5
(31)

Prajituri Potcoave de cofetarie reteta prajitura potcoava cu ciocolata cafea migdale rulada pufoasa crema de ciocolata crema cafea prajituri de cofetarie prajituri vechi retete vechi de prajituri rulada cu nuci rulada cu cafea rulada elvetiana swiss roll cake coffee buttercream almond cake potcoave cu nuca tort cu cafea ciocolata alune

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Prajituri potcoave de cofetarie reteta by Simona Callas

 

Unii dintre voi vă mai amintiţi de aceste prăjituri de cofetărie. Eu vă prezint astăzi reţeta de potcoave, uşor modificată, în sensul că în loc de foaie de ruladă albă simplă eu am făcut rulada cu migdale, inspirată din reţeta de la Prăjitura Opera (care e mult mai gustoasă), crema aparel de cacao am înlocuit-o cu ganache fin de ciocolată belgiană (eu folosesc Callebaut cumpărat online; dar puteţi folosi şi ciocolată de la magazin, cu menţiunea să fie o ciocolată mai de calitate, şi nu imitaţie); iar la exterior am barotat cu fulgi de migdale pe care i-am rumenit puţin în cuptor şi i-am tocat 3 secunde (nu mai mult, ca să nu se transforme în făină) într-un chopper.

Nu în ultimul rând, potcoavele de la cofetărie cântăreau 90-100 g porţia, iar ale mele au ieşit de 150 g fiecare. Sigur că le puteţi face şi mai mici, până la urmă totul depinde de foaia de ruladă, cu cât aceasta e mai subţire, cu atât porţiile ies mai mici.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

Rulada cu ciocolata cafea migdale

În ansamblu, această prăjitură nu este greu de preparat, dar este extraordinar de gustoasă şi v-o recomand cu toată căldura.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

 

Ingrediente Prajituri potcoave de cofetarie reteta by Simona Callas

 

Foaie de ruladă (pandişpan cu migdale)

 • 120 g albuş de ou (3 ouă mari)
 • 50 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 200 g făină de migdale
 • 200 g zahăr pudră
 • 65 g făină de grâu tip 000
 • 3 ouă întregi
 • 1 linguriţă extract de mgdale
 • 40 g unt topit

 

Sirop de cafea

 • 100 ml apă www.simonacallas.com
 • 50 g zahăr tos
 • 1 linguriţă extract cafea

 

Crema de ciocolata

 • 150 g ciocolată amăruie cu maxim 50% cacao
 • 300 g frişcă lichidă, rece
 • 1 lingură zahăr www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă extract de vanilie

 

Crema de cafea

 • 150 ml lapte fierbinte
 • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
 • 3 gălbenuşuri de ouă mari
 • 2 linguri cafea solubilă (ness)
 • 150 g unt cu 80-82% grăsime

 

Pentru decor

 • 100 g fulgi de migdale www.simonacallas.com
 • 50 g bănuţi de ciocolată
 • 30 g ciocolată neagră topită

 

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

 

Preparare Prajituri Potcoave de cofetarie reteta by Simona Callas

 

Preparare foaia de ruladă

 Se încinge cuptorul la 190 de grade Celsius şi se pregăteşte o tavă de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Dacă aveţi formă specială pentru foaie de ruladă, din silicon, cum am eu, nu mai e nevoie să o tapetaţi cu hârtie de copt. Eu am o forma de silicon patrata cu latura de 32 cm.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. www.simonacallas.com Se adaugă zahărul tos în ploaie şi se continuă mixarea cu viteză maximă până când se obţine o bezea. Se dă deoparte.

Rulada cu migdale

Făina de migdale, împreună cu zahărul pudră şi făina de grâu se cern împreună într-un bol. Se adaugă ouăle întregi, extractul de migdale şi se mixează până când se obţine o cremă. www.simonacallas.com Se adaugă untul topit. La final se încorporează bezeaua, cu ajutorul unei spoatule, având grijă să nu iasă aerul din compoziţie, pentru că foaia noastră de ruladă nu va mai fi pufoasă.

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se introduce la cuptor, pentru circa 12 minute (urmăriţi când se rumeneşte deasupra, atunci o scoateţi). www.simonacallas.com Se lasă să se răcorească, apoi se scoate foaia de pandişpan din tavă şi se aşază între două foi de hârtie de copt curate.

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Preparare sirop de cafea

 Apa şi zahărul se fierb până se obţine un sirop, se adaugă extractul de cafea şi se lasă la răcit.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

Preparare crema de ciocolată

150 g frişcă se înfierbântă, se adaugă zahărul şi apoi se toarnă pentru ciocolată. www.simonacallas.com Se lasă 1 minut, apoi se amestecă până se topeşte ciocolata. Se adaugă restul de frişcă, vanilia, se omogenizează şi se da la rece pentru minim 2 ore. Apoi se mixează cu viteză maximă, până când se obţine o cremă fină.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Preparare crema de cafea

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, într-o crăticioară cu fundul gros. Se adaugă laptele fierbinte, în fir subţire, amestecând încontinuu. Se pun pe foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroaşă. Se adaugă cafeaua solubilă, se omogenizează şi se lasă să se răcorească. www.simonacallas.com Apoi se mixează, cu viteză mare, adaugând câte un cub de unt, până se obţine o cremă catifelată.

Dacă se întâmplă să se taie (din cauza diferenţelor de temperatură dintre unt şi cremă), introduceţi crema tăiată în frigider până se întăreşte untul din compoziţie, apoi o scoateţi şi mixaţi cu viteză maximă. Îşi va reveni spectaculos, în câteva minute.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

Montare Prajituri Potcoave de cofetarie reteta by Simona Callas

 

Din creme se pun deoparte câte 2 linguri, care se vor folosi pentru decor.

Foaia de ruladă se pune pe o folie alimentară (sau hârtie de copt). Se întinde crema de cafea pe toată suprafaţa foii de ruladă, în strat uniform. Se începe înfăşurarea ruladei, câte un pic, iar pe spate se pensulează sirop şi se întinde crema de ciocolată cu o spatulă de inox sau un cuţit, apoi se continuă înfăşurarea, până când se pensulează şi se tapetează cu crema de ciocolată pe toată suprafaţa. www.simonacallas.com Se barotează rulada cu fulgi de migdale, apoi se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la rece 2 ore.

După ce se întăreşte, se înlătură folia, iar rulada se se porţionează. A mea a avut cca 30 cm lungime. Am tăiat capetele, ca să le îndrept, apoi am tăiat rulada în 4 secţiuni egale (de 7 cm lungime fiecare).  Fiecare secţiune se taie în diagonală, aşa cum se observă în fotografiile pe care le prezint mai jos. Astfel, se obţin 8 prăjituri.

Rulada cu ciocolata

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Porţiile de prăjituri se aşază cu partea dreaptă în jos, iar partea superioară se unge cu crema de cafea oprită. www.simonacallas.com Crema de ciocolată pusă deoparte se transferă într-o pungă de ornat prevăzută cu vârf mic în formă de stea şi se formează potcoave pe suprafaţa fiecărei prăjituri.

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Pe potcoavele din cremă se aşază bănuţi de ciocolată simbolizând niturile. www.simonacallas.com Cele 30 g ciocolată neagră topită se pun într-un cornet din hârtie de copt şi se desenează mici potcoave în interiorul potcoavelor din cremă.

Rulada cu ciocolata cafea migdale

Prăjiturile se aşază în chese de hârtie şi se păstrează la rece până la servire. Având în compoziţie creme cu unt (de vacă, în cazul cremei de cafea, respectiv unt de cacao în cazul cremei de ciocolată), recomand să le scoateţi din frigider cu 15 minute înainte de servire. Astfel, cremele se înmoaie şi prajitura e mult mai delicioasă.

Prajituri potcoave de cofetarie reteta

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?