5
(13)

Biscuiti de post cu nucă fursecuri fragede biscuiti vegani fragezi fara ou potcoave cornulete fursecuri vegane

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Biscuiti de post cu nuca (fursecuri fragede)

 

Astâzi vă propun un desert  pe cât de delicios, pe atât de simplu de preparat.Aceşti biscuiţi sunt minunaţi. I-am făcut atât de post (cu margarină) cât şi de dulce (cu unt) şi vă asigur că sunt la fel de buni. Deoarece aluatul nu conţine ou, am adăugat puţin amidon în compoziţie, pentru că altfel biscuiţii sunt foarte sfarâmicioşi. Aşa cum am mai explicat la Fursecurile zebră (link), amidonul are rolul de a înmuia proteinele din făină şi a face aluatul mai elastic (efecte pe care în mod normal le-ar produce oul).

Aşadar, avem aceşti biscuiţi minunaţi, cu multă nucă, fragezi şi gustoşi, care pot fi serviti lângă cafea sau cu o cană de lapte. Copiii sunt incântaţi de biscuiţi în general, iar de aceştia în mod special, pentru că nuca le conferă un gust aparte. Şi, aşa cum am mai spus, sunt foarte simplu de preparat şi reprezintă o idee fantastică, atunci când avem nevoie de ceva dulce şi gustos, preparat rapid.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Ingrediente biscuiti de post cu nuca (fursecuri fagede)

  • 300 g făină
  • 15 g amidon
  • 120-130 g nucă măcinată
  • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
  • ¼ linguriţă praf de copt
  • 200 g unt (sau margarină de post), la temperatura camerei
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 lingură zahăr pudră pentru pudrat

Biscuiti de post cu nucă fursecuri fragede

 

Preparare biscuiti de post cu nucă (fursecuri fragede)

Se pregătesc două tăvi de aragaz care se tapetează cu hârtie de copt. Făina, amidonul, zahărul, praful de copt şi nuca măcinată se amestecă. www.simonacallas.com Se adaugă margarina (sau untul) – care trebuie să fie moale!, vanilia şi se mixează până când se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului. Eu folosesc mixerul planetar, cu cârligul pentru aluat; dar se poate frământa şi cu mâna.

Aluatul obţinut se înfaşoară în folie de plastic şi se lasă la odihnă în frigider, măcar 30 minute. Cine se grăbeşte, poate să omită această etapă, dar eu prefer să las aluaturile la odihnă, chiar şi pe cele nedospite. www.simonacallas.com Acest timp de odihnă leagă mai bine compoziţia şi o face mai puţin sfărâmicioasă. Dar, aşa cum am mai spus, dacă suntem în criză de timp, putem să sărim peste etapa cu odihna şi să ne apucăm îndată de prepararea biscuiţilor.

***

 

Se încinge cuptorul la 175-180 grade Celsius. Se scoate aluatul din frigider, se înlătură folia de plastic şi se porţionează. www.simonacallas.com Eu am împărţit în bucăţi de circa 25 g fiecare şi am opbţinut 30 de biscuiţi. Le-am dat forme de potcoave (asa cum imi amintesc ca am mancat pe vremuri biscuitii cu nuca de la patiseria din cartier); dar puteţi să-i faceţi sub ce formă doriţi.

Biscuiţii se aşază în tavă, la distanţă suficient de mare unii de alţii, pentru că în cuptor vor creşte, se vor lăţi şi nu vrem să se lipească între ei.

Tava se introduce în cuptor pentru circa 15 minute (sau până când se rumenesc frumos). Apoi se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com Biscuiţii trebuie să fie complet răciţi atunci când îi luăm din tavă, altminteri riscăm să se sfărâme.

Se pudrează cu zahăr şi se păstrează la temperatura camerei, într-o cutie cu capac etans; ca să nu absoarbă umezeala din aer.

 

Biscuiti de post cu nucă fursecuri fragede

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?