Cheesecake cu sos de mere reteta cheesecake reteta cheesecake delicios cheesecake la cuptor cheesecake copt; tort simplu prajitura de casa prajitura cu fructe; prajitura de cofetarie crema de branza sos de mere; prajitura de sezon deserturi de toamna vara iarna tort cu fructe.
ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.
Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.
Cheesecake cu sos de mere by Simona Callas
M-am îndrăgostit rău de cheesecake (am scris aici istoria lui), ştiu că am mai spus-o şi nu mă pot abţine să repet 🙂 Primele două cheesecake pe care le-am preparat în viaţa mea – acum vreo doi ani – au fost la rece. Apoi am descoperit cheesecake copt şi de atunci nu-l mai fac altfel. Pentru blat folosesc de obicei biscuiţi de ovăz sau Oreo. Pentru cremă am încercat variate combinaţii, preferata mea rămâne cea cu Philadelphia, dar folosesc orice am în casă – Mascarpone, Ricotta, brânză dulce (cottage cheese), eventual cu un adaos de smântână, dacă e cazul. Umplutura pentru cheesecake trebuie să fie cremoasă, să aibă ceva grăsimi (pentru că altfel e uscată) şi să fie coaptă doar cât să se lege, nu să o ardem. Şi neapărat combinată cu fructe sau/şi ciocolată.
Am testat mix de fructe de pădure, afine, lămâie, cocos… cu ciocolată şi Oreo… Astăzi vă prezint un cheesecake copt cu mere, pe care mezina mea – care e degustătorul meu de bază 🙂 – l-a descris ca fiind divin. Şi chiar este. Umplutura cremoasă, fină, se potriveşte de minune cu sosul de mere. Per ansamblu, se simt o tentă dulce-acrişoară şi o aromă de vis 🙂 E un desert memorabil, uşor de preparat, şi care poate savurat, cu acelaşi angajament, în orice perioadă a anului 🙂
Ingrediente Cheesecake cu sos de mere by Simona Callas
►Crusta
- 200 g biscuiţi de ovăz cu scorţişoară
- 75 g unt topit (60% grăsime)
►Crema (umplutura)
- 200 g cremă de brânză Philadelphia
- 250 g Ricotta www.simonacallas.com
- 100 g zahăr pudră
- 1 linguriţă extract vanilie (sau esenţă)
- 100 g smântână fermentată cu 20% grăsime
- 50 g făină
- 2 ouă mari
- sucul de la o lămâie mică (cam 35 ml)
►Sosul de mere
- 2 mere potrivite
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură amidon
- 100 ml apă www.simonacallas.com
- 30 ml suc de lămâie
- ¼ linguriţă scorţişoară
Preparare Cheesecake cu sos de mere by Simona Callas
► Preparare crusta: Se pregăteşte o formă cu diametrul de 16 cm, care se unge cu unt pe interior şi se tapetează la bază cu un disc din hârtie de copt. www.simonacallas.com Biscuiţii se macină şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia obţinută se pune în formă şi se presează în strat uniform, pe toată baza formei.
► Preparare crema: Philadelphia şi Ricotta se amestecă. Se adaugă zahărul pudră şi se omogenizează. Apoi se adaugă, în ordine, mixând după fiecare: vanilia, smântâna, făina, ouăle câte unul. La final se adaugă sucul de lămâie. Compoziţia se toarnă în formă, peste stratul de biscuiţi. www.simonacallas.com Se coace timp de circa 30 minute, în cuptorul încins în prealabil, la 175 de grade cu ventilaţie. Dacă observaţi că se rumeneşte prea repede la suprafaţă, acoperiţi cheesecake-ul cu folie de aluminiu. Nu vă faceţi probleme să deschideţi cuptorul în timpul procesului de coacere, cheesecake nu e fiţos precum pandişpanul 🙂
prajitura de casa simpla usoara fructe toamna
Eu pun tava cu cheesecake în altă tavă mai largă, în care torn apă fierbinte. În acest fel, cheesecake-ul se coace frumos, cremos şi cu marginile albe. www.simonacallas.com Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Se lasă la frigider cel puţin 4-5 ore – cel mai bine peste noapte, pentru ca cheesecake-ul să se „aşeze” bine şi să poată fi scos uşor din formă.
► Preparare sos de mere: Merele se spală (nu se curăţă de coajă) şi se taie în felii subţiri (cca 3 mm grosime). Amidonul se dizolvă în apă, se adaugă sucul de lămâie, apoi zahărul. www.simonacallas.com Se omogenizează, apoi se adaugă merele. Se pune totul pe foc mediu, până când compoziţia clocoteşte şi se îngroaşă, apoi se ia de pe foc, se adaugă scorţişoara şi se lasă să se răcească.
Montare şi servire Cheesecake cu sos de mere by Simona Callas
Cheesecake se asază pe un platou (sau farfurie) cu marginile puţin ridicate, pentru ca sosul să nu curgă pe masă. www.simonacallas.com Se aranjează feliile de mere deasupra apoi se toarnă sosul. Eu am decorat cu chipsuri de mere preparate ca aici (link).
Dacă apreciaţi reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas; unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial; unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Complimenti …imi lasa gura apa ….arata numai bun de papat …o felie prin posta se poate ? Am sa incerc sa il fac si eu …nu o sa arate ca al tau…Smantana fermentata care e ?
E smantana obisnuita, care se poate consuma ca atare, cu paine/mamaliga, papanasi etc. Dar cred ca nu are importanta ce smantana puneti. Eu asta am avut in casa. Ideea este sa fie mai groasa 🙂 Multumesc mult <3
:Heart:
am sa-l prepar si eu pe asta daca nu iese la fel te spun mamei.
este minunat in poze vreau sa vad si gustul. de ce nu te-ai dus la bake of ca erai mai buna ca multi de acolo ! tu ai imaginatie !
Nu are cum sa nu iasa la fel. Dar, daca si daca nu iese la fel, iti aduc eu unul facut de mine. Sau mai bine, vin eu la voi si il facem impreuna 🙂 Multumesc mult, Flori <3 <3 Nu m-am dus la Bake Off pentru ca dinspre Danemarca vine un miros neplacut 🙂
:i-heart-us: :Heart:
Am incercat reteta luna trecuta, a iesit bestial ! Un singur lucru nu mi-a iesit 100% pe plac, merele au fost cam tari. Nu puteam sa le fierb mai mult pentru ca se ingrosase deja sosul. Ce imi sugerati ? Sa le fierb inainte, ca la compot, fara sa pun amidonul si sa-l adaug pe el mai tarziu cand merele au fiert mai bine ? Sau sa bag merele la cuptor si sa fac sosul separat ? As vrea sa refac reteta maine, si daca iese ca prima data, tot o sa fiu multumita, dar poate ca o sa iasa si mai bine 🙂
Conteaza soiul de mere folosite. Cele galbene au mai mult zahar si se inmoaie repede. Dar e bine cum te-ai gandit. Adaugi amidonul dupa ce ating textura pe care o doresti.
Bună întrebare ..!!! La asta mă gândeam și eu când citeam rețeta… Oare merele se înmoaie în acel sos? Ptr că știu că ,
sosurile cu amidon în câteva minute sunt gata!!!
Ma bag si eu in discutie cu un sfat…pentru friptura la cuptor, sotului meu ii plac felii de mar „blanschierte” (fierte) in unt si putin zahar ca garnitura pe langa piuré. Nu numai ca se fac moi dar au si un gust deosebit datorat untului. Cred ca aici s-ar incadra foarte bine pentru feliile de mar de deasupra. Apoi se pune sosul ingrosat. Cu siguranta voi incerca prajitura/tortul de Paste.
Din cate-mi dau eu seama, tortul e de fapt un tortulet. Pantru un cheesecake „normal” trebuie sa dublez cantitatea ingredientelor? Undeva ai spus ca in ultima vreme faci portii mici la dulciuri si cred ca este foarte bine…dar cand ai mai multi musafiri, treaba nu mai merge. Tortul asta cu branza proaspata arata excelent si sunt sigura ca e foarte gustos, il voi face cat mai repede..
Tortuletul asta, asa mic cum pare, are peste 1 kg 🙂 Dar sigur ca daca ai mai multi invitati, trebuie sa faci unul mai mare. Ca sa afli de cate ori trebuie sa inmultesti cantitatea ingredientelor, imparti diametrul tavii tale la diametrul tavii mele. De exemplu, pentru un cheesecake copt in tava de 24 cm, trebuie sa inmultesti reteta de 24:16= 1,5 ori. Va rezulta un tort de cca 2 kg (cu tot cu toppingul de mere si sos).
Iti multumesc mult pentru raspuns !
Bine ca te-am intrebat…nu mi-am imaginat ca matematica are un rol asa de important in bucatarie! Cantitatea dubla ce am presupus-o ar fi dat cu siguranta un rezultat necorespunzator.
Pot sa spun ca arata minunat si vreau sa o incerc si eu!
Multumesc frumos. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Ce dimensiune are tava? Mtumesc!
Scrie la preparare: „se pregateste o forma cu diametrul de 16 cm”.
Arata demențial și sunt sigura ca și gustul este la fel, o întrebare, amidon de porumb se folosește la sos?
Eu folosesc amidon de porumb. Puteti pune si amidon din cartofi sau tapioca, daca preferati.
Se poate folosi mascarpone? Arata superb si am doar mascarpone în casa.Mulțumesc
Sigur.
Mulțumesc pentru raspuns,chiar sunteți deosebita si dornica sa ajutați,rar așa oameni în ziua de azi,felicitari.