4.9
(66)

Cheesecake Tuxedo cu ciocolata la rece mousse ciocolata mascarpone vanilie glazura blat negru umed entremet prajitura cofetarie

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cheesecake Tuxedo

Cheesecake Tuxedo cu ciocolata by Simona Callas

Despre această prăjitură pot să vă spun atât: e divină. Se compune din blat negru umed, o cremă de ciocolată amăruie fină şi aerată, o cremă de ciocolată albă diafană şi catifelată ca lâna de caşmir, iar deasupra o glazură de ciocolată amăruie cu spirale din ciocolată albă. Este potrivit de dulce, şi e pe placul tuturor, fie ei copii sau adulţi.

Modelul l-am luat de la Chocolate Tuxedo Cheesecake al renumitei companii The Cheesecake Factory. Reţeta este însă a mea, pentru că nu am avut ocazia să gust prăjitura lor şi în consecinţă nu ştiu ce conţine şi ce gust are.

Cremele acestei prăjituri sunt excepţional de gustoase şi pot fi folosite foarte bine pentru alte deserturi de tip entremet, cât şi pentru torturi clasice. Au consistenţă de mousse, dar nu am folosit gelatină pentru prepararea lor şi, aşa cum puteţi observa în fotografii, îşi păstrează ţinuta.

Per ansamblu, acest desert este incredibil de bun, cremos, fin, se topeste în gură. Este în acelaşi timp o prăjitură nu foarte complicată dar şi de un rafinament deosebit.

Recomand să folosiţi o tavă cu margini detaşabile, pentru a putea extrage prăjitura montată şi a porţiona. De asemenea, puteţi să o preparaţi sub formă de tort rotund (cantitatile din reteta sunt suficiente pentru un tort cu diametrul de 18-20 cm). Din ingredientele de mai jos se obţine o prăjitură de circa 1300 g (10 porţii).

Entremet crema de branza mousse ciocolata

Ingrediente Cheesecake Tuxedo cu ciocolata

Pentru blat negru umed

 • 75 g făină 000 (faina pentru prajituri)
 • 20 g cacao neagră
 • 1 vârf linguriţă bicarbonat de sodiu
 • un praf de sare
 • 1 ou www.simonacallas.com
 • 75 g zahăr tos
 • 30 ml ulei
 • ½ linguriţă extract de vanilie
 • 75 g iaurt

Cheesecake de ciocolată

 • 100 g ciocolată amăruie (40-45% cacao)
 • 200 g cremă de brânză Philadelphia
 • 50 g zahăr pudră www.simonacallas.com
 • ¼ linguriţă extract de vanilie
 • 100 g frisca bătută lejer

Crema fina de ciocolată albă

 • 100 g ciocolată albă
 • 200 g mascarpone
 • 25 g zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 2 linguri apă fierbinte
 • ¼ linguriţă extract de vanilie
 • 100 g frişcă batută lejer
 • 2 linguri fulgi de ciocolată amăruie

Glazura

 • 150 g ciocolată amăruie (30-40% cacao) + 3-4 linguri ulei
 • 50 g ciocolată albă www.simonacallas.com

Cheesecake Tuxedo

 

Preparare Cheesecake Tuxedo cu ciocolata

Preparare blat negru umed

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius şi se pregăteşte o formă de copt pătrată cu latura de 17 cm care se tapetează la bază cu hârtie de copt. Făina, cacao, bicarbonatul şi sarea se amestecă într-un bol. Oul se mixează cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă uleiul, vanilia, iaurtul, apoi ingredientele uscate. Se toarnă compoziţia în formă şi se introduce la cuptor pentru 15-20 minute. Nu o coaceţi în exces, pentru că se usucă; iar ea trebuie să rămână umedă. Când este gata, se scoate forma din cuptor şi se lasă să se răcească complet.

Cheesecake Tuxedo

***

Preparare Cheesecake de ciocolată

Ciocolata se topeşte, fără să se infierbânte! Crema de brânză se mixează cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi ciocolata topită. www.simonacallas.com La final se încorporează frişca, cu o spatulă. Priviţi în imaginile de mai jos cât de fină este această cremă. Compoziţia se toarnă în tavă, peste blat, se nivelează şi se dă la rece.

Preparare Crema fina de ciocolată albă

Ciocolata albă se topeşte, fără să se infierbânte! Mascarpone se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă vanilia, apa fierbinte, se omogenizează. Apoi se adaugă ciocolata. www.simonacallas.com Se opreste mixerul, se ia o spatulă cu care se încorporează frişca, iar la final se adaugă fulgii de ciocolată. În clipul de mai jos (filmat înainte să adaug fulgii de ciocolată) se poate observa ce diafană este această cremă. La gust nu vă mai spun, e ca îngheţata de fină şi delicioasă. Dască nu găsiţi fulgi de ciocolată, puteţi pune ciocolată amăruie dată pe răzătoare. Compoziţia se pune peste cheesecake-ul de ciocolată, se nivelează şi se dă la rece.

Preparare glazură

Ciocolata amăruie se topeşte, se adaugă uleiul, se omogenizează. www.simonacallas.com Glazura trebuie să fie destul de fluidă, ca să curgă. Adaugati ulei cat trebuie, ca sa se fluidizeze. Atenţie, dacă folosiţi ciocolată cu mai mult de 40% cacao, glazura se va intari la frigider şi va fi greu de tăiat.

Se topeşte şi ciocolata albă. Se poate transfera apoi într-un con făcut din hârtie de copt sau într-o pungă de ornat, tăiată foarte puţin la capăt, sau pur şi simplu se poate folosi o linguriţă pentru a forma acele spirale.

Pentru a obţine această glazură spiralată, ciocolatele amăruie şi albă trebuie să fie topite în acelaşi timp. www.simonacallas.com Ciocolata amăruie se toarnă în tavă şi se întinde pe toată suprafaţa. Imediat apoi, se formează spirale cu ciocolata albă. Prăjitura se dă la rece până când se întăreşte glazura. Apoi se poate extrage din formă, se porţionează şi se poate servi.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Cheesecake-Tuxedo

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?