5
(20)

Amandine Craciunite Christmas petit fours Amandine de Craciun albe cu zmeura si fistic ciocolata amandina alba glazura fondant patiserie reteta craciunita floare comestibila crema pistachio chocolate raspberry recipe craciunita floare edible poinsetia 

  Amandine Craciunite Christmas petit fours

Amandine Craciunite Christmas petit fours Amandine de Craciun cu zmeura si fistic

 Pentru că toţi iubim Amandinele (găsiţi reţeta lor aici), m-am gândit să prepar şi unele tematice pentru Crăciun. A fost simplu. Am făcut un pandişpan alb-alb, din albuşuri, o cremă verde cu fistic şi una roz cu zmeură. Le-am însiropat cu un sirop dulce-acrişor de lămâie şi le-am glasat în fondant alb. Şi gata. Am folosit o ramă (sau o tavă) de 14,5×22,5 cm şi am obţinut 15 prăjituri de cca 75 g fiecare. Puteam să le tai mai mari, dar eu am ales aşa. O porţie de 75 g mi s-a părut suficientă. Sărbători fericite vă doresc tuturor!

Amandine Craciunite Christmas petit fours

Ingrediente Amandine Craciunite Christmas Petit Fours

 

Blat pandişpan alb

 • 200 g albusuri
 • 150 g zahăr tos
 • 120 g făină www.simonacallas.com
 • 1 lgt extract de vanilie
 • un praf de sare

 

Sirop vanilat

 • 100 g zahăr tos
 • 300 ml apă www.simonacallas.com
 • 30 ml suc de lamaie
 • 1-2 linguriţe extract de vanilie

 

Crema de ciocolata alba cu zmeura/fistic

 • 300 g ciocolată alba
 • 100 g frişcă fierbinte
 • 100 g frişcă rece www.simonacallas.com

+ 50 g gem zmeura

+ 50 g pasta fistic

 

Glasare

 • 800-1000 g fondant alb

Amandine Craciunite Christmas petit fours

Preparare

Preparare blat – găsiţi detalii aici (link). După ce se răceşte, se taie în 3 pe orizontală.

Preparare sirop: se fierb apa, zahărul şi sucul de lămâie până când se obţine un sirop, apoi se iau de pe foc, se adaugă vanilia şi se asă să se răcească.

Amandine Craciunite Christmas petit fours

Preparare crema: crema de ciocolata alba se prepară exact ca aici (link). După ce se mixează, se împarte în două părţi egale. Într-una se adaugă un gem de zmeură bine legat si rece (găsiţi detalii aici – link), iar în cealaltă se adaugă pasta de fistic (găsiţi detalii aici – link). La montarea prăjiturii, se opresc 2 linguri de cremă cu zmeură şi o lingură de cremă cu fistic, din care se formează crăciuniţele. Pentru ele aveţi nevoie de un vârf de decorat pentru frunze/petale, care arată ca un cioc (#352) – găsiţi detalii aici (link). Se poate si fara acest varf, cu o punga pentru decorat care se decupeaza la capat – gasiti detalii aici (link). Eu am avut bombonele de zahăr galbene şi le-am pus în mijloc, ca să nu mă chinui să fac puncte cu poşul.

Fondantul pentru glasat se poate prepara în casă – găsiţi reţeta aici (link). Acum a apărut şi de cumpărat, dar atenţie mare, căutaţi fondant pentru glazuri, de tip S20, să nu îl confundaţi cu fondantul pentru acoperit torturi (pasta de zahăr).

Amandine Craciunite Christmas petit fours

Amandina alba de cofetarie reteta

Pregătesc şi un video, în care să puteţi vedea detaliile din timpul preparării. Sper să reuşesc să îl editez până mâine, ca să îl aveţi gata la timp.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

UPDATE: Am reusit sa fac si reteta video, este reteta integrala, cu toate detaliile prepararii – totul il puteti vedea aici:

 

Va sugerez si alte modele de amandine, facute de mine, una mai delicioasa decat alta. Pentru retete, dati clic pe poze.

 

Amandine de cofetarie reteta prajitura amandina

Amandine cu fistic si glazura fondant by Simona Callas

Amandine cu portocale

Amandine Mocca Prajitura cu cafea

Prajitura Violeta reteta originala

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?