâie mică
 • 150 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 50 g ulei de cocos
 • 1 linguriţă esenţă de vanilie
 • 180 g făină 000
 • 25 g amidon
 • 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
 • un praf de sare

***

Pentru glazură:

 • 250-300 g ciocolată amăruie de post
 • 150 g lapte de cocos www.simonacallas.com
 • 200 g fulgi de cocos

***

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Preparare Prajitura tavalita de post Lamington vegan by Simona Callas

Preparare blat:

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. www.simonacallas.com Se pregăteşte o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 15×25 cm, care se unge pe interior cu puţin ulei de floarea soarelui sau unt de cocos (sau margarină de post) şi se tapetează cu hârtie de copt.

Prajitura

Făina, sarea, bicarbonatul şi amidonul se cern împreună. Laptele de cocos se amestecă cu zahărul, uleiul, sucul şi coaja de lămâie, vanilia. Se adaugă ingredientele uscate şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se toarnă compoziţia în tavă, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins, pentru 25-30 minute. Se verifică cu scobitoarea. Dacă blatul nu e copt în interior, se mai lasă în cuptor câteva minute. Prăjitura trebuie să fie bine coaptă.

Prajitura

După ce se răceşte de tot, se porţionează şi se pregăteşte pentru glasare.

Prajitura tavalita de post Lamington vegan

***

Glasare:

Laptele de cocos se înfierbântă la cuptorul cu microunde şi se toarnă peste ciocolată. Se amestecă să se omogenizeze. www.simonacallas.com Se iau pe rând prăjiturile şi se glasează pe toate părţile cu ciocolată, spoi se tăvălesc prin fulgii de cocos.

Această prăjitură se poate păstra atât la frigider, cât şi la temperatura camerei. Neavând în compoziţie proteine de origine animală, termenul de păstrare e destul de lung 4-5 zile la temperatura camerei; până la 10 zile in frigider), dar vă garantez că nu rezistă mai mult de o zi-două, atât e de bună 🙂 Prajitura tavalita de post Lamington vegan

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

***Prajitura tavalita de post Lamington vegan

***

Prajitura tavalita de post Lamington vegan reteta originala Simona Callas prajitura de post prajitura de casa. Prajitura cu nuca prajitura cu ciocolata prajitura cu nuca de cocos. Prajitura simpla de post prajitura de post rapida. prajitura delicioasa. Prajitura de post simonacallas prajitura tavalita simonacallas prajitura Lamington. Simonacallas Lamington de post Prajitura tavalita de post Lamington vegan reteta originala Simona Callas. Prajitura de post prajitura de casa prajitura cu nuca. prajitura cu ciocolata prajitura cu nuca de cocos prajitura simpla de post prajitura de post rapida prajitura delicioasa  prajitura de post simonacallas prajitura tavalita simonacallas prajitura Lamington simonacallas Lamington de post Prajitura tavalita de post Lamington vegan reteta originala Simona Callas prajitura de post prajitura de casa prajitura cu nuca prajitura cu ciocolata prajitura cu nuca de cocos prajitura simpla de post prajitura de post rapida prajitura delicioasa  prajitura de post simonacallas prajitura tavalita simonacallas prajitura Lamington simonacallas Lamington de post.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?