5
(21)

Mini prajituri cu violete si ciocolata alba reteta entremet cu ciocolata entremet cu violete mousse de cioocolata mousse de violete reteta de cofetarie simona callas mousse de flori de primavara glazura catifea mov tort entremet mousse forma silicon silicone mould for cake entremet

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Mini prajituri cu violete si ciocolata

Mini prajituri cu violete si ciocolata by Simona Callas

 

Aromele florale sunt fantastice în cofetărie. Conferă deserturilor un rafinament, o culoare şi o frumuseţe aparte. Iar pentru că mă simt inspirată şi optimistă, am decis să revin la aroma de violete. Am mai făcut un Tort cu violete (găsiţi reţeta aici – link). A fost unic, deosebit, minunat de gustos şi foarte apreciat.

De data aceasta am vrut să fac nişte prăjiturele de tip entremet, pentru care am folosit forma de silicon în care de obicei se prepară Caneles de Bordeaux (alte prăjituri minunate, găsiţi reţeta aici – link). Aşadar, am folosit ca bază o foaie subţire de ruladă (ca cea pentru Tortul Doboş), o inserţie cu mousse de violete (pe care am turnat-o într-o tăviţă pentru gheaţă, dar puteţi să folosiţi şi o formă pentru bomboane de ciocolată, neapărat să fie din silicon), o umplutură din mousse de ciocolată albă iar pe deasupra o glazură de tip catifea, colorată în mov. Simplu, dar de efect şi mai ales excepţional de delicios.

Mini prajituri cu violete si ciocolata

Forma mea pentru Canele-uri are 16 cavităţi; am cumpărat-o de la Auchan şi este de calitate foarte bună (găsiţi modelul aici – link). Se găsesc forme din silicon asemănătoare şi poate mai ieftine, la magazinele chinezeşti sau chiar în piaţă. Eu am cumpărat acum mulţi ani, nişte forme de la o tarabă din piaţă, primele canele-uri le-am preparat în acele forme şi s-au comportat foarte bine. Oricum, cantităţile din reţeta mea sunt suficiente pentru 16 asemenea prăjiturele sau pentru un tortuleţ de circa 600 g.

Mini prajituri cu violete si ciocolata

 Ingrediente Mini prajituri cu violete si ciocolata by Simona Callas

 

Foaie de rulada

 • 1 ou
 • 50 g zahăr tos
 • 50 g unt moale www.simonacallas.com
 • ½ linguriţă extract de vanilie
 • 40 g făină albă
 • 10 g făină de migdale
 • ¼ linguriţă praf de copt

 

Mousse de violete (insertie)

 • 75 g ciocolată albă, topită
 • 15 g pastă de violete
 • 100 g frişcă lichidă www.simonacallas.com
 • 1 linguriţă zahăr pudră
 • 3 g gelatină pudră (o linguriţă rasă)

 

Mousse de ciocolată albă

 • 2 gălbenuşuri
 • 150 g ciocolată albă, topită
 • 100 ml lapte rece www.simonacallas.com
 • 2 linguriţe zahăr pudră
 • 7 g gelatină pudră
 • 200 g friscă bătuta lejer

 

Glazura catifea de ciocolata

 • 120 g ciocolată albă
 • 50 g unt de cacao www.simonacallas.com
 • colorant mov pentru ciocolată

Mini prajituri cu violete si ciocolata by Simona Callas

Preparare Mini prajituri cu violete si ciocolata

 

Preparare foaie de ruladă

Se încinge cuptorul la 175-180 grade Celsius şi se pregăteşte o tavă (sau o formă) cu laturile de 20-25 cm, care se tapetează la bază cu hârtie de copt. Făina de grâu, făina de migdale şi praful de copt se cern împreună. Oul se bate spumă cu zahărul, se adaugă în ordine untul, vanilia, iar la final ingredientele uscate. www.simonacallas.com Compoziţia se toarnă în tavă, se nivelează şi se dă la cuptor pentru 10-12 minute sau până când se rumeneşte uşor. Când e gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, după care se extrage blatul din tavă şi se pune pe un grătar până la răcire completă. Apoi se decupează cu un decupător, discuri de blat care să se potrivească în cavităţile formei din silicon în care se vor monta prăjiturile.

Mini prajituri cu violete si ciocolata by Simona Callas

reteta entremet mousse forme cilicon tort cofetarie

Preparare mousse de violete

Gelatina se hidratează în 15 ml apă rece. Ciocolata albă se topeşte împreună cu 20 g frişcă lichidă şi pasta de violete. Se adaugă gelatina. Găsiţi detalii din timpul preparării aici – link.  La final se încorporează frişca rămasă, bătută lejer cu zahărul pudră. www.simonacallas.com Gustaţi şi dacă nu vi se pare suficient de dulce, mai adăugaţi un pic de zahăr pudră. Compoziţia se toarnă în tăviţa pentru gheaţă, umplând cavităţile. Apoi tăviţa se introduce la congelator, până când mousse-ul de violete îngheaţă şi poate fi extras fără să se deformeze.

reteta entremet mousse forme cilicon tort cofetarie

Preparare mousse de ciocolată albă

Gelatina se hidratează în 20 ml lapte rece. Restul de lapte se înfierbântă şi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri, amestecând rapid. Se adaugă ciocolata albă topită, apoi gelatina (lichefiată la microunde sau la bain-marie). www.simonacallas.com La final se încorporează frişca bătută lejer cu zahărul pudră. Cu această compoziţie se umplu cavităţile formei de cannele-uri cam 1/3. Se pune în mijlocul fiecărei cavităţi câte o inserţie din mousse de violete.

Se acoperă cu restul de mousse de ciocolată albă până se umple cavităţile. La final se aşază câte un disc de foaie de ruladă şi se dă forma la congelator peste noapte. www.simonacallas.com A doua zi se extrag prăjiturile din forma de silicon şi se pot îmbrăca cu glazura de catifea. Puteţi folosi spray din comerţ sau puteţi să vă preparaţi glazura acasă, aşa cum fac eu – găsiţi toate detaliile aici (link).

reteta entremet mousse forme cilicon tort cofetarie

Mini prajituri cu violete si ciocolata

Prăjiturile se păstrează în frigider până la servire. Sunt deosebite.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Mini prajituri cu violete si ciocolata

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?