4.9
(24)

Tiramisu cu mure fara coacere reteta desert rapid tort festiv cremos usor fructe de padure prajitura usoara rapida cu fructe entremet desert simplu si rapid tort fin si delicios cremos piscoturi tort fara coacere.

Tiramisu cu mure – un desert delicios fara coacere by Simona Callas

Mie îmi place mult tiramisu. Despre povestea lui am scris aici (link). Dar, la fel de mult cum îmi place Tiramisu clasic, îl iubesc şi pe cel cu fructe. Un tiramisu cu caise, minunat de gustos, îl găsiţi aici (link).  Astăzi vă prezint un Tiramisu cu mure. Pornind de la reţeta de Tiramisu clasic, cu cafea, am compus acest Tiramisu cu fructe. mure

Mai întâi vreau sa ştiţi că puteţi folosi gem de fructe, în loc de piureul pe care îl pun eu. Dar, dacă doriţi ca prăjitura să aibă şi o culoare frumoasă, şi mai ales dacă nu aveţi la îndemână gemul necesar, puteţi folosi fructe proaspete sau congelate, cu care pregătiţi iute un piure. Eu fac de obicei mai mult şi îl împart în porţii, pe care le depozitez în congelator, în pungi cu fermoar. Iar piureul e foarte gustos, pentru că adaug în el unt, lichior şi suc de lămâie, care îl îmbogăţesc şi îi dau un plus de savoare.

Aşadar, vă prezint reţeta acestui minunat desert, numai bun de răsfaţat familia într-o zi obişnuită în care luăm masa împreună, sau chiar la o ocazie festivă.

Tiramisu cu mure

Ingrediente Tiramisu cu mure by Simona Callas

(Pentru un tort cu diametrul de 18 cm şi 10 cm înălţime)

Piure de mure

 • 100 g mure (proaspete sau congelate)
 • 20 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 2 linguri lichior de fructe de pădure (optional)
 • 2 linguri suc de lămâie
 • 25 g unt

***

Crema tiramisu cu mure

 • 4 gălbenuşuri
 • 100 g zahăr pudră
 • 150 g piure de mure
 • 1 lingurita esenţă fructe de pădure (optional)
 • 10 g gelatină pudra www.simonacallas.com
 • 250 g mascarpone
 • 200 g frişcă bătută lejer şi îndulcită

***

Montare şi decor

 • 250 g pişcoturi (cam 30 buc)
 • 500 ml sirop www.simonacallas.com
 • 100 g frişcă bătută şi îndulcită
 • câteva mure proaspete

***

Tiramisu cu mure

Preparare Tiramisu cu mure by Simona Callas

Preparare piure de mure

Untul se topeşte într-o tigaie. Se adaugă murele, sucul de lămâie, zahărul şi lichiorul. www.simonacallas.com Se ţine totul pe foc, la flacără mică, amestecând din când în când, până se topeşte zahărul, se evaporă sucul şi se obţine un sos mai legat. Atunci se ia tigaia de pe foc. Piureul se transfera intr-un vas curat şi se lasă să se răcească, apoi se pune in frigider cel putin o ora. 

***

Preparare crema tiramisu cu mure

Gelatina se hidratează în 50 ml apă rece. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul pudră. Se adaugă piureul de mure rece, esenţa de fructe de pădure, se omogenizează.

Se lichefiază gelatina hidratată (3-4 secunde la microunde sau 1 minut la bain-marie) şi se încorporează în cremă. www.simonacallas.com Apoi se adaugă mascarpone, iar la sfârşit se încorporează frişca.

Tiramisu cu mure

***

Montare Tiramisu cu mure

Siropul puteţi să-l preparaţi din 100 g zahăr, 400 ml apă şi esenţă de vanilie, lămâie, caise, rom etc… Sau puteţi folosi un sirop de casă, dacă aveţi; sau sirop din compot (de ananas, struguri, gutui, piersici, caise etc). Puteţi să adăugaţi şi un pic de lichior în el.

Tiramisu cu mure

Se pregăteşte un inel detaşabil care se aşază într-o tavă sau pe un platou cu margini, ca să nu curgă siropul. www.simonacallas.com Se însiropează pişcoturile pe rând şi se aşază la baza şi pe marginea inelului. Se toarnă jumătate din cantitatea de cremă, se nivelează. Se aşază un strat din pişcoturi însiropate, care se acoperă cu restul de cremă.

Se dă prăjitura la rece peste noapte. A doua zi, se înlătură inelul, se transferă pe platoul de servire, se decorează cu frişcă bătută şi fructe proaspete.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, originale, deosebite si delicioase.

Tiramisu cu mure

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?