5
(34)

Cheesecake cu ciocolata cheesecake fara coacere cheesecake de ciocolata; cel mai bun cheesecake tort de ciocolata desert rapid desert simplu ciocolata alba ciocolata amaruie; picaturi de ciocolata chips de ciocolata frisca cum se face cheesecake crema de branza vanilie oreo no bake cheesecake no gelatin no oven chocolate cheesecake

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cheesecake cu ciocolata cremos fara coacere by Simona Callas

„Life tastes better after a slice of Cheesecake.” (Jason Shaw)

Când vreau ceva dulce şi am în frigider cremă de brânză Philadelphia, primul desert la care mă gândesc e cheesecake. Se prepară simplu şi rapid, chiar dacă are totuşi un timp de aşteptare semnificativ (câteva ore bune), dar e un desert delicios, spectaculos şi foarte la îndemână. Nu îţi trebuie cine ştie ce abilităţi pentru a-l prepara, nici vreun talent deosebit pentru a-l decora. Dar cheesecake-ul a fost întotdeauna şi va rămâne un desert cu care poţi să-ţi impresionezi familia şi să cucereşti orice musafir, oricât de pretenţios.

Desertul pe care vi-l propun astăzi este un Cheesecake fără coacere, cu o combinaţie de ciocolată albă, ciocolata amăruie şi frişcă – ce poate fi mai gustos de atât? Am folosit chipsuri (picături) de ciocolată amăruie, care fac un contrast plăcut cu ciocolata albă foarte dulce şi frişca din compoziţia prăjiturii.

Pentru bază am folosit biscuiţi Oreo cu cremă de vanilie. Puteţi alege orice alt fel de biscuiţi cu cacao multă, la fel de bine cum puteţi folosi orice alt sortiment de ciocolată, este alegerea voastră. Eu vă recomand doar să alegeţi ingrediente de calitate, pentru că Cheesecake este o prăjitură care în simplitatea ei, are o eleganţă şi un rafinament pe care i le conferă calitatea ingredientelor din compoziţie.

Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata cremos fara coacere by Simona Callas

Pentru crustă

  • 1 pachet mare de biscuiti Oreo (240 g)
  • 100 g unt cu 60% grăsime

Pentru umplutură

  • 325 g cremă de brânză Philadelphia
  • 30 g zahăr pudră www.simonacallas.com
  • 2 linguri apă fierbinte
  • 200 g ciocolată albă, topită, la temperatura camerei
  • 150 g frişcă lichidă, rece
  • 150 g chipsuri de ciocolată amăruie

Pentru decor

  • 150 g frişcă bătută şi îndulcită
  • 50 g ciocolată rasă www.simonacallas.com

Cheesecake cu ciocolata

Preparare Cheesecake cu ciocolata cremos fara coacere by Simona Callas

Preparare crustă

La acest desert, termenul  “fără coacere” se referă la umplutură/cremă! Sigur că, cine nu vrea să folosească deloc cuptorul, poate să nu coacă crusta, ea e foarte bună şi aşa. Biscuiţii folosiţi sunt deja copţi, untul e comestibil oricum, deci nu e nicio problemă.  

Se pregăteşte tava în care se va prepara cheesecake. Eu am ales o formă rotundă, cu diametrul de 18 cm. Pentru cantităţile din reţetă puteţi folosi o tavă rotundă cu diametrul de până la 20 cm, sau una dreptunghiulară/pătrată cu suprafaţa de până la 324 cm2 (18/18 cm sau 15/20 cm etc). www.simonacallas.com Puteţi să o tapetaţi cu un disc din hârtie de copt, dar eu nu am făcut asta şi am putut să scot prăjitura din tavă foarte bine. Untul din compoziţie va ajuta la desprinderea crustei. Biscuiţii se sfarâmă foarte bine (eu am un chopper şi îl folosesc cu mare angajament). Se amestecă cu untul topit. www.simonacallas.com Compoziţia obţinută se răstoarnă în forma pregătită şi se presează în mod uniform. Se introduce tava în frigider pentru minim 30 minute.

Eu prefer să coc crusta, 15-20 minute La 175 de grade Celsius, apoi o las ă se răcească complet.

Crusta Oreo

***

Preparare umplutură

Crema de brânză şi zahărul pudră se mixează. Se adaugă apa fierbinte. Apa fierbinte ajută la dizolvarea zahărului pudră şi la catifelarea cremei. Se adaugă ciocolata albă topită (atentie, ciocolata sa fie la temperatura camerei!); apoi frişca lichidă (smântâna pentru frişcă). Se mixează până când se obţine o cremă fină şi care capătă ţinută. www.simonacallas.com La final se adaugă chipsurile de ciocolată şi se încorporează cu ajutorul unei spatule (nu mai folosim mixerul la această etapă). Compoziţia obţinută se toarnă peste crustă şi se nivelează. Se dă la rece pentru câteva ore, cel mai bine peste noapte.

Cheesecake fara coacere

După ce s-a întărit, cheesecake-ul se extrage din tavă. Dacă folosiţi o tavă cu pereţii detaşabili, e foarte simplu. Eu am folosit o tavă obişnuită, aşa că am trecut cu grijă lama unui cuţit de jur împrejur, apoi am pus un tocător deasupra tăvii şi am răsturnat-o. Prăjitura a alunecat pe tocător. Apoi am răsturnat-o din nou, pe platoul de servire.

Cheesecake cu ciocolata

Decorare

Am făcut aveline din frişcă de jur împrejur. Iar în mijloc am pus cârlionţi de ciocolată. Eu am preferat să las marginile simple, dar puteti să le îmbrăcaţi în frişcă, dacă doriţi. Prăjitura se păstrează la rece până la servire. E un desert minunat, cremos, fin, gustos – are tot ce-i trebuie pentru a trona chiar şi pe o masă de sărbătoare. ciocolata

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata cheesecake fara coacere cheesecake de ciocolata; cel mai bun cheesecake tort de ciocolata desert rapid desert simplu ciocolata alba ciocolata amaruie; picaturi de ciocolata chips de ciocolata frisca cum se face cheesecake crema de branza vanilie oreo. Tort ciocolata alba ciocolata amaruie ciocolata lapte. Tort cu frisca. Prajitura cu ciocolata. Desert aniversare onomastica elegant. Mousse ciocolata fara gelatina. crema de branza frisca vanilie. cheesecake cremos fara coacere rapid. Desert cu ciocolata fara coacere.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?