5
(15)

Spirale aperitiv cu spanac si branza aluat foietaj frantuzesc foitaj dospit antreu gustare festiva aperitiv festiv baby spanac branza mucegai ricotta crema de branza reteta

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Spirale aperitiv cu spanac si branza

Spirale aperitiv cu spanac si branza

Iubesc aperitivele (antreuri, gustări, mezelicuri, snacks). Şi ador foitajul. Am aproape întotdeauna un pachet de foitaj în casă. Dacă am timp, mi-l prepar eu – cu unt, untură sau osânză – gasiti retete aici si aici. De data aceasta am avut un pachet de foitaj proaspăt, pe care l-am găsit la hypermarket. Îmi place foitajul proaspăt, pentru că îl pot folosi imediat când am chef să pregătesc ceva cu el, nu e nevoie să aştept până se dezgheaţă.

Şi, pentru că îmi plac la fel de mult spanacul şi brânza, am desic să pregătesc aceste minunate spirale. Sunt foarte uşor de preparat, nu durează mult, pot fi servite ca antreu la o masă festivă, ca gustare în pauzele de peste zi sau la micul dejun.

***

Pentru crema de brânză cu care am uns aluatul, am folosit un amestec de Ricotta şi Creamy Blue. Puteţi înlocui Ricotta cu o altă brânză cremoasă, tartinabilă; iar în loc de Creamy Blue outeţi folosi Gorgonzola sau altă brânză grasă cu mucegai.

Spirale aperitiv cu spanac si branza

 

Ingrediente Spirale aperitiv cu spanac si branza

  • 200 g baby spanac proaspăt
  • 50 g unt www.simonacallas.com
  • 2 foi aluat foitaj (de dimensiunea unei tavi) – cca 300-400 g fiecare
  • 250 g ricotta
  • 100 g brânză creamy blue (sau Gorgonzola)
  • 1 ou bătut
  • sare, piper după gust

Spirale aperitiv cu spanac si branza

Preparare Spirale aperitiv cu spanac si branza

Foietajul, dacă e congelat, se decongelează peste noapte în frigider. Dacă e proaspăt, se păstrează în frigider până la folosire.

Untul se topeşte într-o tigaie. www.simonacallas.com Se adaugă spanacul şi se ţine pe foc potrivit, amestecând din când in când cu o lingură de lemn, până când se înmoaie spanacul. Apoi se lasă să se răcească.

Brânza ricotta si creamy blue se pasează într-un bol. Se adaugă spanacul răcit, sare şi piper şi se omogenizează cu o spatulă.

umplutura crema de branza cu spanac

Se desface pachetul de foietaj, care se întinde cu tot cu hârtia din interior, pe masa de lucru. www.simonacallas.com Se unge foaia de aluat cu jumătate din cantitatea de umplutură, apoi se rulează sub formă de sul.

***

Spirale aperitiv cu spanac si branza

Se înfaşoară în hârtia din interiorul pachetului de foietaj, se aşază pe un tocător de lemn şi se dă la congelator pâna se întăreşte (timpul variază între 20-45 minute, în funcţie de temperatura din bucătărie şi de umiditate). www.simonacallas.com Astfel, uşor întărit, sulul nostru se va porţiona mult mai uşor.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

placinta cu spanac branza

Se încinge cuptorul la 180 grade Celsius şi se pregătesc două tăvi de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt.

Spirale aperitiv cu spanac si branza

Se despachetează sulul şi se taie rondele de grosimea unui deget, care se aşază în tavă  la distanţă suficientă unele de altelel întrucât vor creşte în cuptor. www.simonacallas.com Se ung rondelele cu oul bătut şi se introduce tava în cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20-30 minute (până se rumenesc). 

placinta cu branza

Se servesc imediat.Spirale aperitiv cu spanac si branza

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?