5
(30)

Tarte cu ciocolata si fistic reteta forme tarte alungite oblong Silikomart crema de fistic patiserie pasticcera ganache de ciocolata Ruby Callebaut patiserie cofetarie forme tarte lungi reteta burete comestibil boboci trandafiri ispahan damasc ceai trandafir 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tarte cu ciocolata si fistic

Tarte cu ciocolata si fistic – by Simona Callas

Am primit cadou de la o bună prietenă, mai demult, aceste forme de tarte alungite (oblong) şi abia acum m-am învrednicit să le folosesc. De fapt, am stat să mă gândesc cu ce să le umplu şi cum să le decorez, pentru că la frumusetea asta de forme se cereau nişte creme deosebite.

Aşadar, am decis să umplu aceste tarte cu două creme de excepţie. La bază am pus o cremă de patiserie cu fistic, fină şi delicioasă; iar deasupra este un ganache de ciocolată Ruby Callebaut, preparat după tehnica pe care am descris-o la Prăjitura Ederlezi. www.simonacallas.com

Pentru decor, am folosit un burete decorativ comestibil, preparat la microunde – este prima oară în viaţa mea când prepar asemena burete şi îmi place foarte mult, e gustos şi de mare efect pe deserturi.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tarte cu ciocolata si fistic

Ingrediente Tarte cu ciocolata si fistic – by Simona Callas

(pentru 10 tarte)

 

Cojile de tarte

 • 125 g unt
 • 225 g făină
 • 25 g cacao pudră de calitate (eu folosesc Hershey)
 • 1 lingură zahăr pudră
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract de vanilie
 • 2 linguri apă rece

 

Crema pasticcera de fistic

 • 2 gălbenuşuri
 • 40 g zahăr tos
 • 20 g amidon de porumb
 • 150 g lapte integral www.simonacallas.com
 • 50 g unt cu 80-82% grăsime
 • 20 g pastă de fistic
 • 75 g frişcă bătută lejer

Informaţiile publicate pe www.simonacallas.com pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Ganache de ciocolată roz Ruby

 • 75 g ciocolată Ruby
 • 75 g frişcă lichidă fierbinte www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă apă de trandafiri
 • 150 g frişcă lichidă rece

 

Burete decorativ comestibil fistic

 • 1 ou
 • 15 g zahăr tos
 • 30 g sirop de glucoză (sau miere) cald
 • 20 g pastă de fistic
 • 1 linguriţă esenţă de fistic
 • 30 g făină www.simonacallas.com
 • 5 g praf de copt

Tarte cu ciocolata si fistic

Preparare Tarte cu ciocolata si fistic – by Simona Callas

 

Preparare coji de tarte

Cojile de tarte se prepară ca aici (link). Toate ingredientele trebuie să fie reci. Untul tăiat în cuburi, făina, cacao şi zahărul pudră se frământă până când se obţine un amestec nisipos. www.simonacallas.com Se adaugă oul, vanilia, se omogenizează. La final se încorporează apa rece. Se obţine un aluat legat, care se înfaşoară în folie alimentară şi se dă la rece minim o oră. 

Apoi se întinde pe planşetă în strat de cca 4 mm grosime. Se decupează baza şi peretii care se aşază în interiorul formelor de tarte. Se înţeapă cu dinţii unei furculiţe şi se introduc în cuptorul încins la 175 de grade Celsius, pentru circa 15 minute. www.simonacallas.com

Când sunt gata, se scot din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Informaţiile publicate pe www.simonacallas.com pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Tarte cu ciocolata si fistic

***

Preparare crema pasticcera de fistic

Din gălbenuşuri, zahăr, amidon, lapte şi unt se prepară o cremă de patiserie – găsiţi toate detaliile aici (link). Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece câteva ore. Crema de patiserie rece, frişca batuta şi pasta de fistic se pun într-un bol şi se amestecă cu o spatulă, până se obţine o cremă catifelată. www.simonacallas.com

Preparare crema de ciocolată Ruby

Ciocolata se topeşte. Se amestecă cu frişca fierbinte şi cu apa de trandafiri. www.simonacallas.com Se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece peste noapte.

Apoi se mixează impreună cu frişca rece, până se obţine o cremă fină.  Informaţiile publicate pe www.simonacallas.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

***

Preparare burete decorativ

Oul se bate spumă cu zahărul. Se adaugă glucoza caldă, pasta de fistic, esenţa, se omogenizează. La final se încorporează făina cernută cu praful de copt, cu o spatulă. www.simonacallas.com Compoziţia se toarnă într-un pahar de unică folosinţă mai mare (sau două pahare mai mici) – în aşa fel încât să umple paharul cam pe jumătate – maxim două treimi, deoarece compoziţia îşi va mări volumul la copt. Se acoperă cu folie şi se introduce pentru 1 minut în cuptorul cu microunde.

Burete comestibil decor

După ce se răcoreşte, se taie paharul, se scoate buretele şi se rupe pur şi simplu în bucăţi mici, gata pentru folosit ca decor.

Tarte cu ciocolata si fistic

Montare Tarte cu ciocolata si fistic – by Simona Callas

Cojile de tarte se umplu cu crema de fistic. www.simonacallas.com Deasupra se formează un decor din crema de ciocolată Ruby. Eu am folosit Wilton french tip. 

Se decorează cu boboci de trandafiri şi cu bucăţele din burete comestibil. Tartele se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

NOTE:

Pasta de fistic se găseşte la hypermarket, la magazinele naturiste şi la magazine online. Puteţi să o faceţi şi acasă, după reţeta de aici (link). Ciocolata Ruby se poate cumpăra online, de aici (link). Puteti sa o inlocuiti cu ciocolata roz cu aroma capsuni (gasiti aici). Sau puteţi să coloraţi ciocolata albă, dar atenţie, trebuie coloranţi speciali pentru ciocolată (liposolubili).

Tarte cu ciocolata si fistic

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?