5
(1)

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata reteta prajitura din albusuri chec din albusuri blat de tort din albusuri blat alb pufos din albusuri crema de fructe de padure crema de mure crema de ciocolata crema cu smantana tort raffaello tort medovik tort cu fructe tort de ciocolata prajituri de cofetarie prajituri de casa din albusuri prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Pentru acest desert minunat am combinat blatul de la Tortul Rafaello si crema de la Tortul Medovik. Am pus mure in crema, dar puteti folosi orice alte fructe de padure (zmeura, capsuni, afine, coacaze, merisoare etc).

Blatul este alb, pufos, delicat, extrem de fin si de gustos, se face din albusuri, asa ca este foarte potrivit mai ales dupa sarbatori, cand raman multe albusuri de la diferitele bunatati pregatite pentru masa de ocazie. Fiind foarte delicat si pufos, acest blat nu se insiropeaza.

Crema este si ea deosebit de diafana si de aromata, si se potriveste de minune cu blatul pe care l-am ales. Recomand sa folositi un gem bine legat, eu prefer sa pregatesc un gem (din fructe proaspete sau congelate) cu suc de lamaie si zahar gelifiant (sau cu gelfix) – care se gasesc la orice hypermarket; caci astfel gemul se pregateste rapid si fara sa altereze culoarea naturala a fructelor; iar dupa o noapte de stat in frigider, descoperit, se intareste si astfel nu imi afecteaza textura cremei. Iar daca imi ramane gem, il infasor in folie alimentara si il pastrez in congelator, pentru a-l putea folosi la alte deserturi.

Am obtinut o prajitura de exceptie, care a cucerit prin delicatete si savoare.

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Ingrediente Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Blat pufos din albusuri

  • 175 g albusuri, la temperatura camerei
  • ¼ lingurita sare
  • 175 g zahar tos www.simonacallas.com
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 100 g faina de migdale
  • 75 g faina de grau 000 (pentru prajituri)
  • 100 g unt topit, caldut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurita esenta de migdale

 

Crema

  • 125 g ciocolata alba www.simonacallas.com
  • 200 g frisca lichida, rece
  • 200 g smantana 35%, rece
  • 75 gem de mure, rece

 

Decor

  • 200 g frisca batuta si indulcita

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

 

Preparare Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Preparare blat pufos cu migdale

Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius si se pregateste o tava (sau o rama) de 20×40 cm, care se tapeteaza la baza cu hartie de copt.

Se bat albusurile spuma cu sarea. Se adauga zaharul in ploaie, alternand cu sucul de lamaie, si se continua mixarea cu viteza mare pana cand se topeste tot zaharul si se obtine o bezea tare. Luati intre doua degete potina bezea, nu trebuie sa se mai simta granule de zahar. www.simonacallas.com

Se adauga faina de migdale, faina de grau cernuta, esentele si untul topit, si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule, amestecand cu miscari largi, de jos in sus. Atentie, untul sa nu fie fierbinte! Nu se insista, ca s anu iasa aerul din bezea.

Compozitia se transfera in tava pregatita, se niveleaza si se introduce in cuptor, pentru 15-18 minute. Observati cand se rumeneste foarte putin la suprafata. Nu coaceti in exces, caci se usuca. Blatul trebuie sa fie pufos si delicat.

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se extrage blatul din tava (prin rasturnare – se acopera tava cu o planseta si se rastoarna), se indeparteaza hartia de copt si se taie blatul in doua jumatati de 20×20 cm. Se acopera, ca sa nu se usuce, pana la montare. Eu pun blaturile unul peste altul, pe o planseta, cu hartie de copt intre ele si deasupra, iar dupa ce sunt racite complet le introduc cu tot cu planseta intr-o punga.

prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

Preparare crema

Mai intai se prepara un ganaj (ganache) din ciocolata si putina frisca. Ciocolata se toaca si se pune intr-un bol la bain-marie, impreuna cu 50 g frisca. Se incalzesc impreuna pana cand se topeste ciocolata. www.simonacallas.com Compozitia topita se transfera intr-un alt bol, curat si uscat; se adauga inca 50 g frisca lichida rece si se omogenizeaza, apoi se da crema la frigider pentru cateva ore. Eu am pus in congelator pentru o ora, caci ma grabeam.

In bolul mixerului se pune ganajul rece. Se adauga restul de 100 g frisca rece, smantana rece si se mixeaza, la inceput cu viteza mica, apoi mare, pana cand se obtine o crema catifelata. www.simonacallas.com Se adauga gemul de mure si se mai mixeaza de cateva ori, sa se omogenizeze.

Crema se imparte in doua parti egale si se umplu blaturile.

prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

Pentru a se stabiliza si a putea fi portionata frumos, eu o pun in congelator pentru o ora. www.simonacallas.com Apoi se fasoneaza marginile (puteti urmari cum fac eu, in acest VIDEO) si se portioneaza prajitura in 10 portii egale.

prajituri din albusuri blat alb pufos crema cu fructe

Se pun in chese, se decoreaza cu frisca batuta si se pastreaza in frigider pana la servire. Termen de valabilitate: 2-3 zile. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Prajitura Anemona cu mure si ciocolata

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?