5
(4)

Cheesecake cu ciocolata si cirese cheesecake la rece cheesecake  fara coacere fara gelatina no bake cheesecake prajitura cu cirese prajitura de casa cu ciocolata prajitura de casa cu cirese tort cu cirese prajitura fara coacere tort cu visine cherry chocolate cake

Cheesecake cu ciocolata si cirese

Un desert excelent pentru sezonul estival, racoritor, fructat si fin, este acest cheesecake. El poate fi pregatit si in alte perioade ale anului, folosind cirese din congelator, sau poate fi facut si cu fructe de padure. Ciocolata se potriveste perfect cu ciresele, combinatia este gustoasa si apreciata, iar prajitura se prepara simplu si rapid. Eu am pus la baza un blat subtire, dar puteti alege o baza din biscuiti, fara coacere, ca sa nu porniti deloc cuptorul. Desertul este oricum excelent, nu necesita abilitati speciale si are un succes garantat.

Cheesecake cu ciocolata si cirese

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si cirese

 

Foaie pandispan cu cacao

  • 1 ou mare
  • 15 g faina
  • 10 g cacao pudra www.simonacallas.com
  • 25 g zahar pudra
  • 20 g unt topit, caldut
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita extract de vanilie

 

Crema cu ciocolata si cirese

  • 250 g mascarpone
  • 75 g zahar pudra www.simonacallas.com
  • 200 g ciocolata amaruie, topita
  • 250 g frisca batuta lejer
  • 200 g cirese fara samburi

 

Decor

  • 150 g frisca batuta si indulcita
  • cirese proaspete

Cheesecake cu ciocolata si cirese

 

Ingrediente Cheesecake cu ciocolata si cirese

 

Preparare foaie pandispan cu cacao

Se incinge cuptorul la 170 grade Celsius si se pregateste o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, care se tapeteaza cu hartie de copt.

Galbenusul se mixeaza cu zaharul. Se adauga untul topit, extractul de vanilie si se omogenizeaza. www.simonacallas.com. Faina si cacao se cern deasupra compozitiei si se incorporeaza usor, cu o spatula. La final se adauga albusul batut spuma cu un praf de sare si se incorporeaza tot cu spatula.

Compozitia se transfera in forma, se niveleaza usor si se introduce in cuptor pentru 8-9 minute.  www.simonacallas.com. Nu lasati mai mult, caci se va usca. Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un suport de lemn sau pe o tava curata si se dezlipeste hartia de copt.

Cheesecake cu ciocolata si cirese

prajitura fara coacere tort cu visine cherry chocolate cake

Preparare crema cu ciocolata si cirese

Daca folositi cirese proaspete, le scoateti samburii si le puneti la scurs intr-o sita. Eu am pregatit mai mult topping pentru Brownie marmorat cu cirese, iar ce a ramas am pastrat in congelator, si am folosit la acest cheesecake.

Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata topita. Apoi se adauga frisca batuta pe jumatate si se incorporeaza cu spatula. www.simonacallas.com Se pregateste un inel de 20 cm care se imbraca la baza cu folie alimentara (cum am facut eu aici – video link) si peretii se tapeteaza pe interior cu folie de acetat. La baza inelului se asaza foaia de pandispan. Se insiropeaza cu suc de cirese (puteti folosi sucul obtinut de la ciresele puse la scurs).

prajitura fara coacere tort cu visine cherry chocolate cake

prajitura fara coacere tort cu visine cherry chocolate cake

Peste blat se pune cam 1/3 din crema, se presara din loc in loc cirese si se apasa ca sa adere de crema. Se acopera cu alta 1/3 de crema, se presara din nou cirese. www.simonacallas.com La final se adauga restul de crema, se niveleaza frumos si se da la rece. Pont: ca sa se desprinda usor folia de acetat si marginile prajiturii sa arate perfect, eu pun prajitura in congelator pana ingheata, apoi o extrag din forma. Astfel congelata, este si usor de manevrat si de asezat pe platoul de servire.

Se decoreaza cu frisca batuta, cu cirese, puteti pune si ciocolata rasa etc. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

prajitura fara coacere tort cu visine cherry chocolate cake

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?