5
(24)

Inghetata de caise facuta acasa din numai 3 ingrediente reteta inghetata de casa rapida inghetata cu fructe reteta inghetata fara aparat desert de vara fructe proaspete piure inghetata fina cremoasa cea mai buna usor de facut inghetata rapida apricot ice cream icecream gelato 

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Inghetata de caise facuta acasa

 

Dragi prieteni, astăzi vin cu o reţetă de îngheţată simplă, atât la propriu cât şi la figurat. În primul rând, pentru prepararea acestui deliciu se folosesc doar 3 ingrediente. În al doilea rând, nu am maşină de preparat îngheţată şi deci nu am folosit una, pentru realizarea acestei îngheţate. În al treilea rând, nu am stat cu ochii pe ceas ca să tot scot îngheţata din 30 în 30 de minute şi să scârm în ea, aşa cum am văzut că se recomandă în multe locuri.

Reţete de îngheţată sunt multe; unele mai simple, altele alambicate; pentru unele ai nevoie de utilaje speciale, pentru altele nu ai nevoie decât de un mixer şi o casoletă. Studiez de ceva vreme acest produs de cofetărie denumit îngheţată – cărţi, reţetetare, inclusiv degustări, şi vă voi împărtăşi concluziile mele. Pentru că sunt extrem de pretenţioasă atunci când vine vorba de preparate culinare în general şi de îngheţată în particular (pentru că despre îngheţată vorbim noi acum), trebuie să ştiţi că sunt câteva condiţii sine qua non pentru o îngheţată reuşită.

Inghetata cu caise fara masina de inghetata

Inghetata de caise facuta acasa

În primul rând, îngheţata trebuie să fie cremoasă. Asta înseamnă că trebuie să conţină grăsimi. Pentru aceasta, se foloseşte frişca. Uneori, se adaugă smântână foarte grasă sau/şi gălbenuşuri (pentru lecitina pe care o conţin).

În al doilea rând, îngheţata trebuie să conţină foarte puţină apă. Apa îngheaţă şi formează ace care se simt neplăcut în textura îngheţatei şi, mai mult decât atât, îi afectează structura şi cremozitatea.

În al treilea rând, îngheţata trebuie să aibă gust. Pentru aceasta, se adaugă fructe, ciocolată, cafea, vanilie, fistic sau alte arome. O menţiune importantă vreau să fac, referitor la fructe. Reţetele de înghetată cu fructe pe care le-am văzut eu, inclusiv aceasta (link) din care m-am inspirat eu pentru ceea ce vă prezint aici, folosesc piure din fructe proaspete, preparat simplu, prin blenduire.

Cred că ştiţi că fructele în stare crudă conţin multă apă. Aşa că, pentru a evita apariţia gheţii în structura înghetatei mele, eu am preferat să folosesc piure din fructe preparat termic. Cu alte cuvinte, am călit caisele într-o tigaie, cu puţin zahăr (cam 2 linguri de zahăr la 500 g caise) şi (optional) lichior de caise, până când s-a evaporat apa lăsată de fructe; după care am pasat fructele şi astfel am obţinut un piure concentrat şi neapos. Acest piure se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider (sau la congelator, în pungi bine sigilate) până la folosire. Gasiti detalii aici (link).

Inghetata  cu caise 

În al patrulea rând, toate ingredientele trebuie să fie reci. Aşadar, cu cel puţin o oră înainte de a ne apuca de preparat îngheţata, punem ingredientele în frigider.

Nu în ultimul rând, vasul în care preparăm îngheţata şi casoleta în care o depozităm trebuie să fie absolut curate, degresate şi libere de orice mirosuri. Va recomand si inghetata de cirese, minunata si aromata (clic pe poza pentru reteta):

Inghetata cu fructe rapida din 3 ingrediente fara masina de inghetata

Îngheţata de caise e delicioasă. Are un gust dulce-acrişor, un parfum şi o culoare deosebite şi se poate combina cu alte îngheţate (ciocolată, vanilie, fistic etc). După această reţetă se pot prepara şi îngheţate cu alte tipuri de fructe (în principiu, fructe din care se poate obţine un piure preparat termic: mango, cireşe, fructe de pădure, prune, piersici etc). Acestea fiind zise, să ne apucăm de treabă.

Inghetata de caise facuta acasa

 

Ingrediente Inghetata de caise facuta acasa

  • 500 g piure de caise www.simonacallas.com
  • 500 g frişcă bătută şi îndulcită
  • 400 g lapte condensat, dulce (o conserva)

Inghetata de caise facuta acasa

Preparare Inghetata de caise facuta acasa

În frişca bătută şi îndulcită se toarnă conţinutul conservei de lapte condensat. Se amestecă cu mixerul sau cu o spatulă. Apoi se adaugă piureul de fructe şi se omogenizează. www.simonacallas.com Gustaţi compoziţia şi dacă nu vi se pare suficient de dulce, mai adăugaţi 1-2 linguri de zahăr, pe care le încorporaţi cu o spatulă.

Inghetata cu fructe rapida din 3 ingrediente fara masina de inghetata

Compoziţia de îngheţată se toarnă în casoleta pregătită, se nivelează frumos şi se introduce în congelator. După 2-3 ore, ea va fi îngheţată în proporţie de 25-30%. www.simonacallas.com Se scoate din congelator şi se amestecă cu o furculiţă (eu am folosit pasatorul de cartofi),. pentru a omogeniza şi a sparge eventualele ace de gheaţă. Încercăm să lucrăm repejor, ca să nu aibă timp să se topească. După ce se omogenizează bine, se nivelează şi se introduce din nou în congelator.

Inghetata cu caise fara masina de inghetata

În principiu, după 4-5 ore, îngheţata ar trebui scoasă din nou şi repetată procedura de omogenizare. Eu am făcut-o în ziua mitingului, pe 10 august, şi am ratat acest pas. www.simonacallas.com Am apucat să amestec prima oară, după primele 2 ore, apoi am plecat la miting. şi m-am întors noaptea târziu, când îngheţata mea era beton şi nu am mai putut să o amestec. Dar chiar şi aşa, a ieşit demenţial de bună.

 

Inghetata cu caise fara masina de inghetata

Pentru servire, se scoate casoleta cu îngheţată din congelator şi se lasă în frigider până când se înmoaie puţin;. ca să putem lua din ea cu lingura dozatoare. Se pune îngheţata în boluri, se decorează cu ce ne pofteşte inima şi se serveşte.

Daca va plac caisele, va recomand sa incercati si alte deserturi parfumate si delicioase, cu caise – cheesecake, prajitura, tort, tiramisu, parfait, tarte, panna cotta – le gasiti pe toate AICI (link).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, originale, deosebite si delicioase.

Inghetata de caise facuta acasa

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?