5
(15)

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure entremet vegan glazura catifea mousse de ciocolata simplu tort elegant cofetarie cel mai bun

tort de post

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure – Entremet vegan by Simona Calas

Frumuseţea asta de tort, cu un gust excepţional şi un buchet de arome irezistibil, este, asa cum reiese din titlu, de post. Am vrut să încerc să fac un entremet vegan şi mă bucur să vă anunţ că mi-a reuşit. Sigur că cine nu ţine neapărat să îl facă de pot, poate folosi ingrediente de frupt (gelatină în loc de agar-agar, frişcă naturală în loc de frişcă vegană, un blat cu ouă şi lapte de vacă etc). Vă asigur însă că acest tort are un gust desăvârşit şi nu se simte absolut deloc că e de post. 

Pentru că am un kit de silicon format din două mulaje (cu diametre diferite) în formă inelară, l-am folosit pentru acest tort. Cine nu deţine un asemenea kit, poate prepara tortul în formă rotundă obişnuită, sau îl poate pregăti sub formă de prăjitură la tavă. Despre glazura cu efect de catifea am mai povestit aici.

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure

***

Aşa cum am menţionat de multe ori, dacă vreţi să faceţi un desert de post citiţi cu atenţie ingredientele de pe ambalajele produselor folosite. Există multe sortimente de ciocolată de post, cu conţinut diferit de cacao. Mie îmi place ciocolata un pic amăruie (conţinut de cacao între 40-50%). Dacă suportaţi ciocolata mai amară, ţineţi cont că trebuie suplimentată corespunzător cantitatea de frişcă. Dacă aveţi pragul pentru dulce mai ridicat (preferaţi ciocolata mai dulce), puteţi să mai adăugaţi zahăr în compoziţia mousse-ului, după gust.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.Tort de post cu ciocolata si fructe de padure

Ingrediente Tort de post cu ciocolata si fructe de padure – Entremet vegan by Simona Callas

Blat de post

 • 120 g zahăr tos
 • 20 g cacao pudră
 • 1/3 linguriţă bicarbonat de sodiu
 • 75 ml apă fierbinte
 • 75 ml ulei www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă esenţă de portocale
 • 1 linguriţă coajă de lămâie
 • 50 ml lapte de cocos (sau alt lapte vegetal)
 • 100 g făină 000
 • 15 g amidon de porumb
 • un praf de sare
 • 2 linguri suc de lamâie

 

Mousse de fructe de pădure

 • 50 g gem de fructe de pădure
 • 1 lingurita agar agar (sau 1 plic Vege-Gel)
 • 50 ml apă rece
 • 200 g frişcă de post
 • 25 g zahăr

 

Mousse de ciocolată

 • 150 g ciocolată amăruie de post (40-50% cacao)
 • 50 g zahăr www.simonacallas.com
 • 300 g frişcă de post

 

Glazura catifea

 • 100 g unt de cacao alimentar www.simonacallas.com
 • 100 g ciocolată amăruie de post

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure

Preparare Tort de post cu ciocolata si fructe de padure – Entremet vegan by Simona Callas

 

Preparare Blat

Se pregăteşte o formă de copt cu diametrul de cca 18 cm, care se tapetează cu un disc din hârtie de copt şi se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.

Detalii si imagini gasiti aici (link). Zahărul, cacao, bicarbonatul se pun într-un ibric. Se toarnă apa fierbinte, se omogenizează, se pune la foc mic, câteva clocote. Apoi se ia de pe foc, se adaugă esenta, uleiul, coaja de lamâie, laptele. Se cern deasupra faina, amidonul, sarea şi se încorporează cu un tel (sau cu mixerul). La final se adaugă sucul de lămâie. www.simonacallas.com Compoziţia se toarnă în formă şi se introduce în cuptor circa 15 minute (se face testul scobitorii). Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în formă. După ce se răceşte de tot, se decupează inelul care va fi pus la baza tortului.

Entremet vegan

Preparare mousse de fructe de pădure

Plicul de agar agar se amestecă cu 50 ml apă rece (conform instrucţiunilor de pe plic). Se pune pe foc până începe să fiarbă. După 2-3 clocote se ia de pe foc. Eu l-am băgat 1 minut la microunde, e acelaşi lucru. Se adaugă gemul, zahărul, se omogenizează. La final se încorporeaza frişca bătută lejer. Se toarnă compoziţia în forma de silicon şi se dă la congelator, până se întăreşte. www.simonacallas.com

Entremet vegan

Preparare Mousse de ciocolată

Jumătate din cantitatea de frişcă, împreună cu zahărul, se înfierbântă la microunde sau la bain-marie. www.simonacallas.com Se toarnă peste ciocolată, se lasă un minut, apoi se amestecă bine cu un tel, până când se topeşte toată ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Restul de frişcă se bate lejer şi se încorporează în amestec.  Detalii şi poze din timpul preparării găsiţi aici (link).

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure

 

Montare Tort de post cu ciocolata si fructe de padure – Entremet vegan by Simona Callas

În inelul mare se toarnă jumătate din mousse de ciocolată. Se aşază inelul din mousse de fructe, se toarnă restul de mousse de ciocolată. Deasupra se pune blatul. Ansamblul se dă la congelator pentru cel puţin 4 ore (eu prefer să îl las peste noapte). www.simonacallas.com

Entremet vegan

Pentru glazura de catifea, se pregăteşte compoziţia înainte de a scoate tortul din congelator. Mixtura de unt de cacao + ciocolată trebuie să aibă 35 de grade Celsius. Găsiţi toate detaliile aici (link). Dacă preferati să îmbrăcati tortul în glazură oglindă de post, găsiţi detaliile aici (link). Puteţi să îl glasaţi şi mai simplu, cu ciocolată de post topită împreună cu 2-3 linguri de ulei – găsiţi detalii aici (link). www.simonacallas.com

Tort de post cu ciocolata si fructe de padure

După ce se glasează, tortul se lasă în frigider până când se dezgheaţă. Apoi se poate porţiona şi servi.

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?