5
(5)

Placinta rapida cu branza si iaurt reteta aperitiv rapid branzeturi placinte rapide placinta greceasca reteta soufra recipe greek cheese pie savory pie phyllo pie placinta cu foi filo foi de placinta cascaval branza cu mucegai albastru

Placinta rapida cu branza si iaurt

Placinta rapida cu branza si iaurt

Aceasta placinta, gustoasa si rapida, mai are un avantaj: se poate face cu orice resturi de branza pe care le aveti prin frigider. Eu am preferat sa pun branza cu mucegai albastru, dar puteti folosi si telemea, mozzarella, cheddar, cascaval, branza tare (grana padano), camembert etc. Nici nu trebuie multa, ci doar cat sa dea placintei o aroma in plus. Se poate improviza cu ingrediente la indemana: smantana, lapte, iaurt etc. In cateva minute, cu doar cateva ingrediente si fara efort, se obtine o placinta minunata, care poate fi servita oricand in timpul zilei, de la micul dejun si pana la cina.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Placinta rapida cu branza si iaurt

Ingrediente Placinta rapida cu branza si iaurt

(pentru o tava de 15×25 cm)

  • 10 foi placinta subtiri
  • 100 g unt topit
  • 2 oua mari (sau 3 oua mici)
  • 150 g iaurt www.simonacallas.com
  • 50 g cascaval ras
  • 100 g branza cu mucegai albastru

placinte rapide placinte de casa aperitiv cu branzeturi

Preparare Placinta rapida cu branza si iaurt

Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Tava se unge pe interior cu unt topit.

Foile de placinta se iau pe rand, se ung cu unt topit, se pliaza in doua si se strang sub forma de evantai, asa cum se poate vedea aici (link).

Eu le-am pliat in doua, ca sa imi incapa in tava. Evantaiul trebuie sa fie cat latimea tavii. www.simonacallas.com. Se asaza in tava, se procedeaza la fel cu celelalte foi, pana cand se umple tava. Nu le inghesuiti, ca sa aiba loc umplutura sa se infiltreze printre cutele evantaiului. Dupa ce se umple tava, se stropeste cu untul topit ramas si se introduce in cuptor pentru 15 minute, pana se rumenesc usor foile de placinta.

placinte rapide placinte de casa aperitiv cu branzeturi

placinte rapide placinte de casa aperitiv cu branzeturi

Intre timp, se pregateste umplutura. Ouale se bat cu iaurtul, se adauga cascavalul ras. www.simonacallas.com. Se toarna in tava, se zgaltaie usor ca sa patrunda in cutele formate de foile incretite. Branza cu mucegai se taie in felii si se insereaza printre cute, asa cum se observa in imagini.

Tava se introduce din nou in cuptor, pentru 25-30 minute (pana cand observati ca se rumeneste frumos). www.simonacallas.com. Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi poate fi portionata si servita. Este minunata, atat calda cat si rece.

Placinta rapida cu branza si iaurt

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?