5
(27)

Bulete crocante din cartofi cu branza reteta bulete mozarella crochete piure mozzarella aperitiv antreu gustare rapida si delicioasa reteta chiftele fara carne simple usoare rapide bulete de cascaval branza bulete la cuptor gogosi aperitiv rapide Crispy Potato Cheese Balls 

Bulete crocante din cartofi cu branza

Bulete crocante din cartofi cu branza

Dragi prieteni, am mai spus şi o repet: pe lângă dulciuri, sunt şi o mare amatoare de gustări. Mai ales cele care se prepară repede şi uşor, sunt preferatele mele. Pentru că am doi copii şi un soţ pentru care ador să gătesc, caut mereu să îi surprind cu preparate drăguţe, inedite şi gustoase.

Aceste bulete din cartofi sunt nu doar aspectuoase, ci şi incredibil de savuroase şi pot constitui o alternativă la gustarea din oacheţelul de şcoală ori serviciu, un antreu pentru o masă fertivă sau pur şi simplu o gustare între mesele principale. Se prepară uşor, repede şi sunt la fel de gustoase şi reci.

Unii le zic „bulete” (din franceză boulette), alţii le zic „crochete” (din franceză croquette). Ambele variante se referă la un preparat culinar din tocătură de carne sau diverse paste şi piureuri; prăjite, coapte sau crude. De obicei însă, termenul de „bulete” se referă la cele de formă sferică, iar „crochetele” sunt cele sub formă de bastonaşe sau turtiţe. Indiferent cum le spunem, două lucruri sunt clare: ele vin din bucătăria franceză şi sunt foarte apreciate pe întreg mapamondul.

În principiu, pentru aceste bulete sunt esenţiale trei ingrediente: cartofi, brânză şi pesmet. Pe lângă ele, se mai adaugă, după preferinţă, diverse ingrediente. Eu nu am adăugat în compoziţie nici amidon şi nici ou. În schimb, le-am aromatizat cu ardei roşu tocat mărunt şi oregano proaspăt. Le puteţi omite sau puteţi adăuga, după gust, alte condimente: fulgi de chilli, boia, pătrunjel, coriandru, busuioc, telemea rasă etc…

Crochete rapide cu cascaval mozzarella reteta

Bulete crocante din cartofi cu branza

Pentru glasarea lor există o mulţime de variante. Ca şi la şniţel sau la preparatele pané, am văzut tot felul de metode. Unii fac un terci din făină cu ou, alţii nici măcar nu pun ou, ci apă… Unii dau preparatul prin ou doar odată, alţii adaugă amidon în făina pentru glasat…

Eu rămân fidelă metodei învăţate de la mama mea, care nu s-a zgârcit niciodată la ouă. Indiferent că e vorba de şniţel, ciuperci pané, peşte pané, bulete sau crochete, le dau prin ou de două ori.

Secretul obţinerii unei cruste crocante este glasarea dublă în ou şi pesmet. Iar secretul obţinerii unor bile perfecte, fără să se crape şi să se scurgă brânza din interior, este să alegem dimensiunea potrivită a cuburilor de mozzarella şi să le închidem bine în interiorul bilelor. Straturile duble de ou şi pesmet ajută de asemenea la sigilarea bilelor. Nu în ultimul rand, uleiul trebuie să fie bine încins, dar la foc moderat, astfel încat bilele noastre să se gătească bine şi să fie frumos rumenite. Culoarea lor trebuie să fie aurie, iar mozzarella din interior să fie topită şi să se întindă atunci când rupem buleta sau muşcăm din ea.

Vă recomand cu multă căldură aceste bulete de cartofi cu brânză. Sunt delicioase, mai ales servite cu ketchup, maioneză, cu un sos remoulade, sau cu sos Samurai.

crochete

Ingrediente Bulete crocante din cartofi cu branza

  • 500 g cartofi pentru piure
  • 2 linguri ardei roşu tocat
  • 1 lingură oregano proaspăt, tocat
  • 1 lingură parmezan ras (sau alta branza tare)
  • sare, piper după gust www.simonacallas.com
  • 150 g mozzarella
  • 3 ouă mari
  • 150 g făină
  • 200 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Preparare Bulete crocante din cartofi cu branza

Toate detaliile privind modul de preparare le găsiţi în clipul de mai jos.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?