0
(0)

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif reteta virala ciocolata virala ciocolata cu fistic ciocolata dubai pret cum se face ciocolata dubai cat costa ciocolata dubai ce contine unde se gaseste cataif pasta de fistic lichior de fistic forme de ciocolata silikomart pentru ciocolata

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

 Acest desert a devenit viral pornind de la retelele sociale, iar astazi se prepara si se vinde in cofetarii. Contine multa ciocolata, fistic si cataif prajit, este aromat si delicios. Nu e greu de pregatit, cataiful il puteti gasi gata rumenit in hypermarket sau la bacaniile orientale, formele se gasesc la magazine specializate, la fel si pasta de fistic. Asa incat puteti sa il pregatiti acasa, cu ingrediente de calitate, caci de cumparat, pretul este destul de piperat – am vazut chiar si cu 1000 de lei/kg. Ingredientele de calitate fac diferenta. Ciocolata Valrhona, pasta de fistic (nu crema la borcan sau la galeata, cum pun multi), lichiorul de fistic de calitate, vor asigura obtinerea unui produs impecabil.

Reteta si fotografii: Viorica Stanimirescu

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

 Ingrediente Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

 Glazura

  • 300 g ciocolata alba Valrhona
  • colorant verde pentru ciocolata

Umplutura

  • 150 g cataif
  • 50 g unt
  • 180 g ciocolata alba
  • 60 g pasta de fistic
  • 135 g frisca lichida
  • 20 ml lichior fistic

reteta ciocolatei de casa

Preparare Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

 Preparare glazura

Ciocolata pentru glazura se tempereaza astfel: se incalzeste (la bain-marie) pana ajunge la 40-45 grade Celsius, se raceste pana ajunge la 26-27 grade Celsius; apoi se reincalzeste pana ajunge la 29-30 grade Celsius. Se adauga colorantul, se omogenizeaza. Se toarna ciocolata in forma, se bate bine forma de blatul mesei ca sa umple toate spatiile (mai ales daca forma are si model, cum este cel cu frunza din imagini, ne asiguram ca ciocolata patrunde in toate cavitatile). Apoi se rastoarna forma si se scurge surplusul de ciocolata, care se recupereaza, cu el se vor inchide formele dupa ce se pune umplutura. Apoi se lasa glazura sa se intareasca in forme.

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

Preparare umplutura

Cataiful se toaca marunt, se amesteca cu untul topit, se pune in tava si se rumeneste in cuptor. Apoi se lasa sa se raceasca.

Ciocolata alba, pasta de fistic se pun intr-un bol. Se adauga frisca lichida fierbinte, se omogenizeaza. Se adauga lichiorul de fistic. Se lasa la racit. Apoi se adauga cataiful rumenit si se amesteca. Compozitia se distribuie in forme si se niveleaza frumos. Se da la rece pentru 30 minute.

temperarea ciocolatei reteta

Finisare

Ciocolata pentru glazura ramasa se tempereaza din nou, se toarna in forme peste umplutura, se niveleaza cu o racleta si se lasa sa se intareasca. Ciocolata se scoate din forma dupa minim 2 ore, atunci cand este intarita si se desprinde usor.

Ciocolata Dubai cu fistic si cataif

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?