5
(32)

Macarons cu Oreo reteta macarons cu bezea frantuzeasca crema cu unt si oreo cum se fac macarons perfecti macarons simpli macaronaj perfect crema cu lapte condensat

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Macarons cu Oreo

Am găsit la hypermarket pudră de Oreo, într-un ambalaj frumos colorat şi sigilat. Nu că nu aş avea în permanenţă biscuiţi Oreo acasă, pe care să-i pot mărunţi la chopper şi să-i folosesc în prăjituri delicioase;. dar am cumpărat o asemenea pungă cu pudră de Oreo,. ca să fie acolo, la îndemână, în caz că vreau să o folosesc. Şi iată că am găsit cum să o folosesc. Nu mai pregătisem macarons de ceva vreme şi m-am găndit că e o ocazie bună să împuşc doi – chiar trei – iepuri; adică: să fac macarons, să fie unii deosebiţi; şi să folosesc acea pudră de Oreo.

Pentru a prepara aceşti frumoşi Macarons cu Oreo, am încercat reţeta pe care am găsit-o la Liv (link aici) – o urmăresc pe fata asta; are multe reţete faine şi un simţ artistic deosebit. Dar în principiu, puteţi folosi reţeta pe care o aveţi şi cu care v-aţi obişnuit şi ştiţi că funcţionează; doar scădeţi 25-30 g din amestecul de făină de migdale+zahăr pudră şi îl înlocuiţi cu biscuiţi Oreo măcinaţi (atenţie, doar biscuiţii, fără cremă!) 

***

Macarons cu Oreo

Pentru umplutură la macarons, eu sunt fan ganache de ciocolată. De data aceasta am ales o cremă de unt cu lapte condensat,. în care am adăugat de asemenea pudră de Oreo. Cine doreşte, poate să umple macarons cu un ganache de ciocolată albă în care adaugă 1-2 linguri pudră de Oreo; dar vă recomand şi crema aceasta de unt cu lapte condensat; e gustoasă şi se potriveşte foarte bine în context 🙂

Un alt amănunt important: recomand să păstraţi aceşti macarons la rece. Deşi de obicei crema de unt e mai bună la tempereatura camerei, după ce se înmoaie; în cazul de faţă macarons îmi par mult mai buni dacă îi mănânc direct de la frigider. Interiorul moale al cochiliilor se asortează de minune cu umplutura solidă – sau cel puţin, mie aşa mi se pare.

Nu sunt fan înrăit macarons; îmi place să îi pregătesc şi mă încântă să-i văd aşa mici şi frumos coloraţi, dar nu sunt pe lista mea de priorităţi atunci când mi-e poftă de ceva dulce. De asemenea, nu sunt nici fan Oreo. Cu toate astea, vă spun cu mâna pe inimă că aceşti macarons mi-au plăcut atât de mult, încât cu greu mă puteam opri din mâncat 🙂 Şi de aceeaşi părere au fost toti cei care i-au gustat. Am dus la serviciu a doua zi şi colegii mei s-au bătut pe ei 🙂

***

Macarons cu Oreo

Ingrediente Macarons cu Oreo

Pentru cochilii (60 buc)

  • 100 g făină de migdale
  • 130 g zahăr pudră
  • 30 g pudră de Oreo
  • 100 g albuş de ou www.simonacallas.com
  • un vârf de linguriţă cream of tartar (sau 1 linguriţă suc de lămâie)
  • 90 g zahăr tos

 

Pentru cremă de unt cu lapte condensat şi Oreo

  • 125 g unt cu 80-82% grăsime, la temperatura camerei www.simonacallas.com
  • 100 g lapte condensat îndulcit (sau dulce de leche/dulceaţă de lapte)
  • 30 g pudră de Oreo (biscuiţi Oreo măcinaţi)

Macarons cu Oreo

Preparare Macarons cu Oreo

 

Preparare cochilii

Se pregătesc două tăvi de aragaz,. care se tapetează cu planşe speciale din silicon (cum am avut eu) sau cu hârtie de copt.

Făina de migdale, zahărul pudră şi pudra de Oreo se pun într-un chopper şi se procesează împreună, 20 secunde. Apoi, amestecul se transferă într-un bol. www.simonacallas.com Eu cern de obicei amestecul de ingrediente uscate; îl trec de 2-3 ori prin strecurătoare; dar de data aceasta nu am făcut-o. Am dat de câteva ori cu un tel în formă de pară ca să dezintegrez cocoloaşele formate, şi atât.

Albuşurile trebuie să nu fie foarte proaspete, pentru că acelea au conţinut mai mare de apă. şi afectează compoziţia de macarons. Eu am avut în frigider nişte albuşuri, pe care le tot dădeam de colo-colo de 2 zile şi am găsit ocazia să le folosesc.

***

Macarons cu Oreo

Se bat albuşurile cu un praf de sare. Când încep să facă spumă, se adaugă cream of tartar. www.simonacallas.com După ce albuşurile se transformă în bezea, se adaugă zahărul tos în ploaie. Cine foloseşte suc de lămâie în loc de cream of tartar, îl adaugă între două reprize de zahăr.

Peste bezeaua obţinută se aruncă amestecul uscat şi se încorporează cu o spatulă,. având grijă să nu iasă tot aerul din compoziţie. Cine a mai făcut macarons, ştie cum trebuie să arate mixtura. Curge ca o panglică.

***

Se transferă compoziţia într-un sac a poche prevăzut cu un vârf rotund (sau pur şi simplu se taie punga la un capăt). Se formează în tavă grămăjoare egale, cu diametrul de circa 3 cm, la o distanţă de 2-3 cm unele de altele. Se loveşte tava de masă de câteva ori, pentru a ieşi bulele de aer din compoziţie şi pentru a se aşeza frumos sub formă de discuri. www.simonacallas.com

Cochiliile astfel formate se lasă la uscat. Timpul variază, în funcţie de umiditatea din aer. Uneori sunt suficiente 20 de minute; alteori durează aproape o oră. Trebuie ca, atunci când atingem cochiliile cu degetul, să nu fie lipicioase.

În timp se se usucă cochiliile, încingem cuptorul la 140 de grade Celsius. Dacă aveţi cuptor cu convecţie, puteţi să coaceţi ambele tăvi deodată; dacă nu, le coaceţi pe rând. Durează aproximativ 15 minute până se coc.

***

Macarons perfecti

După ce scoateţi tăvile din cuptor, nu încercaţi să desprindeţi cochiliile imediat de planşeta din silicon sau de hârtia de copt. Lăsaţi-le să se răcească complet. Trageţi planşa/hârtia din tavă, pe o suprafaţă rece şi nu le deranjaţi, 10-15 minute. După ce se răcesc, se desprind singure.

Macarons cu Oreo

Preparare cremă de unt cu Oreo

Untul se mixează până devine cremos. Se adaugă laptele condensat şi se omogenizează, La final, se încorporează pudra de Oreo. www.simonacallas.com

Crema cu lapte condensat si oreo

Crema obţinută se transferă într-un sac a poche cu capăt rotund. Se umplu macarons, se lipesc câte doi.

***

Se aşază într-o cutie cu capac ermetic (din plastic, sticlă sau metal) şi se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Macarons cu Oreo

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?