5
(25)

Trufe de ciocolata Chocolate Truffles reteta bomboane fondante craciun glasate fructe liofilizate zmeura barot fistic easy christmas bonbons video recipe easy no bake dessert   

 Trufe de ciocolata Chocolate Truffles

 Trufe de ciocolata Chocolate Truffles

Dragi prieteni, aceste bijuterii dragute pot fi un cadou perfect pentru orice ocazie. Eu le prepar de obicei de Craciun,. dar orice alte evenimente sunt la fel de potrivite pentru a ne delecta cu ele. Sunt perfecte, nu doar pentru ca arata minunat,. ci si pentru ca se prepara foarte usor si din numai 3 ingrediente: ciocolata, mascarpone si fructe – la alegere: pot fi fructe de padure liofilizate sau fructe oleaginoase tocate marunt.

 Trufe de ciocolata Chocolate Truffles

Fructele liofilizate sunt uscate (deshidratate) prin inghetare urmata de scaderea presiunii pentru a permite apei din produs sa sublimeze din faza solida direct in cea de vapori (fara a mai trece prin faza lichida, asa cum se intampla in natura). Liofilizarea are ca finalitate obtinerea unor produse de inalta calitate. Fructele liofilizate se gasesc la magazine online (eu am cumparat de aici), dar am vazut si la unele magazine naturiste si chiar la Mega Image.

 Fisticul pe care l-am folosit eu la aceste trufe se numeste barot sau granule – se gaseste tot la magazine online, eu l-am cumparat de aici. Puteti folosi si nuci, alune, migdale etc.

Bomboane fondante craciun christmas bonbons

  

Ingrediente Trufe de ciocolata Chocotale Truffles

 

Pentru umplutura

  • 125 g mascarpone rece
  • 100 g ciocolata alba topita www.simonacallas.com
  • 25 g zmeura liofilizata/miez de fistic granulat

 

Pentru glazura

  • 300 g ciocolata alba topita www.simonacallas.com
  • colorant liposolubil rosu/verde

 

 Trufe de ciocolata Chocolate Truffles

 

Preparare Trufe de ciocolata Chocolate Truffles

Modul de preparare il puteti urmari in videoclipul de mai jos. Recomand sa folositi manusi, caci in timpul formarii sferelor compozitia se inmoaie repede, de la caldura mainii. Eu am format sfere de 20 g fiecare, iar cu glazura au cantarit 30 g. www.simonacallas.com Va fi necesara mai multa ciocolata pentru glazura, ca sa putem scufunda trufele complet. Ciocolata ramasa am impartit-o in doua si am colorat-o cu colorant rosu si respectiv verde. Atentie, trebuie colorant special pentru ciocolata (liposolubil) – se gaseste la magazinele online specializate. Exista si ciocolata colorata rosie sau verde sau de alte culori, o gasiti de exemplu aici.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase. 

Bomboane Fondante Craciun Christmas Bonbons
Bomboane fondante Craciun Christmas Bonbons

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?