5
(16)

Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale reteta kossuth kifli cookies half moon cel mai bun chec cum se face checul simplu delicios cu unt si nuca Hungarian Lemon Walnut Crescents

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale

 

Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale by Simona Callas

Această prăjitură este printre primele pe care mi le amintesc, făcute de mama mea, printre primele pe care la rândul meu le-am preparat pentru proprii mei copii, şi de asemenea printre primele care îmi vin în minte, atunci când am nevoie de un dulce simplu şi rapid, cu ingrediente pe care le am în permanenţă în casă.

Reţeta pe care v-o propun diferă un pic faţă de cea originală pe care o am de la mama. Am înlocuit o parte din făina de grâu cu făină de migdale, iar ouăle le-am bătut întregi cu zahăr. Mama freca untul spumă cu zahărul, apoi încorpora gălbenuşurile şi restul ingredientelor iar albuşurile le bătea bezea cu un praf de sare şi le adăuga la final, după făină. Ei bine, am constatat că nu este nevoie de atâta muncă. Am bătut ouăle întregi cu zahărul, iar prăjitura mea este extraordinar de pufoasă şi de fină.

Faptul că eu am adăugat făină de migdale în compoziţie, desigur că a contribuit la obţinerea unei texturi şi unei arome deosebite. Puteţi să înlocuiţi făina de migdale cu făină de alune sau de nucă (nuci măcinate foarte fin), veţi obţine acelaşi blat fin şi pufos, cu aromele specifice nucilor folosite. Eu am preferat să fie mai deschis la culoare, ca să semene mai mult cu o semilună, dar fiecare procedează cum doreşte.Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale

 

Ingrediente Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale by Simona Callas

  • 5 ouă potrivite sau mici
  • 250 g zahăr tos
  • 250 g unt moale
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie www.simonacallas.com
  • 1-2 linguriţe extract de vanilie
  • 200 g făină albă 000
  • 50 g făină de migdale
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguri zahăr farin pentru pudrat deasupra

 

Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale

Preparare Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale by Simona Callas

Se încinge cuptorul la 175 de grade Celsius şi se pregăteşte o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×30 cm, care se tapetează cu hârtie de copt. Făina albă, făina de migdale şi praful de copt se cern împreună.

Ouăle se bat spumă cu zahărul. www.simonacallas.com  Se adaugă untul, coaja şi sucul de lămâie, vanilia, apoi ingredientele uscate. Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se dă la cuptor pentru circa 20 minute (sau până când se rumeneşte uşor). Nu coaceţi în exces, pentru că se va usca.

Chec simplu delicios

Când este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se decupează semilune cu ajutorul unui decupător rotund (sau un pahar). www.simonacallas.com

Se pudrează cu zahăr farin şi se servesc. Sunt minunate lângă o ceaşcă de ceai, lapte sau cafea.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.


Prajitura semiluna pandispan pufos cu migdale

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?