4.9
(24)

Tort Entremet cu ciocolata si banane negresa cu banane mousse de ciocolata alba crocant pralinat cu ciocolata si nuca tort de revelion tort entremet glazura oglinda pene de ciocolata

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort Entremet cu ciocolata si banane by Simona Callas

Voiam să pregătesc un tort deosebit pentru seara de Revelion iar acest tort a venit oarecum firesc şi pe negândite, având în vedere că m-am trezit cu vreo 7 bucăţi de banane perfect coapte, pe care nu se înghesuia nimeni să le atace  😉 Aşa că, la fel ca anul tecut, a trebui să fac un tort cu banane. Şi tot entremet, fiindcă mi s-a părut că se cerea un tort suav şi răcoros, după toate bunătăţile din care ne-am înfruptat şi care, deşi foarte gustoase, nu prea sunt suave şi nici diafane 🙂

Aşadar, am decis să fie un entremet cu banane şi ciocolată. Aveam o tavă în formă de colac, pe care nu am folosit-o până acum şi m-am gândit să fac entremetul meu în tava asta. Vă mărturisesc însă că, deşi am tapetat-o temeinic cu folie pe interior, m-am chinuit destul de tare să scot tortul din dânsa. Pentru acest tort se folosesc de obicei forme speciale din silicon flexibil, dar eu nu am încă aceste forme. Cele de pe piaţă (ale firmei care le-a creat) sunt foarte scumpe, dar tocmai le-am descoperit şi pe Aliexpress, la un preţ de 3-4 ori mai mic şi le voi comanda în curând.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

Am în casă o cutie de crêpes dentelle, le-am cumărat din hypermarket; şi m-am gândit să le folosesc pentru a prepara o inserţie pentru tortul meu. Dacă nu găsiţi de cumpărat, puteţi să le preparaţi în casă, folosind reţeta de aici.

Culoarea bleu pentru glazura oglindă am ales-o pur şi simplu pentru că mi s-a părut că se potriveşte cu spiritul nopţii de Anul Nou; dar dacă vă decideţi să încercaţi acest tort, puteţi alege orice altă culoare pentru decor.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

Ingrediente Tort Entremet cu ciocolata si banane by Simona Callas

 Blat umed de banane cu cacao

 • 2 ouă
 • 150 g zahăr tos
 • 75 ml ulei
 • 150 g iaurt www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • 3 banane bine coapte
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
 • 120 g făină 000
 • 30 g cacao pudră

Crocant cu ciocolată şi nucă

 • 100 g ciocolată albă, tocată
 • 50 g frişcă lichidă www.simonacallas.com
 • 30 g crêpes dentelles sfărâmate
 • 2 linguri cu vârf nucă măcinată

Mousse de ciocolată albă

 • 200 g ciocolată albă, topită
 • 10 g gelatină + 50 ml lapte
 • 3 gălbenuşuri www.simonacallas.com
 • 100 ml lapte integral
 • 250 g smântână pentru frişcă (frişcă lichidă)
 • 1 linguriţă extract de vanilie

Glazură oglindă

 • 200 g ciocolată albă
 • 20 g gelatină pudră
 • 150 ml lapte integral www.simonacallas.com
 • 50 g zahăr alb tos
 • 100 g sirop de glucoză
 • 250 g frişcă lichidă

În plus:

 • 4 banane potrivite, coapte
 • fulgi din ciocolată www.simonacallas.com
 • bomboane argintii etc.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

 

Preparare Tort Entremet cu ciocolata si banane by Simona Callas

Preparare Blat umed de banane cu cacao

Se pregăteşte o tavă rotundă cu diaetrul de 24 cm, care se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Făina, cacao şi bicarbonatul se cern împreună. Ouăle se mixează bine cu zahărul. Se adaugă uleiul, iaurtul, vanilia şi se omogenizează. www.simonacallas.com Se încorporează amestecul uscat, iar la final bananele pasate.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace pentru 30-35 minute. Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească, apoi se extrage blatul, se înlătură hârtia de copt şi se pune pe un grătar, până la răcirea completă. Apoi se decupează în mijloc un cerc cu diametrul de circa 12 cm.

blat umed cu banane si cacao

***

Preparare crocant cu ciocolată şi nucă

Frişca lichidă se înfierbântă, se toarnă peste ciocolată şi se omogenizează. Se adaugă crêpes dentelles sfarâmate şi nuca măcinată. Compoziţia obţinută se transferă într-o formă rotundă, cu diametrul de 22-24 cm şi tapetată cu folie alimentară. www.simonacallas.com Se întinde în strat cât mai uniform şi se introduce la congelator. După ce se întăreşte, se scoate din formă, se îndepărtează folia alimentară şi se decupează în mijloc, pentru a se potrivi în tava în care se va asambla tortul.

crocant pralinat

***

Preparare mousse de ciocolată albă

Gelatina se pune la înmuiat în cei 50 ml lapte. Restul de lapte se înfierbântă şi se toarnă peste gălbenuşuri în fir subţire, amestecând energic, ca să nu se transforme ouăle în omletă. www.simonacallas.com Se adaugă ciocolata albă şi se amestecă până când se omogenizează. Gelatina hidratată se lichefiază (câteva secunde la microunde sau la bain-marie) şi se adaugă în compoziţie. La sfârşit se adaugă vanilia şi frişca bătută lejer.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

Montare Tort Entremet cu ciocolata si banane y Simona Callas

Tava în care vom asambla tprtul se tapetează cu folie alimentară. Dacă folosiţi o formă din silicon flexibil, nu este nevoie de tapetare. Se toarnă cam 1/3 din mousse de ciocolată albă la baza formei. www.simonacallas.com Se aşază cele 4 banane, curăţate şi cu capetele tăiate – aşa cum se vede în poză.

tort de Craciun

Se mai toarnă 1/3 din mousse, peste care se aşază discul din crocant. Se toarnă restul de mousse, iar deasupra se pune blatul de banane cu ciocolată. Se introduce tortul în congelator peste noapte.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

Glasare şi decorare Tort Entremet cu ciocolata si banane by Simona Callas

Glazura oglindă se prepară exact ca aici (link). Gelatina se hidratează în 50 ml lapte. Restul de lapte, zahărul, glucoza si frişca lichidă se înfierbântă. La primul clocot, se iau de pe foc, se adaugă ciocolata alba şi se amestecă bine cu un tel, până când se dizolvă ciocolata. www.simonacallas.com Se adaugă gelatina hidratata şi lichefiată; apoi colorantul. Se omogenizează amestecul, se trece prin strecurătoare şi se lasă să se răcească, până când începe să se închege uşor.

Tortul congelat şi scos din formă, se aşază pe un suport plasat în interiorul unei tăvi mari, aşa cum se observă în imagini. Se toarnă glazura, având grija să acoperim bine tortul. Se trece cu lama unui cuţit la baza tortului, pentru a înlătura excesul de glazură. Tortul glasat se transferă pe platoul de servire. Se decorează cu pene din ciocolată, sfere argintii etc. Se păstrează la rece până la servire.

***

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Entremet cu ciocolata si banane

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?