5
(81)

Prajitura Limba Soacrei reteta originala prajitura de casa rulada cu ciocolata fructe nuca pandispan reteta zmeura prajitura delicioasa desert rapid usor cu fructe prajitura rulada cu crema prajitura cu zmeura prajitura cu nuca prajitura cu nuci prajituri cu nuci

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura Limba Soacrei reteta originala by Simona Callas

Există un aperitiv, uşor de preparat şi foarte gustos, care se numeşte Limba Soacrei. Foarte popular în Basarabia, acest aperitiv se prezintă sub forma unor rulouri din felii de vinete, unse cu maioneză şi în mijlocul cărora se pune o bucată de ardei roşu sau de roşie. Numele de Limba Soacrei i se trage atât de la aspect, cât şi de la gustul picant (usturoi, piper).

Pornind de la acest aperitiv, m-am gândit să prepar o Limba Soacrei dulce. Că doară nu toate soacrele or fi vinete 🙂 Există şi soacre dulci, şi lor le dedic această prăjitură minunată. Am înlocuit vinetele cu foi de pandişpan; maioneza cu ganache de ciocolata albă; roşia sau ardeiul cu zmeură proaspătă şi parfumată; pătrunjelul cu frunzuliţe de mentă. Am tăvălit rulourile prin nucă măcinată, iar capetele le-am glasat în ciocolată amăruie topită, în care am adăugat un praf de piper măcinat.

A rezultat o prăjitură deosebită, gustoasă şi foarte apreciată; pe care v-o recomand cu multă căldură.

Prajitura Limba Soacrei reteta originala

Ingrediente Prajitura Limba Soacrei reteta originala by Simona Callas

  • 2 foi de ruladă subţiri
  • 200 ml sirop
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 g frişcă lichidă
  • 200 g zmeură www.simonacallas.com
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri ulei
  • 1/4 linguriţă piper măcinat (opţional)
  • 100 g nucă măcinată

Informaţiile publicate pe www.simonacallas.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Prajitura Limba Soacrei reteta originala

Preparare Prajitura Limba Soacrei reteta originala by Simona Callas

 Foile de ruladă se pot prepara acasă sau pot fi de cumpărat. Eu m-am grăbit şi, ca să nu mai pierd timp cu prepararea foilor, am folosit foi pandişpan de la Boromir (sunt singurele pe care le comercializează Kaufland-ul din cartier). dar nu vi le recomand, pentru că, deşi erau în termen, erau foarte uscate şi lipite rău între ele, aşa încât m-am chinuit o grămadă să le desprind fară să se rupă. Deci, dacă vreţi să cumpăraţi foi de pandişpan (sau foi pişcot, cum se mai numesc), căutaţi alte mărci.

Dacă le faceţi în casă, vă recomand foile de la Tortul Doboş (găsiţi reţeta AICI si AICI) sau foaie de ruladă delicioasă cu migdale (găsiţi reţeta AICI).

Prajitura Limba Soacrei reteta originala

Se prepară crema de ciocolată albă. Ciocolata albă şi frişca se încălzesc la baie de aburi până când se topeşte ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Se dă la rece peste noapte. www.simonacallas.com Se mixează câteva minute cu mixerul la viteză mare. Astfel se obţine crema de ciocolată albă, cu care se vor unge rulourile. Crema de ciocolată, odată preparată, se lasă la temperatura camerei, ca să poată fi întinsă uşor pe foile de ruladă.

Prajitura limba soacrei

Foile de pandişpan se taie pe lăţime în fâşii de circa 8 cm. Se însiropează delicat pe ambele părţi. Puteţi folosi orice fel de sirop din compot, sirop de casă diluat sau sirop de zahăr în care puneţi arome care vă plac. www.simonacallas.com Folosiţi o pensulă, pentru că nu trebuie să le înecăm, căci se vor descompune. Se însiropează partea exterioară a pandişpanului (cea care este mai rumenită),. se aşază pe o folie alimentară cu partea aceasta în jos şi apoi se însiropează şi cealaltă faţă.

Se lasă 1 minut să se pătrundă cu sirop şi să se înmoaie. Se întinde un strat de cremă. Se aşază la margine 3 boabe de zmeură şi se rulează, cu atenţie, folosindu-ne de folia alimentară. www.simonacallas.com Ruloul obţinut se aşază pe un platou. Se procedează la fel cu celelalte, până când terminăm crema. Mie mi-au ieşit din reţeta aceasta 8 prăjituri (rulouri) de circa 100 g fiecare. Este porţia standard. Dar le puteţi face şi mai mici, după cum doriţi.

Ciocolata amăruie se topeşte impreună cu uleiul la bain marie. Se adauga piperul si se amesteca. Se ia pe rând fiecare rulou, se unge cu un strat subţire de ciocolată topită. şi se tăvăleşte prin nuca măcinată.

Simona Callas

prajitura rulada cu crema nuci zmeura

La final, se glasează rulourile la capete, în ciocolata topită rămasă. Se aşază pe un platou, se decorează imediat cu câte o boabă de zmeură. şi o frunză de mentă în vârf şi se dau la rece până la servire.

Informaţiile publicate pe www.simonacallas.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor,. ca atare vom acționa în consecință.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

Prajitura Limba Soacrei reteta originala

Prajitura Limba Soacrei reteta originala prajitura de casa; rulada cu ciocolata fructe nuca pandispan reteta zmeura prajitura delicioasa.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?