4.9
(28)

Fursecuri melci cu nuca si bezea reteta melcisori fragezi biscuiti de casa cu nuca rulouri cu nuca fursecuri cu nuci reteta veche Craciun prajituri de casa reteta prajituri de iarna fursecuri de Craciun  aluat dospit

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri melci cu nuca si bezea by Simona Callas

Alături de tradiţionalele Nuci umplute, această reţetă tronează la loc de cinste în lista preferatelor mele în materie de fursecuri-biscuiţi – sau „cocături”, cum îmi place să le denumesc. De când mă ştiu, mama pregătea aceste fursecuri în perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi la orice ocazie mai specială. Sunt delicioase şi au marele avantaj că se pot prepara în avans, având timp de valabilitate destul de mare.

Preparaţi dintr-un aluat dospit, întins în strat subţire, în aşa fel încât să devină crocant când este copt;. şi umplut cu nucă, pentru care se foloseşte bezea ca liant, aceşti „melcişori” cum le spuneam noi, erau nelipsiţi de la masa de Crăciun ori de Revelion. Modul de preparare e simplu, nu necesită frământare şi nici timp de dospire;. doar puţină migală la întins, rulat şi tăiat porţiile.

Fursecuri melci cu nuca si bezea 2

Ingrediente Fursecuri melci cu nuca si bezea by Simona Callas

  • 250 g unt moale
  • 5 linguri lapte integral
  • 25 g drojdie proaspătă + 2 linguri zahăr tos
  • 4 ouă mari www.simonacallas.com
  • un praf de sare
  • 450 g făină (sau cât cuprinde)
  • 200 g nuci coapte, tocate
  • 150 g zahăr tos
  • 100 g zahăr farin vanilat (pentru pudrat)

Fursecuri melci cu nuca si bezea 1

Preparare Fursecuri melci cu nuca si bezea by Simona Callas

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se pregătesc două tăvi de aragaz care se tapetează cu hârtie de copt. Gălbenuşurile se separă de albuşuri. www.simonacallas.com Drojdia se amestecă cu cele două linguri de zahăr tos până se lichefiază,. apoi se amestecă cu laptele, untul, gălbenuşurile, sarea. Se adaugă făina şi se obţine un aluat ferm, elastic.

***

Prajituri de casa Craciun

Albuşurile se bat cu un praf de sare până se înspumează,. apoi se adaugă zahărul tos, treptat, şi se bat în continuare până se obţine o bezea. www.simonacallas.com La sfârşit se adaugă nucile tocate şi se amestecă cu o spatulă (sau cu lingura).

Prajituri de casa Craciun

Din aluat se desprind bucăţi cam cât o minge de ping-pong,. care se întind în strat subţire (cca 2 mm), de formă dreptunghiulară, peste care se întinde umplutură cu nucă. www.simonacallas.com Se rulează sub formă de sul, se taie bucăţi de circa 2 cm şi se aşază în tavă, cu partea tăiată în sus.

***

Prajituri de casa Craciun

Se coc timp de 15-20 minute sau până când se rumenesc,. apoi se scot din tavă şi se pun într-un castron. După ce se răcesc complet, se pudrează cu zahăr farin.

Fursecuri Craciun

Pentru a rămâne crocanţi, se păstrează la temperatura camerei, într-un vas ermetic.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Fursecuri melci cu nuca si bezea 3

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?