5
(5)

Prajitura rapida fara zahar si faina reteta prajitura diabet prajituri fara carbohidrati fara gluten fara lactoza prajitura la microunde cea mai rapida prajitura keto reteta prajituri keto retete paleo cea mai usoara prajitura cea mai simpla prajitura cu lamaie cocos prajitura la cana paleo cake gluten free sugar free lactose free non dairy easy cake paleo recipe poke cake 3 minute cake

Prajitura rapida fara zahar si faina

Prajitura rapida fara zahar si faina

E pufoasa, gustoasa, aromata si dietetica. Nu contine zahar, nici gluten, nici lactoza, si se pregateste extrem de rapid. Aceasta prajitura, pe care am gasit-o la Stacy, ne-a cucerit definitiv. Si, poate cel mai important, se poate pregati in cantitati foarte mici, exact cat avem nevoie. Din ingredientele pe care vi le prezint mai jos, eu am pregatit doua portii in vase ramekin cu capacitatea de 125 ml. Puteam sa o impart in trei portii, dar eu am avut nevoie doar de doua.

Daca nu aveti vase ramekin, nu e nicio problema. Prajitura poate fi facuta si in cani sau in boluri de ceramica ori de sticla. Atata vreme cat poate fi coapta la microunde, putem sa o punem in orice vase avem la indemana. Sigur ca cine nu are microunde, poate sa o coaca in cuptorul standard, 15 minute la 190 grade Celsius.

Prajitura rapida fara zahar si faina

prajituri diabet fara zahar gluten lactoza la microunde

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

Ingrediente Prajitura rapida fara zahar si faina

Aluat

  • 30 g faina de migdale
  • 10 g faina de cocos
  • 20 g indulcitor
  • 3 g praf de copt
  • 25 g ulei de cocos
  • 20 g suc de lamaie
  • 1 ou mare

 

Glazura

  • 20 g ulei de cocos (sau unt), cald
  • 20 g lapte de cocos
  • 15 g indulcitor

Prajitura rapida fara zahar si faina

Preparare Prajitura rapida fara zahar si faina

Toate ingredientele uscate (faina de migdale, faina de cocos, indulcitorul si praful de copt) se amesteca intr-un bol.

prajituri diabet fara gluten fara lactoza

Toate ingredientele umede (oul, uleiul, laptele, sucul de lamaie) se bat in alt bol.

prajituri diabet fara gluten fara lactozaIngredientele uscate se amesteca cu cele umede.

prajituri diabet fara gluten fara lactoza

 

Compozitia se distribuie in mod egal in doua-trei boluri si se niveleaza cu o lingurita la suprafata. Se pun bolurile in cuptorul cu microunde si se coc timp de 90 de secunde. Asa cum am spus in introducere, daca nu aveti microunde puteti sa le introduceti in cuptor (gasiti detaliile in introducere).

Prajitura rapida fara zahar si faina

Cand sunt gata, se pun pe masa, se trece usor lama unui cutitas de jur imprejur si se rastoarna pe un blat sau pe un gratar.

Pentru glazura, se amesteca ingredientele. Se inteapa prajiturelele la suprafata cu o scobitoare, se pune cu lingura glazura pe deasupra, si o parte va fi absorbita, restul va ramane la suprafata.

Prajitura rapida fara zahar si faina

Glazura se intareste, pe masura ce se raceste. Se decoreaza dupa preferinta si se serveste.

Prajitura rapida fara zahar si faina

Daca va plac prajiturile dietetice si usor de pregatit, va recomand si Cheesecake fara zahar, absolut delicios (click pe poza pentru reteta):

Cheesecake fara zahar la cuptor

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?