5
(44)

Mini torturi cu ciocolata si Finetti cheesecake la rece fara cuptor prajitura simpla rapida de cofetarie mascarpone alune ciocolata alba ganache mousse fara gelatina fara coacere

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Mini torturi cu ciocolata si Finetti by Simona Callas

Despre aceste prăjituri vă pot spune atât: sunt delicioase, cremoase, rafinate; sunt preparate la rece (fără cuptor) şi nu conţin gelatină. Singura problemă este aceea că, pentru preparea lor, este nevoie de o tavă pentru brioşe din silicon; pentru că ele trebuie congelate ca să poată fi extrase din forme.

Aceste tăvi din silicon se găsesc la hypermarket (Auchan, Carrefour), la magazinele chinezeşti sau la magazinele online de specialitate. Căutaţi formele cu cavităţi mari. Se pot folosi şi formele din silicon individuale, care se găsesc peste tot. Din compoziţia de mai jos eu am obţinut 16 porţii. Tava mea arata asa – link.

Eu am pus Finetti, pentru că asta aveam în casă. Puteţi să folosiţi Nutella sau altă cremă de ciocolată cu alune.

***

Mini torturi cu ciocolata si Finetti

Având în vedere că nu am folosit gelatină pentru prepararea lor, sunt extrem de fine şi catifelate,. dar nu pot fi ţinute mult timp la temperatura camerei, mai ales dacă afară este foarte cald. Ele trebuie păstrate la rece până la momentul servirii. Prin urmare, dacă doriţi mai multă stabilitate, recomand să adăugaţi gelatină în mousse (7 g gelatină hidratată în 30 ml apă rece, care se adaugă după ciocolata albă).

Aşadar, dacă doriţi un desert diafan, elegant şi cu un gust bogat, pentru care nu se foloseşte cuptorul,. care se prepară simplu şi uşor , vă recomand să încercaţi aceste Mini torturi cu ciocolata si Finetti.

Ingrediente Mini torturi cu ciocolata si Finetti by Simona Callas

 

Crusta

 • 300 g biscuiţi de ovăz
 • 50 g unt topit www.simonacallas.com

 

Ganache

 • 150 g ciocolată amăruie
 • 250 g frişcă lichidă www.simonacallas.com
 • 20 g zahăr

 

Mousse de ciocolată cu Finetti (sau Nutella)

 • 200 g mascarpone rece
 • 200 g ciocolată albă, topită www.simonacallas.com
 • 100 g Finetti (sau Nutella)
 • 200 g frişcă batută lejer

 

Decor

 • 200 g ciocolată albă www.simonacallas.com
 • 150 g friscă lichidă, rece

 

 • 50 g ciocolată amăruie topită
 • bănuţi de ciocolată/bomboane/ alune

Mini torturi cu ciocolata si Finetti

Preparare Mini torturi cu ciocolata si Finetti by Simona Callas

 

Preparare crusta: Biscuiţii se mărunţesc foarte bine – eu folosesc un chopper, este foarte rapid. Se adaugă untul topit şi se omogenizează. www.simonacallas.com Această compoziţie se distribuie în mod egal între cele 16 cavităţi şi se presează bine – eu am utilizat un pahar mic.

 

Preparare ganache: Frişca lichidă, zahărul si ciocolata se pun într-o crăticioară pe baie de aburi şi se încălzesc până se topeste ciocolata. www.simonacallas.com Se omogenizează, se transferă într-un pahar de tip Berzelius (sau un ibric) şi se distribuie în mod egal în cavităţi, peste crusta din biscuiţi.

***

Preparare Mousse de ciocolată cu Finetti: Mascarpone se mixează,. se adaugă ciocolata albă, crema de Finetti, iar la final se încorporează frişca. www.simonacallas.com Cu compoziţia obţinută se umplu cavităţile tăvii de silicon. Apoi tava se introduce în congelator peste noapte,. pentru a îngheţa crema şi a putea fi extrase prăjiturelele fără să fie afectat aspectul lor.

 

Finisare şi decor:

După ce se scot prăjiturile din forme, se aşază pe chese şi se decorează cu un grătar din ciocolată amăruie, topită.

Jumătate din frişcă se încălzeşte împreună cu ciocolata, pe baie de aburi, până se topeşte ciocolata şi se omogenizează. www.simonacallas.com Apoi se ia de pe foc, se adaugă restul de frişcă, se omogenizează şi se dă la rece pentru câteva ore. După ce s-a răcit complet, se mixează cteva minute cu viteză mare.

***

Mini torturi cu ciocolata si Finetti

Se obţine un ganache catifelat şi delicios, care se transferă într-o pungă de ornat prevăzută cu un şpriţ în formă de stea şi se formează aveline la suprafaţa prăjiturilor. www.simonacallas.com Se decorează cu bănuţi de ciocolată sau alune prăjite şi se păstrează la rece până la servire.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Mini torturi cu ciocolata si Finetti

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?