5
(26)

Prajitura congoleza prajitura de casa cu ciocolata si nuca blat umed pandispan pufos tavalita cu nuca vanilie ciocolata desert de casa prajitura rapida simpla sirop de cacao prajitura usoara

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura congoleza by Simona Callas

Una dintre prăjiturile copilăriei mele este acest deliciu ciocolătos, cremos şi foarte uşor de preparat, pe care mama ni-l făcea adeseori în weekend. Fiind din vremuri de demult, deşi are gust de ciocolată, nu conţine ciocolată; pentru că, desigur, în anii ’80 se găsea destul de greu. Soră cu Prăjitura Mascota, această prăjitură, denumită Congoleză (nu mă întrebaţi de ce, pentru că nu ştiu) are totuşi o compoziţie distinctă. E glasată într-un sirop de cacao, ca şi Prăjitura Tăvălită, dar e presărată cu nucă de-a noastră în loc de nucă de cocos.

În sfârşit, această Prăjitură Congoleză e perfectă pentru o masă de duminică în familie, sau chiar ca o trataţie de după amiază, lângă ceai sau cafea.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura congoleza

Ingrediente Prajitura Congoleza by Simona Callas

Ingrediente blat

 • 2 ouă
 • 120 g zahăr pudră
 • 100 g miere
 • 150 ml lapte www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • 250 g făină 000
 • 1 linguriţă praf de copt
 • ¼ linguriţă sare

Ingrediente glazură

 • 120 g zahăr tos
 • 30 g cacao pudră
 • 5 linguri lapte www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă esenţă de rom sau de cafea
 • 150 g unt tăiat în cubuleţe
 • 100 g nuci prăjite şi tocate

Prajitura congoleza

Preparare Prajitura Congoleza by Simona Callas

Preparare blat

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se pregăteşte o tavă cu dimensiunile de aproximativ 15×25 cm (poate fi şi mai mare); care se unge cu unt şi se tapetează cu faină. www.simonacallas.com

Făina, praful de copt şi sarea se cern împreună. Ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă mierea, laptele, vanilia şi se omogenizează. La final se încorporează amestecul uscat (făina, praful de copt, sarea).

Pandispan umed pufos

Compoziţia se toarnă în tavă.

***

Pandispan umed pufos

Se introduce la cuptor pentru 30 minute.  www.simonacallas.com Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. Apoi se taie prăjitura în pătrăţele.

Pandispan umed pufos

Prajitura congoleza

Preparare glazură

Laptele, zahărul, cacao şi esenţa se amestecă şi se pun la fiert, cu flacără slabă, amestecând continuu, până se îngroaşă ca un sirop. www.simonacallas.com Se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte si se obţine o glazură omogenă. În această glazură se înmoaie pe rând pătrăţelele de prăjitură, câte un minut, apoi se aşază pe platou.

Pandispan umed pufos

Se presară nuci tocate. Prăjitura se poate servi imediat. Se poate păstra în frigider câteva zile.

Prajitura congoleza

Prajitura congoleza prajitura de casa cu ciocolata si nuca blat umed pandispan pufos tavalita cu nuca vanilie ciocolata desert de casa prajitura rapida sirop de cacao

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?