Prajitura SimonaCallas cu capsune desert la rece entremet fara coacere mousse fructe de padure mascarpone ciocolata tort cofetarie reteta  

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Desert entremet la rece

Prajitura SimonaCallas cu capsune

 

Am creat această minunată prăjitură, folosind căpşune din plantaţia mea de La Ferma Dulce. Sunt căpşune crescute şi îngrijite de mine, au un gust fantastic, un parfum ameţitor şi o dulceaţă inconfundabilă.

Ar putea să fie Tiramisu, dar nu este; pentru că nu am pus ouă în cremă. Ar putea să fie şi un cheesecake, dar nu este, pentru că îi lipseşte crusta din biscuiţi şi gustul de brânză, uşor sărat, al cremei Philadelphia. Este însă un desert absolut divin, perfect pentru o zi caniculară de vară, pentru că e răcoritor, e preparat la rece, e dulce-acrişor, nu conţine gelatină, se prepară uşor şi rapid, iar aroma fenomenală al căpşunelor se simte în toate straturile sale.

Această prăjitură, pe care am conceput-o pornind de la ingrediente pe care eu le am mereu în casă (pişcoturi, mascarpone, ciocolată, frişcă), este un entremet unic, minunat de bun, rafinat şi memorabil. Fiind o împătimită a deserturilor, un cofetar dedicat şi un artist pretenţios, nu mă încântă orice prăjitură şi nu mă impresionează orice creaţie. Dar această prăjitură m-a cucerit fără drept de apel. Cine a gustat-o, a rămas marcat pe viaţă 🙂 Şi, pentru că această minune trebuia să poarte un nume, pentru că este creată de mine şi pentru că are căpşune din plantaţia mea (inclusiv marmeladă, gem şi lichior de căpşune făcute de mine, din căpşunele mele) i-am dat numele meu. Este „signature dessert” by Simona Callas 🙂

Prajitura SimonaCallas cu capsune

 

Ingrediente Prajitura SimonaCallas cu capsune

 

Baza

 • 24 piscoturi de sampanie
 • 250 g gem de căpşune www.simonacallas.com
 • 100 ml lichior de căpşune

 

Crema 1

 • 125 g mascarpone, rece
 • 1 lingură zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 100 g ciocolată albă, topită
 • 150 g marmeladă de căpşune
 • 100 g frişcă bătută lejer

***Prajitura SimonaCallas cu capsune

Crema  2

 • 125 g mascarpone, rece
 • 1 lingură zahăr pudră www.simonacallas.com
 • 150 g ciocolată albă, topită
 • 150 g căpşune tocate
 • 100 g frişcă bătută lejer

 

Glazura

 • 150 g ciocolată roz cu aromă de căpşune www.simonacallas.com
 • 75 g frişcă lichidă

 

Decor

 • câteva căpşune proaspete

 

Desert entremet la rece

Preparare Prajitura SimonaCallas cu capsune

 

Preparare baza

Se utilizează o formă pătrată cu latura de 20 cm, peretii înalţi (8 cm) şi baza detaşabilă.

Gemul de căpşune se încălzeşte (la microunde sau bainmarie) şi se amestecă cu lichiorul. Compoziţia trebuie să fie oarecum fluidă, ca să putem scufunda pişcoturile în ea. www.simonacallas.com Dacă e nevoie, se mai adaugă puţină apă caldă, pentru a o fluidiza. 12 pişcoturi se scufundă pe rând în gem, apoi se aşază în tavă, unele lângă altele. Eu a trebuit să le tai capetele, ca să îmi încapă.

***Desert larece

Preparare crema 1

Mascarpone se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă ciocolata albă topită, apoi marmelada de căpşune iar la final frişca bătută lejer. www.simonacallas.com Deoarece nu am folosit gelatină, este nevoie de o marmeladă de căpşune mai consistentă (sau un gem foarte concentrat, preparat cu pectină/Gelfix). Compoziţia se întinde peste baza de pişcoturi şi se nivelează.

Se iau celelalte 12 pişcoturi, se scufundă în gem şi se aşază peste stratul de mousse.

Desert entremet la rece

 

Preparare crema 2

Mascarpone se mixează cu zahărul, se adaugă ciocolata topită, apoi frişca bătută lejer. www.simonacallas.com  La final se încorporează căpşunele tocate. Compoziţia se pune peste cel de-al doilea strat de pişcoturi şi se dă la rece.

***Desert entremet la rece

Preparare glazura

Frişca lichidă se înfierbântă, se toarnă peste ciocolată şi se amestecă până la omogenizare. www.simonacallas.com Dacă nu aveţi ciocolată roz cu aromă de căpşune, puteţi folosi ciocolată albă, un strop de colorant şi (opţional) esenţă de căpşune. Glazura se toarnă în formă peste crema 2, se nivelează şi se dă la rece. A doua zi, prăjitura se porţionează şi se poate servi. Eu am obţinut 10 porţii de 200 g fiecare.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Prajitura SimonaCallas cu capsune