Negresa cu banane ciocolata si fistic negrsea rapida negresa simpla negresa pufoasa cea mai buna negresa ciocolata banane fistic
ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.
Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.
Negresa cu banane ciocolata si fistic
Un desert foarte simplu de preparat, rapid şi super mega extra delicios este acesta pe care vi-l propun azi. Avem deci o negresă ciocolătoasă, cu aromă de banane, moale, fină şi care se topeşte în gură. Ori de câte ori îmi rămân banane pe care nu le mănâncă nimeni, le folosesc în această reţetă. Se recomandă banane foarte bine coapte, chiar prea coapte, pentru că acelea au aroma mult mai puternică; iar ideea e să se simtă parfumul bananelor în prăjitură. Vreau să ştiţi că din această compoziţie se pot prepara nişte brioşe (muffins) demenţiale. De obicei fac brioşe, dar de data aceasta am ales să fac prăjitură la tavă. Negresa
Va sugerez si Negresa cu banane DE POST, exceptional de gustoasa, cu ingrediente de calitate (clic pe poza pentru reteta):
simonacallas
Ingrediente Negresa cu banane ciocolata si fistic
***
Pentru blat:
- 2 ouă
- 175 g zahăr tos
- 75 ml ulei www.simonacallas.com
- 150 g iaurt grecesc
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 2-3 banane bine coapte
- 1 linguriţă rasă bicarbonat de sodiu
- 120 g făină 000
- 30 g cacao pudră
Prajitura de casa rapida usoara
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată amăruie www.simonacallas.com
- 150 g smântână pentru frişcă
***
Pentru decor:
- 100 g fistic tocat
***
Preparare Negresa cu banane ciocolata si fistic
Se pregăteşte o tavă cu dimensiunile de aproxmiativ 15/25 cm, care se unge cu unt. Eu am tapetat-o şi cu hârtie de copt, dar nu e obligatoriu, pentru că prăjitura se va tăia în tavă. Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius.
Făina, cacao şi bicarbonatul se cern împreună. Ouăle se mixează bine cu zahărul. www.simonacallas.com Se adaugă uleiul, iaurtul, vanilia şi se omogenizează. Se pasează bananele şi se adaugă în compoziţie. La final se încorporează amestecul uscat. Se poate utiliza mixerul (sau telul) pentru întreaga operaţiune de preparare a aluatului, pentru că e un blat umed şi nepretenţios. Va rezulta o compoziţie destul de subţire, dar nu vă speriaţi, ea se va coace foarte frumos.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace pentru 30-35 minute. Se testează cu scobitoarea. www.simonacallas.com Nu coaceţi în exces, pentru că se va usca. Această prăjitură trebuie să fie umedă şi pufoasă. De aceea nu se pune făină multă şi nici nu se ţine în cuptor prea mult.
***
Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească prăjitura complet.
Pentru glazură, se înfierbântă smântâna pentru frişcă şi se toarnă peste ciocolata tocată. www.simonacallas.com Se lasă 2-3 minute, să se înmoaie ciocolata, apoi se amestecă cu un tel sau cu o spatulă până se topeşte tpată ciocolata şi se omogenizează.
Se toarnă glazura peste prăjitură, se intinde si se zgâlţâie puţin tava, ca să se aşeze uniform şi să se niveleze, apoi se lasă deoparte până când se răceşte şi se întăreşte glazura. Se poate pune şi la rece, dar eu prefer să o las la temperatura camerei, pentru ca prăjitura să rămână moale şi pufoasă (la frigider se mai întăreşte).
Înainte de servire, se porţionează şi se presară fistic tocat deasupra.
Dacă apreciaţi reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
M-a speriat un pic treaba aia cu drepturile de autor, era gata-gata să zic că am luat cine știe ce virus, dar m-am liniștit repede, mai ales că nu-mi însușesc nimic de la nimeni fără a întreba și/sau cita.
Îmi place negresa fiindcă-i o prăjitură simplă, ușor de digerat și lesne de păstrat. E drept, în perioada asta mai bună ar fi cea de post, care se face la fel de ușor, dar asta-i doar în ce mă privește, căci tu și cititorii tăi puteți mânca după cum vă place și vă permite.
Văzut și plăcut. Spor în cele bune, Simona!
Multumesc mult, Padre. Avertismentul m-am simtit nevoita sa il pun, dupa ce mi-am gasit continutul din blog copiat de un nesimtit, care mai avea si tupeul sa spuna ca eu mint. :Weary:
Atât de bună … nu am cuvinte , încerc mereu rețetele tale.
Și când te gândești că-i lumea plină de cleptomani, nu doar în virtual. Off!
Multumesc pentru reteta. Am s-o fac doar pentru nepotii mei…de-abea astept.
Arata f. bine, trebuie sa fie delicioasa, imi place mult prajitura negresa !
Foarte buna reteta !! MERCI SIMONA!!
Buna-ziua,Am probat reteta sub forma de briose si mi-a iesit minunat, prima data.Au crescut bine.A doua oara nu stiu ce am gresit pentru ca erau frumoase in cuptor si cand le-am scos ,partea de deasupra s-a lasat dezumfland-se… 😕 Ma gandesc ca am gresit ceva cu temperatura la cuptor.Le-am pus la 200 grade.Dumneavoastra ce temperatura recomandati pentru cele 30-35 min de coacere pentru ca nu ati scris? Mai vreau sa va intreb daca briosele le coaceti in forma si apoi le puneti in hartie?Eu am incercat a doua oara sa le coc in harte si aluatul s-a lipit tare de ea. 🙁
Am scris chiar in prima fraza la preparare, ca se coace la 175 grade Celsius. Faptul ca nu s-au copt la mijloc se poate datora timpului/temperaturii de coacere sau compozitia a fost prea subtire. In cazul tau inclin sa cred ca temperatura e de vina. 200 grade Celsius e prea mult pentru briose, s-au umflat repede si nu au avut timp sa se coaca. De aceea nici nu s-au putut desprinde de hartie. Da, eu fac briosele direct in chese. Daca se coc cum trebuie, se desprind foarte frumos. In general, prajiturile de casa, pandispanul, briosele se coc la temperatura medie. Asta inseamna 175 – maxim 180 de grade Celsius.
Am încercat reteta!! Foarte,foarte bună, am avut mare succes cu ea. Clar s-a cerut reteta. Va mulțumesc.
[…] folosit la această prăjitură este cel de la Negresa cu banane (găsiţi reţeta aici – link). Se încinge cuptorul la 175-180 grade Celsius şi se pregăteşte o tavă pătrată cu latura de […]
Sărut mâinile Doamna Simona!!!
Va Multumesc!!!
E prima rețeta după multe încercări care imi iese ca la carte!!!
Nu am cuvinte cât sint de bucuroasa!
Am mai văzut la Dvs o rețeta cu dovlecei, ff bn arată, sigur o sa o încerc! Multă sanatate sa va de a Dumnezeu sa faceți in continuare bunatati! As vrea sa va trimit si poza sa vedeți cum mi a iesit❤️
Am dus la birou prajitura cu ocazia zilei mele de nastere, a fost foarte apreciata. Am dar link-ul la cel putin 5 persoane, si zilele acestea am primit mesaje si poze de la colege care au facut-o acasa. Am vrut sa va scriu ca a fost un mare succes! Multumim pentru reteta!
Multumesc din suflet, ma bucur ca va place prajitura ❤️