5
(21)

Key Lime Pie Prajitura cu limete delicioasa si racoritoare; desert cu lamaie crema de lamaie umplutura lime; prajitura de sezon vara racoritoare acrisoara.

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Key Lime Pie

Key Lime Pie – un desert simplu si racoritor

Îmi plac limetele. Au o aromă specială, un gust particular; iar culoarea lor verde mă duce cu gândul la vară, la umbră şi la vacanţă.

Limetele sunt fructe citrice, rude cu lămâia, portocala, mandarina, grapefruit, pomelo, kumquat, tangerine etc. Citricele sunt identificate prin coaja specifică, cu aspect rugost, ce se poate da pe răzătoare şi folosi pentru aromatizarea preparatelor culinare.

Originare din Indiile de Est (Indochina), limetele au fost aduse în Europa de către exploratorii spanioli.  Au formă rotundă, diametru între 3-6 cm, coaja verde (ele se culeg verzi, dar când se coc se îngălbenesc), gust acru şi parfum dulceag. Sunt bogate în vitamina C, ca toate citricele, şi sunt utilizate în bucătărie şi în bartending pentru a accentua aromele diferitelor preparate şi cocktailuri.

Prajitura cu lamaie

Key Lime Pie

Key Lime Pie este un desert tradiţional american. Originile lui se regăsesc pe la începutul secolului al XX-lea, pe undeva prin Florida, iar în epoca interbelica a început să fie popularizat de-a lungul coastei estice, dinspre Florida către Nord. În 1940 a apărut într-o carte de reţete publicată în New York. Iar la 1iulie 2006, Key Lime Pie a fost declarată plăcinta oficială a Statului Florida.

Acest desert delicios se prepară simplu. Pentru crustă, se pot folosi biscuiţi sau aluat de tartă. Umplutura este din lapte condensat, limete şi gălbenuşuri. Pentru decor se poate folosi o bezea preparată din albuşuri prelucrate termic, dar eu am preferat frişca.

Este o prăjitură foarte gustoasă, parfumată şi răcoritoare, pe care v-o recomand cu multă căldură. Se poate prepara atât sub formă de tort, cât şi la tavă sau în cavitaţi de brioşe.

Key Lime Pie

 

Ingrediente Key Lime Pie

Pentru crustă

  • 150 g biscuiţi de ovăz
  • 50 g unt topit

***

Pentru umplutură

  • 3 gălbenuşuri de ou   www.simonacallas.com
  • 1 lingură coajă de limete dată pe răzătoare
  • 1 conservă lapte condensat (397 g) (indulcit, concentrat, la conserva de metal!)
  • 100 ml suc de limete, proaspăt stors
  • 50 g smântână foarte grasă

***

Pentru decor

  • 175 g frişcă bătută şi îndulcită

***

Key Lime Pie

Preparare Key Lime Pie

Preparare crusta

Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pregăteşte o formă de copt cu peretii detaşabili şi diametru de 18-20 cm (eu am avut de 18 cm).

Se mărunţesc biscuiţii şi se amestecă bine cu untul topit. www.simonacallas.com Se răstoarnă în forma de copt şi se acoperă uniform fundul şi puţin din pereţii formei, presând uşor cu un pahar neted.

Key Lime Pie

Se introduce în cuptor pentru 15 minute. Apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Între timp pregătim umplutura.

Prajitura cu lamaie

Preparare umplutură

Gălbenuşurile se mixează cu coaja de limete. Se adaugă pe rând laptele condensat, sucul de limete, apoi smântâna. Se omogenizează totul şi se lasă la odihnă pentru 15 minute. www.simonacallas.com În acest timp, veţi observa că se va îngroşa puţin, compoziţia. Aceasta va ajuta ca ea să se închege frumos în cuptor şi mai apoi în timpul răcirii.

După ce s-a răcit crusta şi s-a odihnit umplutura, aceasta din urmă se toarnă în interiorul crustei. Se zgâlţâie uşor, pentru a se nivela, apoi se introduce în cuptor, pentru 15-20 minute.

Crema de limete

Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, apoi se introduce în frigider pentru câteva ore (eu o las peste noapte).

Prajitura cu lamaie

 

Key Lime Pie

Decorare şi servire

Se decorează după inspiraţie, cu frişcă bătută şi îndulcită, felii de limete etc. Se porţionează şi se serveşte. Se păstrează la rece.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Key Lime Pie

 

 

Tort cu lime citrice limete

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?