5
(16)

Taximetristi versus Uber si Taxify miting taximetristi protest piata libera servicii preturi taxi scandal razboi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Taximetristi versus Uber si Taxify

 

Taximetriştii din Bucureşti ies în stradă şi se victimizează. Cică e nasol că există Uber. Cică Uber e ciuma taximetriei, că trebuie stârpiţi. Că din cauză că există Uber, ei nu mai au ce pune pe masă. Că, din cauza lu’ Uber, ei, taximetriştii cinstiţi care plătesc taxe la stat, nu au loc să-şi facă meseria. Eu am circulat şi cu taximetriştii “clasici” şi cu Uber/Taxify, aşa că sunt în măsură să îmi spun părerea.

Taximetristi Uber Taxify

Taximetriştii se plâng degeaba. Dacă nu au de muncă, este pentru că nu le place munca. Pentru că preferă să stea grămadă în staţii (au ei punctele lor strategice), la seminţe şi la palavre. Nu acceptă decât curse exterioare (gen Bucureşti-Constanţa) sau către/dinspre aeroport, pentru că un client care merge cu avionul are bani mulţi şi poate fi jecmănit la greu. Dacă îndrăzneşti să ceri o cursă de 7 km, aşa cum am făcut eu, te refuză într-un mod extrem de umilitor, ca şi cum le-ai cerşi. Aşa cum am păţit eu.

Taximetristi versus Uber si Taxify

Taximetrele „clasice” sunt nişte cazane pe roţi, care nu ştiu cum mai trec de ITP. Taximetriştii „clasici” circulă haotic, agresiv şi nu respectă Codul Rutier. Taximetriştii „clasici” nu dau bon fiscal şi nu primesc plata cu cardul. Şi aproape că nu există taximetrist „clasic” care se respectă, să nu aibă „maimuţă” montată la aparatul de taxat – ştiţi voi, chestia aia care face ca pentru fiecare km parcurs în taxi, să plăteşti triplu. Taximetristi versus Uber si Taxify

Aşa că eu vreau să existe Uber şi Taxify. Iată 10 motive:

  1. Pentru că (încă) trăim într-o societate liberă, în care trebuie să existe şi să funcţioneze o piaţă liberă;
  2. Pentru că şoferii de la Uber şi de la Taxify nu stau adunaţi ciurchine în Piaţa Romană, spărgând seminţe, aşa cum fac taximetriştii “clasici”;
  3. Pentru că Uber şi Taxify acceptă fără ezitare o cursă de 3 km, în timp ce taximetriştii “clasici” refuză să te ducă de la Piaţa Romană până în Băneasa (7 km).
  4. Pentru că în maşinile Uber şi Taxify e curat, nu miroase a tutun, se ascultă muzică bună în surdină, iar pe consolă există o cutie cu bomboane.
  5. Pentru că şoferii Uber şi Taxify conduc cu atenţie şi vorbesc frumos.
  6. Pentru că la Uber şi Taxify plăteşti fix cursa efectuată, nimic în plus.
  7. Pentru că, la Uber şi Taxify, dacă şoferul face un ocol mare din cauză că a ratat o intersecţie unde trebuia să facă la dreapta, îşi cere scuze şi se oferă să te ducă gratis mai departe (mi s-a întâmplat asta).
  8. Pentru că la Uber şi Taxify primesc chitanţă la fiecare cursă.
  9. Pentru că la Uber şi Taxify pot să plătesc cu cardul.
  10. Pentru că, atunci când am nevoie de un taxi, vreau să am de unde alege.

taxi bolt transport alternativ

Iar dacă (încă) trăim într-o societate liberă, democratică şi modernă, în războiul ăsta care se desfăşoară sub ochii noştri; atunci taximetriştii „clasici” nu au cum să câştige. Mai ales din cauză că armele cu care se luptă ei nu sunt cinstite.

Taximetristi versus Uber si Taxify

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?