5
(30)

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos bomboane Raffaello reteta tort de Craciun blat umed migdale blat de tort pufos crem ciocolata mascarpone tort de cofetarie

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

VA INVIT LA CONCURS! DETALII GASITI AICI: CONCURS SARBATORI CU SIMONACALLAS

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

Mi-am dorit mult să fac un tort Raffaello. Pe internet sunt destule reţete, dar eu am vrut să compun un tort care să reproducă gustul bomboanei Raffaello – delicată, savuroasă, cu aromă de cocos, cu migdală ascunsă în miez, cu înveliş din napolitană şi cu o cremă fină, moale şi care se topeşte în gură.

M-am inspirat de la scrumdiddlyumptious, pentru blat şi cremă, pentru că, din tot ce am văzut pe internet, reţeta asta mi s-a părut că se apropie cel mai mult de Raffaello. Am făcut mici modificări, în sensul că am pus făină de migdale, în loc de migdale prăjite şi mascarpone în loc de iaurt. Iar, ca să semene şi mai bine cu Raffaello, am inserat în tort foi de napolitană şi migdale tocate.

***

In fine, acest tort este divin şi vă recomand cu multă căldură să îl încercaţi. Blatul de migdale e fin şi pufos, nu trebuie însiropat. Crema e deosebit de rafinată, iar migdalele întregesc gustul acestui tort special. Eu am folosit migdale decojite, pe care le-am rumenit puţin în cuptor şi apoi le-am tocat mai grosier, ca să se simtă bine în tort.

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

Ingrediente Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

 .

Blat de migdale

 • 175 g albuş de ou (aproximativ 5 albuşuri de ouă mărimea L)
 • 175 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 100 g făină de migdale
 • 75 g făină de grâu 000
 • 100 g unt topit, la temperatura camerei (nu fierbinte!)
 • esenţă de migdale (opţional)

.

Crema fină de ciocolată

 • 300 g ciocolată albă, tocată
 • 165 g lapte de cocos (o conservă mică)
 • 100 g smântână pentru frişcă
 • 250 g mascarpone rece www.simonacallas.com
 • 2 linguriţe gelatină pudră
 • esenţă de cocos (opţional)

.

În plus

 • 100 g migdale prăjite, tocate
 • 2 foi napolitană www.simonacallas.com

.

Pentru decor

 • 50 g fulgi de cocos
 • bomboane Rafaello

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

Preparare Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

Preparare blat

Se pregătesc două forme cu diametrul de circa 18 cm, care se tapetează la bază cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul, până se obţine o bezea. www.simonacallas.com Se adaugă făina de migdale, făina de grâu, untul topit şi se încorporează cu o spatulă, amestecând uşor de jos în sus, fără a amesteca prea mult, ca să nu se lase bezeaua.

Blat umed pufos migdale albusuri

Se împarte compoziţia între cele două tăvi şi se introduc în cuptor pentru circa 20 minute. Când încep blaturile să se rumenească, sunt gata. www.simonacallas.com Nu le lăsaţi prea mult în cuptor, pentru că se ususcă şi nu mai sunt pufoase şi moi. Se scot tăvile, se lasă să se răcorească, apoi se extrag blaturile si se pun pe un grătar până se răcesc complet.

Blat alb pufos umed migdale

Dacă nu se prepară tortul imediat, blaturile se acoperă, ca să nu se usuce. www.simonacallas.com Eu le pun pe un blat din lemn, apoi le introduc cu totul într-o pungă pe care o sigilez bine şi le las la temperatura camerei (în frigider se întăresc).

Preparare cremă

Gelatina se pune la inmuiat în 50 ml apă rece. Laptele de cocos şi frişca lichidă se înfierbântă la microunde sau pe plita cu inducţie. www.simonacallas.com Se toarnă peste ciocolata albă. Se aşteaptă un minut, ca să se înmoaie ciocolata, apoi se amesteca până când se omogenizează. Se adaugă esenta de cocos.

Crema ciocolata cocos mascarpone ganache

Gelatina hidratată se lichefiază (3 secunde la microunde sau 1 minut la bain-marie), se adaugă peste crema de ciocolată, se omogenizează. www.simonacallas.com La final se adaugă mascarpone şi se amestecă până când se topeşte şi se obţine o mixtură omogenă. Se dă la rece.

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

Montare Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

La acest tort, eu am folosit 2 blaturi de migdale şi 2 foi de napolitană. www.simonacallas.com Am cumpărat foi de napolitană din comerţ şi am decupat 2 discuri de dimensiuni egale cu blaturile mele (18 cm diametru). La blaturi, am tăiat partea superioară, care era un pic rumenită; şi astfel am rămas cu două blaturi de un alb impecabil 🙂

Blat migdale pufos umed

Se pune primul blat pe platou. Se întinde pe el un strat de cremă. Se acoperă cu prima foaie de napolitană. Se întinde al doilea strat de cremă, se presară migdalele tocate; se acoperă cu a doua foaie de napolitană. www.simonacallas.com Se întinde ultimul strat de cremă, peste care se aşază cel de-al doilea blat. Se dă tortul la rece. Eu mă grăbeam şi l-am pus 20 minute in congelator.

Tort

Blaturile şi crema fiind foarte fine, tortul nu avea suficientă stabilitate ca să îl decorez imediat. După ce se întăreşte un pic, se îmbracă tortul într-un strat de cremă.

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

***

Se barotează cu fulgi din nucă de cocos. Se decorează cu aveline din crema rămasă şi cu bomboane Raffaello.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

 

Note:

 • Cine nu are lapte de cocos, poate să pună doar frişcă lichidă (250 g smântână pentru frişcă)
 • Cine doreşte, poate să însiropeze blatul, dar vă asigur că nu este nevoie. Având unt în compoziţie, acest blat de tort e umed, fin şi cremos, se taie foarte frumos şi se topeşte in gură.
 • Dacă nu găsiţi migdale decojite, luaţi migdale în coajă. Le puteţi decoji punându-le pentru 15-20 minute în apă fierbinte. Apoi coaja se desprinde foarte uşor

Tort Raffaello cu migdale ciocolata si cocos

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?