5
(8)

Bulete rapide cu parmezan reteta gogosi pufoase simple rapide gogosi cu parmezan gogosi cu branza aperitiv cu branza fara gluten fara galbenus reteta keto lowcarb diabet aperitiv rapid gustare fara faina 

Bulete rapide cu parmezan

Bulete rapide cu parmezan

Aceste bulete sunt fenomenale. In primul rand, se prepara din numai doua ingrediente: parmezan si albus de ou. Pentru un efect vizual, eu am ales sa le tapetez cu susan macinat (am combinat susan alb cu susan negru), dar este optional.

In al doilea rand, aceste bulete se pregatesc extrem de simplu si de repede. Nu necesita praf de copt, nici drojdie, si au consistenta unor gogosi. Sunt minunate cu un sos dulceag (atentie, parmezanul este sarat!), cu bere sau cu lapte batut. Va recomand si aceste Gogosi rapide aperitiv, simple, gustoase, pufoase, gatite la cuptor (clic pe poza pentru reteta):

Prajitura Martisor cu ciocolata si capsune

gogosi pufoase simple rapide

Reteta originala, italiana, este cu parmezan. Se poate folosi orice alta branza tare, uscata. Atentie, ca unele soiuri sunt mai sarate. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Bulete rapide cu parmezan

 

Ingrediente Bulete rapide cu parmezan

  • 100 g parmezan
  • 50 g albus de ou
  • 1-2 linguri susan/chimen (optional)
  • 300 ml ulei pentru prajit

Bulete rapide cu parmezan

Preparare Bulete rapide cu parmezan

Modul de preparare este extrem de simplu. Parmezanul se da pe razatoare si se amesteca bine cu albusurile, pana cand se omogenizeaza si se obtine o compozitie destul de legata, asa cum se observa in fotografiile de mai jos.

gogosi pufoase simple gogosi cu branza

Se desprind gramajoare de cantitati egale si se formeaza sfere cat se poate de uniforme. Periodic, eu ma spal pe maini, ma usuc bine cu un prosop si continui procedeul, pana cand se termina toata compozitia.

Ca sa imi iasa buletele perfecte, dupa ce formez toate sferele, pun platoul cu sferele in congelator pentru 15 minute. Apoi le iau pe rand, le mai rotunjesc si le tavalesc prin glazura. Am macinat (in rasnita de cafea) o lingura de susan alb cu o lingura de susan negru (sau negrilica sau chimen negru). Puteti sa faceti ce combinatii va plac, sau puteti sa nu puneti nimic pe deasupra.

gogosi pufoase simple gogosi cu branza

gogosi pufoase simple rapide

Se incinge uleiul intr-o craticioara din inox, pe flacara potrivita. Cand atinge temperatura optima (udati degetele si le scuturati de la distanta in ulei, daca sfaraie e ok), se pun buletele si, cand incep sa sfaraie, se da focul mai mic.

Bulete rapide cu parmezan

Secretul pentru a obtine bulete perfecte este ca uleiul sa nu fie foarte incins, caci se ard la suprafata si raman necoapte in interior. Un alt secret este sa nu le atingem deloc, in tot timpul cat se prajesc. Veti vedea ca ele se ridica la suprafata si se intorc singure, pe toate partile, astfel incat se gatesc frumos si uniform.

Bulete rapide cu parmezan

Cand sunt gata, se scot cu o spumiera pe un prosop de hartie, ca sa absoarba orice exces de ulei. Si sunt gata de servit. Sunt delicioase, cu un exterior crocant si un interior pufos, ca de gogosi. Si sunt minunate langa un pahar cu bere <3

Bulete rapide cu parmezan

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?