5
(20)

Tarte cu lamaie si cirese Tarte cu fructe desert de vara prajitura de vara cu fructe desert rafinat elegant prajitura simpla crema de cirese lemon curd crema de lamaie umplutura cu fructe crema de fructe

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Tarte cu lamaie si cirese by Simona Callas

Tartele cu fructe reprezintă un desert la îndemână, delicios şi foarte potrivit mai ales vara, pe caniculă. Dulci-acrişoare, răcoritoare, sunt o mică recompensă delicioasă, atât pentru cei mici cât şi pentru adulţi. Eu ador combinaţia de biscuit crocant cu umplutura cremoasă. Varianta clasică de tarte, cu cremă de patiserie şi fructe proaspete, o găsiţi aici. Astăzi vă prezint nişte tarte deosebite, la fel de gustoase şi de fine. Numărul de tarte care va rezulta din compoziţia de mai jos depinde de dimensiunile formelor pe care le folosiţi. Mie mi-au ieşit 10 tarte de dimensiuni medii (cam 120 g bucata).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tarte cu lamaie si cirese

Ingrediente Tarte cu lamaie si cirese

Ingrediente crusta

 • 250 g făină
 • 125 g unt rece
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • un praf de sare
 • 1 linguriţă zahăr pudră
 • 2-3 linguri apă rece

 

Ingrediente cremă de cireşe

 • 100 g ouă (2 ouă mari)
 • 75 g zahăr
 • 75 g piure cireşe www.simonacallas.com
 • 20 g suc lămâie
 • 1 linguriţă gelatină pudră (cam 3-4 g)
 • 150 g unt rece, tăiat în cuburi

 

Ingrediente cremă de lămâie

 • 150 g suc de lămâie, cu pulpă
 • 200 g zahăr tos
 • 2 ouă www.simonacallas.com
 • 100 g unt, tăiat în cuburi
 • 1 limetă (coaja rasă şi sucul stors)
 • 1 linguriţă gelatină pudră

Tarte cu lamaie si cirese

Preparare Tarte cu lamaie si cirese by Simona Callas

 

Preparare crusta Tarte cu lamaie si cirese

Pentru crusta, gasiti instructiunile aici.

 

Preparare crema de cireşe

Pentru piureul de cireşe se pot folosi cireşe proaspete sau congelate, fără sâmburi, care se dau prin blender, apoi se pun pe foc, la flacără minimă, împreună cu 1-2 linguri de zahăr şi 2 linguri suc de lămâie, până când scade sucul lăsat de cireşe.

Gelatina se pune la hidratat în 30 ml apă rece. Ouăle se mixează spumă cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă piureul de cireşe şi sucul de lămâie, se amestecă şi se pun pe plita cu inducţie sau la bain-marie, până când se îngroaşă. Apoi se ia compoziţia de pe foc, se încorporează gelatina şi apoi untul. Crema obţinută se distribuie în cojile de tarte. Se pun la rece.

Crema de cirese

Preparare crema de lămâie

Gelatina se pune la hidratat în 30 ml apă rece. silikomart

Sucul+pulpa de lămâie, sucul+coaja de limetă şi jumatate din zahăr se pun pe plita cu inducţie sau la bain-marie, până când încep să fiarbă. Ouăle se mixează spumă cu restul de zahăr. Se toarnă mixtura de lămâie, în fir subţire, amestecând continuu, pentru a nu coace ouăle. Compoziţia se pune din nou pe plita cu inducţie (sau la bain-marie) încă câteva minute, până când se îngroaşă. www.simonacallas.com  Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, apoi untul. Se omogenizează bine, se toarnă în formele de silicon spiralate şi se pune totul în congelator până când se întăreşte crema şi poate fi scoasă din forme, după care discurile spiralate se aşază pe tarte.

Crema de lamaie pentru tarte

Dacă nu aveţi aceste forme, lăsaţi crema în frigider, până când se încheagă suficient cât să-şi păstreze forma, şi apoi o puneţi pe tarte, folosind un dui pentru ornat.

Tarte elegante cu cirese si lamaie

Tartele se păstrează la rece până la servire.

 

Tarte cu lamaie si cirese

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?