Tort cu lamaie si zmeura tort festiv tort usor tort simplu tort racoros rafinat prajitura de casa desert cu fructe blat umed cu lamaie crema de unt cu bezea elvetiana crema de zmeura fructe de padure Paste

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort cu lamaie si zmeura

Tort cu lamaie si zmeura

 by Simona Callas

Dragi prieteni, astazi va prezint un tort simplu, fin, răcoritor şi extrem de parfumat. Combinaţia de lămâie cu zmeură este una delicioasă. Am ales un blat cu unt şi lămâie, inspirat din reţeta de Cupcakes cu lămâie (găsiţi în acest link poze din timpul preparării blatului) şi o cremă de unt cu bezea elveţiană şi zmeură (poze de detaliu despre cum se prepară această cremă găsiţi în acest link). Pentru astfel de cremă recomand un gem foarte bine legat. Eu îl prepar atunci când am nevoie, din fructe (proaspete sau congelate), suc de lămâie, zahăr şi gelfix, care ajută gemul să se lege repede şi astfel fructele îşi păstrează culoarea frumoasă.

Decorul vi-l alegeţi după inspiraţie şi posibilitaţi. Eu aveam nişte fluturaşi din vafă, pe care am găsit momentul să-I folosesc. Şi, pentru un aer vesel şi sărbătoresc, am adăugat floricele şi fulgi de cocos coloraţi în verde.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

 Tort cu lamaie si zmeura

Ingrediente Tort cu lamaie si zmeura – by Simona Callas

 

Blat umed cu lămâie 

 • 150 g unt moale (60-65% grăsimi)
 • 150 g zahăr tos
 • 2 ouă mari (sau 3 ouă mici)
 • 1 linguriţă extract de vanilie www.simonacallas.com
 • 1 lingură coajă rasă de lămâie
 • sucul stors de la ½ lămâie
 • 120 g iaurt
 • 150 g făină 000
 • un praf de sare
 • 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu

Pentru crema de zmeură

 • 80 g albuş de ou (cca 2 albuşuri de ouă medii)
 • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 150 g unt de calitate (80-82% grăsimi), la temperatura camerei, tăiat în cubuleţe
 • 100-150 g gem de zmeură foarte bine legat

Tort cu lamaie si zmeura

Preparare Tort cu lamaie si zmeura – by Simona Callas

Preparare blat umed cu lămâie

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se pregătesc două forme rotunde cu diametrul de 16 cm, care se tapetează cu hârtie de copt. Făina, sarea şi bicarbonatul se cern impreună. Untul se freacă spumă cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă ouăle pe rând, apoi vanilia, coaja şi sucul de lămâie. La final se adaugă amestecul uscat în 2-3 reprize, alternând cu iaurtul.

Compoziţia se împarte între cele două forme şi se introduce la cuptor pentru circa 30 minute (se face testul cu scobitoarea). www.simonacallas.com

Când blaturile sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească în forme. Apoi se extrag, se indepărtează hârtia de copt şi se lasă pe un grătar.

***

Blat de tort umed

Preparare crema de zmeură

Albuşurile împreună cu zahărul se pun la bain-marie amestecând încontinuu cu un tel în formă de pară, fără a le bate, până când se topeşte zahărul. www.simonacallas.com Apoi se mixează cu viteză medie, fără oprire, până când compoziţia se transform într-o bezea şi se răceşte. Se adaugă câte un cubuleţ de unt, mixând încontinuu. La final se încorporează gemul de zmeură. Adăugaţi câte o lingură şi după ce se încorporează, adăugaţi următoarea tranşă.

Tort cu lamaie si zmeura

Montare Tort cu lamaie si zmeura – by Simona Callas 

Blaturile se taie în câte două felii orizontale, care se suprapun, între ele având un strat de cremă. Cu crema rămasă se îmbracă tortul. www.simonacallas.com

Tort simplu si delicios

Decorul este la alegere. Eu am vrut să-i dau un aer primavăratic şi l-am decorat cu fulgi de cocos coloraţi în verde, flori de bujori şi fluturi.

Tortul se păstrează la rece. Având crema cu unt, recomand să fie scos din frigider cu 20 minute înainte de servire.

Tort cu lamaie si zmeura

***

Tort cu lamaie si zmeura tort de Paste tort festiv tort usor tort simplu tort racoros rafinat prajitura de casa desert cu fructe blat umed cu lamaie crema de unt cu bezea elvetiana crema de zmeura fructe de padure