5
(1)

Fursecuri fragede cu ciocolata cocos fistic prajitura de casa reteta patiserie biscuiti fragezi cu ciocolata fursecuri simple cacao.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL

PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri fragede cu ciocolata fistic cocos

 

Fursecuri fragede cu ciocolata

Cui nu-i plac fursecurile? Sunt minunate, alături de cafea sau ceai. Arată foarte bine pe masă, atunci când ai musafiri, aduc culoare, aromă şi înveselesc atmosfera. În plus, se prepară în general simplu şi rapid. Şi, mai mult decât atât, poţi să le faci din timp şi să le păstrezi vreme îndelungată într-un recipient etanş, în aşa fel încât să te salveze atunci când ai nevoie pe nepregătite să pui pe masă „o atenţie”.

Fursecurile pe care vi le prezint astăzi sunt fragede şi delicioase. Eu am ales să le prepar cu cacao. Dacă doriţi să le faceţi fără cacao, înlocuiţi cantitatea de cacao cu făină. De asemenea, se pot glasa cu orice vă doreşte inima. Eu am ales fulgi de cocos şi fistic, dar puteţi să puneţi alune măcinate, nucă sau să le lăsaţi simple, oricum sunt foarte gustoase.

Fursecuri fragede cu ciocolata

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Fursecuri fragede cu ciocolata fistic cocos

 

Ingrediente fursecuri fragede cu ciocolata

Pentru fursecuri

 • 3 ouă medii
 • 200 g zahăr pudră
 • 150 g ulei
 • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
 • 1 linguriţă praf de copt
 • 30 g cacao pudră
 • 270 g făină

 

Pentru glasat

 • 150 g ciocolată cu lapte
 • 1-2 linguri ulei
 • fulgi de cocos
 • fistic măcinat

Fursecuri fragede cu ciocolata fistic cocos

Preparare fursecuri fragede cu ciocolata

Făina, praful de copt, cacao şi un praf de sare se amestecă şi se cern împreună. Ouăle se bat spumă cu zahărul, se adaugă uleiul, vanilia iar la sfârşit se încorporează amestecul uscat. Compoziţia obţinută se răstoarnă pe planşeta de lucru pudrată cu făină şi se frământă. Dacă este nevoie se mai adaugă câte puţină făină până când se obţine un aluat de consistenţă potrivită. Chiar dacă este mai moale, nu abuzaţi de făină, pentru că fursecurile vor fi tari.

Fursecuri fragede cu ciocolata

Se înfăşoară aluatul în folie alimentară şi se pune la rece pentru 1-2 ore (minim).

Fursecuri fragede cu ciocolata

Apoi se porţionează – eu am format porţii de câte 25 g. Se pun pe o planşetă şi se dau la rece, până pregătim cuptorul. Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius şi se tapetează două tăvi de aragaz cu hârtie de copt.

 

 

Se scot porţiile de aluat din frigider. Li se dă forma dorită şi se aşază în tavă, lăsând un spaţiu între ele, pentru că îşi vor mări dimensiunea la copt.

Fursecuri fragede cu ciocolata

Fursecuri fragede cu ciocolata cocos fistic

Se introduce tava în cuptor pentru 12-15 minute. Între timp formăm restul de fursecuri şi le aşezăm în cea de-a doua tavă, care se va introduce în cuptor după ce o scoatem pe prima.

Fursecuri fragede cu ciocolata

Fursecurile se lasă să se răcească în tavă.

Ciocolata se topeşte. Se adaugă uleiul câte puţin, până obţinem o consistenţă potrivită (să fie mai subţire, ca să se scurgă). Se înmoaie pe rând fursecurile în ciocolată, apoi se tăvălesc prin nucă de cocos sau fistic şi se aşază pe platoul de servire.

Fursecuri fragede cu ciocolata

Se pot servi imediat. Se păstrează într-un recipient etanş, pentru a-şi păstra frăgezimea.

Fursecuri fragede cu ciocolata fistic cocos

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?