5
(33)

Parfait de caise reteta french parfait glace desert rafinat rece cremos fructe sezon frisca desert fara coacere cu fructe desert de vara fara coacere prajituri de cofetarie facute acasa inghetata de caise prajitura de cofetarie desert elegant inghetata rapida

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

 

 

French Parfait Glace

Parfait de caise by Simona Callas

Dragi prieteni, astăzi vă prezint un desert perfect. Aşa se traduce numele lui: în franceză, „parfait” înseamnă „perfect”.   Deşi cea mai veche reţetă de parfait datează din anul 1892, nu se ştie cine l-a inventat, dar cu siguranţă era un cofetar inventiv şi talentat din Franţa, care s-a gândit să prepare o cremă de ou cu frişcă şi sirop, să o congeleze şi să o servească în pahar. Aşadar, acest desert este oarecum înrudit cu îngheţata – dealtfel, denumirea lui exactă în Franţa este „parfait glacé”. Dar asta nu înseamnă că nu ne-am putea delecta cu el în orice anotimp.

Aşadar, termenul de „parfait” se referă la un desert îngheţat preparat din sirop, gălbenuşuri de ouă, lichior şi frişcă. Conţinutul de grăsimi, zahăr, alcool, împreună cu consistenţa aerată a acestui preparat, împiedică formarea cristalelor de gheaţă atunci când este congelat. Astfel, parfait-ul este un desert rece, dar cremos şi care poate fi consumat imediat ce este scos din congelator, deoarece nu se întăreşte la fel ca îngheţata, neavând atâta apă în compoziţie. Asta ar fi diferenţa esenţială dintre parfait şi îngheţată. Unii gelatieri au dezvoltat reţete de îngheţată în care combină reţeta de parfait (crema de gălbenuşuri preparată termic), în ideea de a obţine sortimente mai cremoase şi mai moi.

inghetata de casa rapida desert fara coacere

Şi, cu toate că sezonul caiselor a trecut, aşa cum v-am povestit aici, eu mi-am pus la congelator piure de caise astfel încât să mă pot delecta în orice zi a anului cu parfumul şi gustul verii. Dar, puteţi prepara parfait după această reţetă folosind şi alte fructe: mango, prune, pere, căpşuni. Recomand să folosiţi un piure de fructe preparat termic, pentru că astfel se elimină mare parte din apa conţinută în fructe iar parfait-ul nostru iese mai cremos. Puteţi pune şi gem sau dulceaţă, pur şi simplu.

Parfait de caise

 

Ingrediente Parfait de caise by Simona Callas

  • 4 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr alb, tos
  • 200 ml apă www.simonacallas.com
  • 200 g piure de caise (găsiţi reţeta aici – link)
  • 200 g frişcă bătută lejer şi îndulcită
  • 50 ml lichior de caise
  • 150 g frişcă bătută şi îndulcită pentru decor

 Parfait de caise

 

Preparare Parfait de caise by Simona Callas

Gălbenuşurile se pun în vasul mixerului şi se omogenizează.

Zahărul tos împreună cu apa se pun pe foc într-un vas de inox şi se fierb până când se obţine un sirop. www.simonacallas.com

Dacă aveţi termometru, verificaţi ca siropul să aibă temperatura de 115 grade Celsius. În orice caz, zahărul trebuie să fie topit şi siropul să fiarbă. www.simonacallas.com Se porneşte mixerul la viteză medie-mare şi se toarnă siropul în fir subţire, în timp ce mixerul amestecă rapid gălbenuşurile.

Se obţine astel o spumă fină şi aerată. Se adaugă piureul de caise şi lichiorul, şi se omogenizează cu o spatulă. La final se încorporează frişca bătută lejer, în două tranşe. www.simonacallas.com

Compoziţia se distribuie în cavităţile tăvii de silicon şi se pune în congelator pentru cel puţin câteva ore (de preferat peste noapte).

 

Când este gata, se extrag parfait-urile din formele de silicon;. se pun pe farfurie, se decorează cu o avelină de frişcă (opţional fructe, ciocolată, alune/migdale etc) şi se servesc.

Daca va plac caisele, va recomand sa incercati si alte deserturi parfumate si delicioase, cu caise. – cheesecake, prajitura, tort, tiramisu, inghetata, tarte, panna cotta – le gasiti pe toate AICI (link).

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, originale, deosebite si delicioase.

 

Parfait de caise

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?