5
(1)

Prajitura cu caise si fistic desert de vara prajitura de casa cu fructe proaspete chec cu caise si fistic chec pufos cu fructe

Prajitura cu caise si fistic

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

Prajitura cu caise si fistic

 

Eu iubesc mult caisele. Vara, când pe piaţă se găsesc din abundenţă caise proaspete, caut noi şi noi feluri de a le folosi în deserturi delicioase şi parfumate. Din ingrediente puţine şi care se găşsesc în mod uzual în orice gospodărie, putem prepara o prăjitură de casă minunată, simplă şi foarte gustoasă.

Eu am ales să o prepar într-o tavă dreptunghiulară, dar puteţi să alegeţi orice formă de tavă (rotundă, tavă de chec, tavă de brioşe etc). Caisele de asemenea pot fi tăiate felii. Eu am preferat să le tai în jumătăţi. Prajitura cu caise si fistic

Sigur că pot fi folosite si caise din compot, dar de ce să nu profităm de sezonul lor şi să punem caise proaspete? Avantajul este că prăjitura va avea un gust mult mai bun. Blatul dulce se combină de minune cu gustul acrişor al caiselor. Prajitura cu caise si fistic

Eu am decorat prăjitura cu fistic tocat, dar puteţi să alegeţi şi altceva, după preferinţe: ciocolată, fulgi de migdale etc.

Prajitura cu caise si fistic

 

Ingrediente Prajitura cu caise si fistic

 • 200 g făină 000
 • 50 g fistic măcinat
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
 • ¼ linguriţă sare de Himalaya neiodată
 • 200 g unt moale
 • 100 g zahăr tos
 • 3 ouă
 • 1 lingură coajă de lămâie
 • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
 • 140 g iaurt grecesc
 • 15 jumatati de caise proaspete

Prajitura cu caise si fistic

Preparare Prajitura cu caise si fistic

Se pregăteşte o tavă cu dimensiunile de circa 17×25 cm şi cu pereţii înalţi, care se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Făina, fisticul, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un bol. Prajitura cu caise si fistic

Untul se freacă spumă cu zahărul. Se adaugă ouăle pe rând, coaja de lămâie, vanilia; apoi amestecul uscat alternând cu iaurtul în 2-3 reprize.

Prajitura cu caise si fistic

 

Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează. Se aşază jumătăţile de caise cu partea tăiată în sus. Se preseaza putin, pentru a intra cam pana la jumatate in aluat. Se introduce tava în cuptor pentru circa 40 minute (sau până când prăjitura trece testul scobitorii).

Prajitura cu caise si fistic

Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. Se porţionează prăjitura, se decorează cu fistic tocat (sau ciocolată) şi se serveşte. Ce rămâne, se păstrează în frigider. Recomand să se păstreze într-o tavă cu capac (sau o casoletă), pentru a nu se usca.

Prajitura cu caise si fistic

Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări şi vă pot oferi sfaturi culinare.

Prajitura cu caise si fistic

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?