5
(42)

Cupcakes de post cu alune si ciocolata reteta prajitura de post negresa de post usoara simpla fara ou fara lactoza crema de ciocolata de post cupcakes cu ciocolata; prajitura de post cu nuca negresa cacao de post prajitura cu cacao prajitura cu ciocolata prajitura cu alune de padure; desert de post delicios si rapid prajitura simpla de post prajitura de post delicioasa; prajitura de post cu ciocolata prajitura vegana cupcakes vegane desert vegan prajitura cu fructe prajitura cu nuca.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cupcakes de post cu alune si ciocolata by Simona Callas

Acest desert e atât de gustos, încât nimeni nu şi-ar da seama că nu conţine nici ouă, nici lapte de vacă. Eu le-am îmbogăţit cu alune de pădure, dar nu este obligatoriu. Cine doreşte, poate să pună nuci sau caju sau fructe confiate – prăjiturelele vor fi la fel de bune. Pentru cremă, am căutat ciocolată de post şi am folosit lapte de cocos concentrat, la conservă. Pentru gustul meu – şi al celor care a gustat din minunăţiie astea – nu a fost nevoie de un adaos de zahăr în cremă. Dar cine are un prag mai înalt pentru gustul dulce, poate să adauge o lingură de zahăr în laptele de cocos, după ce îl înfierbântă şi înainte de a-l adăuga peste ciocolată.

Negresa cu nuca fara ou fara lactoza reteta

Cupcakes de post cu alune si ciocolata

Pentru cremă (ganache de ciocolată neagră), am folosit ciocolată cu 40-50% cacao. Este foarte important acest procent, pentru că, dacă se foloseşte ciocolată mai amară (cu mai mult de 50% cacao), va trebui suplimentată cantitatea de lapte de cocos. De asemenea, este foarte important de reţinut că pentru ganache se foloseşte lapte de cocos concentrat, la conservă de metal. Uitaţi-vă pe etichetă, să conţină cel puţin 19% grăsimi, şi să fie lapte de cocos concentrat, nu light. Eventual, mai adăugaţi unt de cocos (sau ulei de cocos), pentru că un lapte diluat va afecta compoziţia cremei.

Negresa cu nuca fara ou fara lactoza reteta

Nu în ultimul rând, aceste cupcakes se prepară foarte simplu şi rapid (cu excepţia faptului că ganache-ul trebuie să stea la rece o perioadă de timp) şi, repet, sunt pur şi simplu delicioase.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

***

Cupcakes de post cu alune si ciocolata

Ingrediente Cupcakes de post cu alune si ciocolata by Simona Callas

(pentru 18-20 cupcakes de dimensiuni medii)

Pentru cupcakes

 • 200 g făină
 • 40 g cacao pudră
 • 1 linguriţă bicarbonat
 • ¼ linguriţă sare
 • 400 g lapte de cocos
 • 75 g ulei www.simonacallas.com
 • 250 g zahăr
 • 2 linguri suc de lămâie
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • 75 g alune de pădure, tocate

Pentru cremă

 • 300 g lapte de cocos concentrat www.simonacallas.com
 • 300 g ciocolată amaruie de post (50-60% cacao)

Cupcakes de post cu alune si ciocolata

Preparare Cupcakes de post cu alune si ciocolata by Simona Callas

Se încinge cuptorul la 175 greade Celsius şi se pregăteşăte tava pentru brioşe. În cavităţile tăvii se pun chese (hârtii pentru brioşe). Nu este nevoie să ungem tava.

Făina, cacao, bicarbonatul şi sarea se cern împreună. Laptele de cocos, uleiul, zahărul, sucul de lămâie, vanilia se amestecă. www.simonacallas.com Se adaugă ingredientele uscate, se omogenizează (cu mixerul sau cu un tel). La sfârşit se adaugă alunele.

Cupcakes de post cu alune si ciocolata

Se umplu cam 2/3 chesele pentru brioşe cu această compoziţie şi se introduce tava în cuptor, pentru circa 20 minute. Se testează cu scobitoarea dacă prăjiturelele sunt coapte în centru.  Dacă scobitoarea iese umedă, se mai lasă câteva minute.

Negresa cu nuca fara ou fara lactoza reteta

briose de post negresa alune ciocolata

Când sunt coapte, se scoate tava din cuptor, se extrag brioşele din cavităţi şi se aşază pe un grătar sau pe un tocător de lemn, până se răcesc complet.

Pentru cremă (ganache de post), se înfierbântă laptele de cocos şi apoi se toarnă peste ciocolata tocată. www.simonacallas.com Se aşteaptă 1-2 minute, să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel până când se topeşte ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Se pune la rece pentru minim 2 ore (eu o las peste noapte).

prajitura de post

crema de ciocolata ganache de post

După ce s-a răcit complet, crema se mixează de câteva ori, până se obţine un ganache fin şi mătăsos. www.simonacallas.com Se transferă într-o pungă de ornat prevăzută cu dui în formă de stea (şpriţ) şi se decorează brioşele.

Cupcakes de post cu alune si ciocolata

***u

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?