5
(40)

Tort Entremet cu ciocolata si visine reteta tort cu visine tort cu nuca tort cu ciocolata mousse de ciocolata mousse de visine tort cremos Tort de Paste craciun tort festiv prajitura cu visine nuca ciocolata glazura oglinda reteta tort rafinat tort cu ciocolata visine lichior nuca tort cu nuci tort simplu si rafinat tort entremet

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Informaţiile publicate pe www.simonacallas.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Tort Entremet cu ciocolata si visine by Simona Callas

Hristos a Înviat, dragi prieteni! Anul acesta Paştele a venit foarte devreme, şi încă nu am apucat să ne revenim după dieta de iarnă (care în general este mai bogată caloric, ca să rezistăm frigului); prin urmare, nu am pregătit foarte multe dulciuri. Am avut pe masă doar cozonac şi un tortuleţ. Am vrut un tort uşor, răcoros, cu mai puţine calorii. Şi de asemenea am vrut un tort care se prepară simplu şi repede. Aveam în casă nişte foi de pandişpan cumpărate (le găsiţi la orice hypermarket) – sunt nişte foi subţiri, ca de ruladă, care ne salvează atunci când trebuie să pregătim ceva dulce şi suntem în criză de timp. Tort Entremet cu ciocolata si visine. ciocolata

Mai aveam în congelator nişte vişine – care de asemenea se găsesc la hypermarket, tot timpul anului. Am pregătit iute un gem, folosind gelfix extra 2:1 (tot la hypermarket îl găsiţi; un gelfix strong 3:1 era şi mai bun, dar nu l-am găsit în perioada asta). Nu am pus fructele în blender (aşa cum scrie pe plicul de gelfix), pentru că am vrut să se vadă fructele în mousse. Tort Entremet cu ciocolata si visine.

***

Nu în ultimul rând, ciocolata amăruie, frişca şi nucile nu îmi lipsesc niciodată din casă, aşa că am stabilit destul de repede cam ce fel de tort să fac. Mousse de vişine e prima oară când fac, şi e minunat la gust. De asemenea, combinaţia vişine cu ciocolată e divină, am mai avut ocazia să le încerc împreună şi ştiam că se potrivesc perfect, aşa că vă recomand cu multă căldură să încercaţi şi voi combinaţia asta. Tort Entremet cu ciocolata si visine.

Una peste alta, tortul meu a ieşit sublim. Am ales să îl îmbrac în glazură oglindă, dar el poate fi la fel de bine acoperit cu o glazură de ciocolată simplă (topită cu puţin ulei) sau cu un ganache mai subţire (un raport ciocolată amăruie:frişcă 1:2); ori chiar cu frişcă bătută, pur şi simplu.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tort Entremet cu ciocolata si visine

Ingrediente Tort Entremet cu ciocolata si visine by Simona Callas

(pentru un tort de 22 cm diametru)

***

Blat

  • 2 foi pandişpan cu cacao www.simonacallas.com
  • 50 ml lichior de vişine (pentru însiropat)

***

Mousse de ciocolată

  • 100 g ciocolată amăruie (40-50% cacao)
  • 100 g frişcă lichidă www.simonacallas.com
  • 100 g frişcă bătută lejer (cu o linguriţă de zahăr pudră)

***

Mousse de vişine

  • 300 g gem de vişine www.simonacallas.com
  • 300 g frişcă bătută lejer (cu 2 linguriţe rase de zahăr pudră)
  • 10 g gelatină + 50 ml apă rece

***

Glazura oglindă

  • 10 g gelatină
  • 150 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 60 g miere www.simonacallas.com
  • 30 g cacao de calitate
  • 100 g frişcă lichidă

***

Pentru montare si decor

  • 50 g nuci prajite si tocate
  • Bezele făcute în casă
  • Perle de zahăr www.simonacallas.com
  • Bomboane argintii

Tort Entremet cu ciocolata si visine

Preparare Tort Entremet cu ciocolata si visine by Simona Callas

Aşa cum am spus, blatul l-am avut de cumpărat. Cine doreşte să le facă în casă, poate folosi reţeta de la foile pentru tort Doboş (link) sau rulada cu cacao (link). Am decupat două discuri cu diametrul de 15 cm. Tort Entremet cu ciocolata si visine

Preparare mousse de ciocolată

Frişca lichidă se înfierbântă (la microunde sau pe plita electrica) şi se toarnă peste  ciocolata tocată (sau ruptă în bucăţi). Se omogenizează şi se obţine un ganache. Peste ganache se toarnă frişca bătută lejer („lejer” înseamnă că nu trebuie să stea băţ) şi se încorporează cu o spatulă. www.simonacallas.com Mousse-ul trebuie să fie aproape lichid şi să curgă atunci când e turnat pentru a asambla tortul. Dacă se întăreşte, se introduce câteva secunde la microunde.

Ganache ciocolata

Preparare mousse de vişine

Gelatina se hidratează în 50 ml apă rece. Gemul de vişine se înfierbântă la microunde. Se adaugă gelatina hidratată şi se omogenizează bine. Apoi se amestecă cu frişca bătută. www.simonacallas.com

Mousse de visine

Preparare glazura oglindă

Gelatina se hidratează în 50 ml apă. Restul ingredientelor se amestecă şi se fierb câteva clocote. www.simonacallas.com Apoi se iau de pe foc, se adaugă gelatina, se omogenizează, se strecoară (pentru a îndepărta eventualele cocoloaşe de cacao) şi se lasă să se răcească.

Tort Entremet cu ciocolata si visine

Montare Tort Entremet cu ciocolata si visine by Simona Callas

La baza unui inel detaşabil, cu pereţii tapetaţi cu folie din pvc, se aşază un disc din pandişpan. Se stropeşte cu lichior de vişine. Se toarnă mousse de ciocolată, se aşteaptă să se închege puţin şi se presară nucile tocate. Se acoperă cu cel de-al doilea disc din pandişpan şi se stropeşte cu lichior de vişine.  www.simonacallas.com Se pune ansamblul la congelator. După ce s-a întărit, se extrage ansamblul.

tort

Se decupează un disc din carton mai gros, cu diametrul de 22 cm şi se aşază la baza aceluiaşi inel detaşabil, ai cărui pereţi se tapetează cu folie de pvc. În mijlocul inelului se pune ansamblul din pandişpan şi mousse de ciocolată. www.simonacallas.com Se toarnă mousse-ul de vişine, care trebuie să acopere bine ansamblul din mijloc. Se introduce totul la congelator.

Dacă se aplică glazură oglindă, este important ca tortul să fie congelat. Dacă se glasează cu ciocolată sau se decorează cu frişcă, nu e nevoie de congelare. Nu vă faceţi probleme, gelatina nu îşi pierde proprietăţile la congelare.

Inainte de glasare, tortul se scoate din congelator. Se extrage din inelul detaşabil şi se îndepărtează folia de pvc. Se păstrează cartonul de la bază. Se aşază tortul pe un suport (eu am folosit un pahar), într-o tavă în care se va colecta glazura care se scurge de pe tort.

Tort Entremet cu ciocolata si visine

Tort Entremet cu ciocolata si visine

Glazura trebuie să fie rece, uşor legată (ca un sos), atunci când va fi folosită pentru a îmbrăca tortul. Se toarnă glazura, având grijă să acoperim şi pereţii tortului. www.simonacallas.com Se aşteaptă să se scurgă, apoi se colectează glazura din tavă şi se toarnă din nou. Se trece lama unui cuţit la baza tortului, pentru a şterge stropii de glazură. Se pune tortul la rece, până când se întăreşte glazura. Apoi se îndepărtează cu atenţie cartonul de la bază. Eu am decorat tortul cu bezele şi bomboane de zahăr. Voi puteţi să-l decoraţi dupa posibilităţi şi inspiraţie. Tortul se păstrează la rece până la servire.

Tort Entremet cu ciocolata si visine

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?